Kampong verliest koppositie | De Utrechtse Internet Courant Kampong verliest koppositie | De Utrechtse Internet Courant

Kampong verliest koppositie

Seizoen klaar voor Kampongdames Foto Paul Mosch De 3-2 nederlaag tegen SCHC vertelt in het kort het verhaal van dit…

Kampong kwam zondag twee keer op voorsprong tegen Amsterdam, maar hield uiteindelijk maar één punt over aan de confrontatie met de nummer drie van de Hoofdklasse.

De 1-0 van Meulenbroek viel na een kwartier. In de laatste vijf minuten van de eerste helft maakte Brukhardt gelijk uit een strafcorner en zette Havenga de landskampioen met een strafbal weer op voorsprong. Het lag aan de scherpte voorin dat Kampong niet met een grotere voorsprong ging rusten. Want kansen waren er legio.
Na rust was het alleen Mirco Pruyser die nog scoorde. Hidde Brink, die de geblesseerde David Harte verving, moest enkele keren redden op Amsterdamse inzet. Harte was niet de enige geblesseerde, ook Constantijn Jonker was afwezig doordat hij nog niet hersteld is van een hersenschudding.
Door het gelijkspel heeft Bloemendaal nu evenveel punten als Kampong. Doordat de Mussen een beter doelsaldo hebben staat deze ploeg nu bovenaan.
De ploeg die over 4 wedstrijden bovenaan staat, plaatst zich direct voor de EHL en heeft thuisvoordeel bij de play-offs.

Kampong speelt vrijdag 8 april thuis tegen Den Bosch en zondag 10 april uit tegen Rotterdam.

Seizoen klaar voor Kampongdames

Foto Paul Mosch

De 3-2 nederlaag tegen SCHC vertelt in het kort het verhaal van dit seizoen voor Kampong. De vroege 2-0 achterstand staat voor de stroeve start van het seizoen. Voor de winterstop werd er alleen van laagvliegers gewonnen. Het terugkomen van 2-0 naar 2-2 staat voor de hervonden vorm van na de winterstop. Met de terugkeer van Karlijn van der Linden en Michelle Fillet kreeg de ploeg meer scorend vermogen terug in de ploeg. Het bracht resultaat, Kampong was de eerste ploeg in tijden die Den Bosch een punt aftroggelde. Ook tegen Laren werd gelijk gespeeld. Afgelopen vrijdag scoorde Fillet bij voorbeeld twee keer tegen Bloemendaal. (Kampong won met 4-2)
Tegen SCHC waren het ook Van der Linden en Fillet die Kampong terug op gelijke hoogte brachten. Dat Kampong uiteindelijk met 3-2 verloor staat voor het feit dat het hervinden van de vorm vooralsnog niet geleid heeft tot echte stappen op de ranglijst.

Kampong speelt dit seizoen nog twee wedstrijden. Zondag 15 april speelt Kampong uit tegen Oranje-Rood. Een week later komt Groningen op bezoek in Utrecht.