Kampong wint nipt van KZ, Dames stunten tegen Amsterdam - De Utrechtse Internet Courant Kampong wint nipt van KZ, Dames stunten tegen Amsterdam - De Utrechtse Internet Courant

Kampong wint nipt van KZ, Dames stunten tegen Amsterdam

Kampong wint nipt van KZ, Dames stunten tegen Amsterdam
Kampong dames blij na overwinning op Amsterdam (Paul Mosch)
Kampong wint nipt van Klein Zwitserland

Kampong wint nipt van Klein Zwitserland

De heren van Kampong hebben de laatste wedstrijd voor de winterstop met 1-0 gewonnen van promovendus Klein Zwitserland. Bij Kampong speelden de vorig jaar afgezwaaide De Wert en Meulenbroek mee door nieuwe blessures van Lars Balk (hamstring) en Capser Roelofs. In de wedstrijd vielen potentiële WK-gangers Kellerman en Kemperman nog uit. Komende week maakt bondscoach Caldas zijn selectie bekend, daarom werd er geen risico met deze spelers genomen.
De enige treffer van het duel werd gemaakt door Martijn Havenga uit een strafcorner. Derck de Vilder kreeg nog een goede kans op de 2-0, maar zijn inzet trof de paal.
Doordat het WK in India eind november wordt gespeeld, is de eerste competitiehelft nu al afgelopen. Landskampioen Kampong staat po de derde plek. Doordat concurrenten Oranje Rood, Amsterdam en HGC punten lieten liggen kan Kampong  vol vertrouwen de winterstop beginnen.

Havenga scoort
credit: Maurice de Wert

Dames Kampong stunten tegen Amsterdam

Kampong heeft na een matige reeks laten zien dat het een ploeg is waar rekening mee gehouden moet worden. Eén van de problemen van Kampong is het afmaken van de kansen. Amsterdam had daar deze zondag ook veel problemen mee. Ondanks dat de thuisploeg een groot deel van de wedstrijd domineerde bleven de goals uit. Totdat Kampongspeler Elsie Nix in de cirkel geduwd werd. De strafbal die Kampong kreeg werd feilloos binnen gewerkt door Gigi Oliva. Door die 0-1 won Kampong sinds 2008 weer eens in het Wagener stadion.

In het spoor van de play-offs plaatsen

Kampong blijft door de overwinning op de zesde plaats staan met zes punten achterstand op nummer vier Amsterdam. Voor Kampons is er alle hoop met een goed gevoel de winterstop in te gaan. De komende zondagen komen de laag geklasseerde ploegen Bloemendaal en Groningen op bezoek in Utrecht.

DUIC Sport

DUIC Sport

Like www.facebook.nl/duicsport om op de hoogte te blijven van al het sportnieuws uit Utrecht

Profiel

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).