Kampong speelt derde wedstrijd om landstitel | De Utrechtse Internet Courant Kampong speelt derde wedstrijd om landstitel | De Utrechtse Internet Courant

Kampong speelt derde wedstrijd om landstitel

De heren van Kampong hebben zaterdag de 1-0 voorsprong in wedstrijden uit handen gegeven. Doordat Amsterdam vandaag won, spelen de finalisten morgen, zondag 20 mei, een derde duel. De winnaar van die wedstrijd is de landskampioen van 2018.

Onstuimige start

Kampong ging van de afslag furieus van start. De eerste klap op goal van Kellerman viel al binnen 60 seconden na het beginsignaal. Keeper De Wijkerslooth kon de bal keren. De felle start van Kampong deerde Amsterdam niet. Want de eerste keer dat die ploeg in Kampongs cirkel kwam legde Mirco Pruyser de bal achter David Harte.

Geen tweede gelijkmaker

Kampong is deze play-offs wel gewend om achter te staan. Alle eerdere wedstrijden,  kwam Kampong op 1-0 achterstand, maakte de gelijkmaker en won via shoot-outs. Vandaag kwam de gelijkmaker snel. Kellerman vuurde van kopcirkel hard en hoog de 1-1 binnen. Kampong was in de rest van het eerste kwart iets gevaarlijker maar scoorde niet.
Het tweede kwart begon weer met een goal van Pruyser. Dit bleek de winnende treffer. Kampong ging op jacht naar de gelijkmaker. De laatste drie minuten speelde Kampong zonder keeper en met 11 veldspelers. In de halve finale zorgde dat voor genoeg druk op Oranje-Rood dat  Meulenbroek de gelijkmaker kon maken. Net als toen kreeg een aanvaller van de tegenstander, Billy Bakker, dit keer lukte het niet om in overtal de gelijkmaker te scoren.

Zondag derde duel

De spelers hebben weinig tijd om te herstellen. 24 uur na de tweede wedstrijd is het allesbeslissende derde finale duel. De kaartjes voor de extra wedstrijd gaan als warme broodjes. Binnen anderhalf uur was 95% van de 4.000 kaarten verkocht.