Kampong verliest eerste duel play-offs | De Utrechtse Internet Courant Kampong verliest eerste duel play-offs | De Utrechtse Internet Courant

Kampong verliest eerste duel play-offs

De heren van Kampong hebben de eerste wedstrijd in de halve finale van de Play-Offs met 2-3 verloren van Bloemendaal. Kampong moet dit weekend twee keer winnen uit van Bloemendaal om de finale te bereiken.

De avondwedstrijd kende een stroef begin. Bloemendaal zakte ver terug en maakte de ruimte zo klein dat er voor de thuisploeg weinig te creëren viel. Zonder eerder gevaarlijk te worden kreeg Bloemendaal een strafcorner. Kampong leek deze onschadelijk gemaakt te hebben maar uit de aanval die volgde maakte Tim Jenniskens de 0-1.

Kampong ging op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam door een strafcorner van Martijn Havenga. Acht minuten na rust zette Havenga zijn ploeg weer uit een strafcorner op voorsprong. Jasper Brinkman zorgde met een tip-in voor de gelijkmaker. De winnende treffer kwam uit een veldgoal. Kampong leed onnodig balverlies op het middenveld waarna de weg naar de goal voor Daniel Beal open lag. Hij passte op Thierry Brinkman die met zijn backhand scoorde. Kampong had nog een kwartier om de gelijkmaker te maken en shoot-outs af te dwingen. Zelfs zonder keeper en met extra veldspeler lukte het Kampong niet de gelijkmaker te scoren.

Komende zaterdag is de return in Bloemendaal. Als Kampong wint is er zondag een derde beslissingswedstrijd. Wint Bloemendaal dan speelt die ploeg de finale en Kampong om de derde en vierde plaats.