Kampong plaatst zich voor de finale landstitel | De Utrechtse Internet Courant Kampong plaatst zich voor de finale landstitel | De Utrechtse Internet Courant

Kampong plaatst zich voor de finale landstitel

aangever Sjoerd de Wert in het geel, treurende spelers in het Oranje-Rood en juichende Kampongers in het blauw.
Net als zaterdag kwam Kampong terug van een 1-0 nederlaag. Zondag duurde het alleen tot in de absolute slotfase voordat Kampong gelijk maakte. Keeper David Harte was vervangen door een verdediger met hesje. Doordat Mazilli ook nog geel kreeg stond Kampong met 11 veldspelers tegen 9 verdedigende spelers en keeper Blaak. Eén van vele ballen die Sjoerd de Wert de cirkel in pompte werkte Phillip  Meulenbroek mooi achter Pirmin Blaak.

Kampong op achterstand

De tegengoal kreeg Kampong al in het eerste kwart te verwerken. De Oostenrijker Benjamin Stanzl verschalkte David Harte in de 14e minuut. Oranje-Rood moest ook wel komen, want door de nederlaag in de eerste wedstrijd moest de club winnen om een derde wedstrijd af te dwingen.

Kampong raakte niet in de war van de achterstand, maar was ook niet scherp voor de goal. Kellerman had enkele mogelijkheden en kansen, Kemperman raakte de lat. Ook vanuit de strafcorner had Kampong geen succes. In het vierde kwart kreeg Kampong vijf strafcorners op rij. De laatste inzet was van Kellerman en ging op de paal.

Alles of niets

De slotminuten gooide Kampong dus alles op alles om het derde duel te voorkomen. David Harte ging naar de kant en Sjoerd de Wert speelde als vliegende keep.  Deze vliegende keep pompte de bal vanaf de rechterflank de cirkel in.  Phillip Meulenbroek kreeg de bal voor zijn stick en zorgde met zijn backhand voor de gelijkmaker. Er stonden nog 40 seconden op de klok.

Shoot-out killer Harte

Kampong won vorig seizoen beide finalewedstrijden na shoot-outs en zaterdag trok de ploeg ook via shoot-outs aan het langste end. Vol zelfvertrouwen en vertrouwen in keeper David Harte die alle keren een glansrol vervulde kon Kampong aan de beslissende serie beginnen. De boomlange Ier maakte het vertrouwen waar. Drie van de vijf inzetten wist hij tegen te houden. Voor Kampong scoorde Caspers, Kemperman en Meulenbroek. De Wijn en Kellerman misten. De beslissende shoot-out werd genomen door Galema. Hij raakte eerst de paal, de rebound was voor Harte.

Fotograaf: Maurice de Wert

Kampong wint dus ook deze wedstrijd en speelt 13 mei de eerste van de best of three. Amsterdam of Bloemendaal wordt de tegenstander. 19 en mogelijk 20 zijn de tweede en derde wedstrijd op Kampong.

Rentree Jonker

Constantijn Jonker maakte in de wedstrijd tegen Oranje-Rood zijn rentree. Hij speelde in 2019 alleen de eerste wedstrijd na de winterstop. Een hersenschudding hield hem lang uit de roulatie. Het leek er even op of hij zijn carriere vanaf de tribune af zou sluiten. Maar de goaltjesdief stond op het wedstrijdformulier in plaats van reservekeeper Brink. Jonker werd vooral in de laatste minuten van de kwarten ingezet. Hij kreeg al een enkele mogelijkheid.