Kampong naar finale landstitel | De Utrechtse Internet Courant Kampong naar finale landstitel | De Utrechtse Internet Courant

Kampong naar finale landstitel

Kampong naar finale landstitel
Foto: Steven van Battum
Voor het derde jaar op rij speelt Kampong de finale om de landstitel. Door HGC in twee duels uit te schakelen verdedigen de hockeyers van Kampong hun titel tegen Bloemendaal, dat Amsterdam uitschakelde.

Voor het derde jaar op rij speelt Kampong de finale om de landstitel. Door HGC in twee duels uit te schakelen verdedigen de hockeyers van Kampong hun titel tegen Bloemendaal, dat Amsterdam uitschakelde.

De halve finale was een uitputtingsslag. Woensdag had Kampong al gewonnen. De eerste winst ging niet zonder slag of stoot. De ziekenboeg werd door die wedstrijd nog voller. Daardoor werd de overwinning op zaterdag nog belangrijker. Want in dat geval hoefde het team van Alexander Cox zondag niet een beslissingsduel te spelen. Een dagje rust dat hard nodig is voor het team dat met zo veel blessures te kampen heeft.

Direct vol erop

De bezoekers uit Wassenaar begonnen zaterdag fel aan de wedstrijd. Ze zetten direct aan en zetten het veldoverwicht om in kansen. De meeste ballen waren een prooi voor keeper David Harte. Toch kwam Kampong door twee goals van Ashley Jackson twee keer op achterstand. Kampongs antwoord kwam van talenten Derck de Vilder en Jip Janssen. Jonge jongens die net aangehaakt zijn bij het Nederlands team. Janssens gelijkmaker kwam uit een strafcorner.

Kellerman

Het vierde kwart nam Kampong het heft in handen. Onder aanvoering van Bjorn Kellerman één van de spelers die geen last heeft van fysieke malaise. De aanvaller  scoort dit seizoen niet bijzonder veel, maar door zijn dreiging en snelheid houdt hij altijd meerdere verdedigers bezig. Kellerman was zaterdag weer een plaag voor de verdediging van HGC. Met zijn slaloms langs verdedigers zorgde hij voor heel veel gevaar.  De winnende treffer kwam van zijn stick. Zijn goal zorgde voor de winst en voor de broodnodige rustdag.

Woensdag moet het team van Alexander Cox weer fit en fris zijn voor de eerste wedstrijd om de landstitel. Woensdag komt Bloemendaal op bezoek in Utrecht. Zaterdag en mogelijk zondag wordt de titelstrijd beslecht.

Let op: Normaal gesproken zijn er geen kaartjes nodig voor hockeywedstrijden, bij de play-offs wel. Hier kun je tickets kopen.

DUIC Sport

DUIC Sport

Like www.facebook.nl/duicsport om op de hoogte te blijven van al het sportnieuws uit Utrecht

Profiel

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).