Kampong put hoop uit gelijkspel | De Utrechtse Internet Courant Kampong put hoop uit gelijkspel | De Utrechtse Internet Courant

Kampong put hoop uit gelijkspel

fotograaf: Steven van Battum
De mannen van Kampong hebben zondag gelijk gespeeld tegen HGC. Na een waar spektakel bleef Kampong achter met één punt. Direct na de wedstrijd werd er gewezen naar de arbitrage die een goal in de slotfase afkeurde. Maar Kampong kreeg genoeg kansen om niet afhankelijk te zijn van de scheidsrechter voor de overwinning.

Kampong hervindt scherpte

In de topwedstrijd tussen nummer drie Kampong en nummer vier HGC, speelde Kampong scherper dan in de voorgaande twee wedstrijden. De landskampioen speelde vorige week gelijk tegen Den Bosch en een week eerder verloor de ploeg van Rotterdam. Dat puntverlies was te wijten aan gebrek aan scherpte. Dat was deze zondag niet het geval. De ploeg domineerde en kreeg veel kansen. Toch kwam de ploeg van Alexander Cox twee keer op achterstand. International Seve van Ass liet zijn klasse zien bij de 0-1. Via talent Visser kwam Kampong voor rust gelijk.
HGC kwam beter uit de startblokken na de thee. Binnen elf minuten stond de ploeg van oud-bondscoach Van Ass op 1-3 voor. Ceulemans zorgde drie minuten later voor de aansluitingstreffer. Met 21 minuten op de klok ging Kampong vol voor de gelijkmaker. Uit een strafcorner maakte aanvoerder De Wijn de gelijkmaker.

Twee afgekeurde goals

Daarna ontplofte de Klapperboom. HGC leek de 3-4 te scoren, maar er was al gefloten voor een overtreding. Kampong nam snel uit, terwijl de gasten nog protesteerden bij de arbitrage. Kellerman counterde op snelheid en stelde Phijffer in staat te scoren. De spelers van HGC bleven protesteren maar nu met succes. Het duurde even, de scheidsrechters moesten overleggen. Uiteindelijk werd de winnende treffer geannuleerd. Voor de derde wedstrijd op rij laat Kampong punten liggen. De komende twee wedstrijden speelt Kampong tegen het laag geklasseerde Almere en Klein Zwitserland.
De samenvatting van de wedstrijd zie je hier.

Kampongvrouwen houden één punt over aan dubbelweekend

De Kampongvrouwen hebben een kater overgehouden aan het afgelopen dubbelweekend. Vrijdag speelde het team van Santi Freixa 1-1 gelijk tegen Pinoké. Zondag was het nog vervelender voor de Utrechters. Hurley won op de Klapperboom met 0-3. Zuur is het voor Kampong aangezien ze juist deze ploegen achter zich wil laten in de jacht op aansluiting met de topploegen. Na acht wedstrijden staat Kampong zesde in de Hoofdklasse.