Kampong wint halve finale EHL | De Utrechtse Internet Courant Kampong wint halve finale EHL | De Utrechtse Internet Courant

Kampong wint halve finale EHL

Ook in Europa blijft Kampong winnen. Na het gewonnen finale weekend vorige week in Utrecht, staat dit weekend het finale weekend van de Euro Hockey League op het programma. Met 6-2 werd het Belgische Herakles verslagen. Zondag is Bloemendaal de tegenstander in de finale.

Kampong kwam tegen Herakles al vroeg op voorsprong door goals van Kemperman en Jonker. Doordat veldgoals dubbel tellen en strafcorners enkel stond Kampong in de negende minuut met 4-0 voor. De Kerpel scoorde in de tweede helft nog wel voor de Belgen, maar Kellerman zette de marge weer op 4.
Bloemendaal, de tegenstander in de finale, eindigde in de competitie achter Kampong op de tweede plaats. Net als Kampong verloor het geen wedstrijd in de reguliere competitie. In de play-offs verloren de Mussen van Amsterdam

Voor Bloemendaal is de finale in eigen huis dus een kans op revanche. Kampong kan met een overwinning de dubbel winnen. Dit zou de vierde prijs in drie jaar zijn.