Kampong wint ruim maar niet gemakkelijk | De Utrechtse Internet Courant Kampong wint ruim maar niet gemakkelijk | De Utrechtse Internet Courant

Kampong wint ruim maar niet gemakkelijk

Doelpuntenmaker Balk aan de bal
Fillet weer in actie – Foto Paul Mosch Kampongdames verspelen 2 punten Al vroeg in de wedstrijd kwamen de Utrechtse dames…

Koploper Kampong wint weer
Kampong heeft de uitwedstrijd tegen Tilburg met 5-2 gewonnen. De ploeg van Alexander Cox leek voor de rust even een gemakkelijke wedstrijd te gaan spelen. Verdedigers Sander de Wijn en Lars Balk zetten de landskampioen op een 0-2 voorsprong. Medespelers stuitten vaak op de Tilburgse goaly Van Emstede. Vijf minuten voor rust kwam Tilburg uit een strafcorner op 1-2. Boet phijffer zorgde met zijn 1-3 dat Kampong zonder stress aan de thee kon. Na rust was het Jip Krens die maakte dat Kampong het toch weer even heet kreeg. De Tilburgers knokten voor een punt, en bij Kampong liep het deze wedstrijd ook niet echt lekker.

Havenga
De slotfase was weer voor Kampong, en voor Martijn Havenga in het bijzonder. In de 62e en 69e minuut kon hij aanleggen voor een strafcorner. Beide keren stond zijn vizier op scherp. Kampong wint dus weer. Door de 2-5 overwinning staat Kampong met 16 punten uit 6 wedstrijden aan kop in de Hoofdklasse.
Volgende week staat de topper tegen Amsterdam op het programma. Dit is de eerste officiële wedstrijd op het nieuwe hoofdveld van Kampong.

Fillet weer in actie – Foto Paul Mosch

Kampongdames verspelen 2 punten
Al vroeg in de wedstrijd kwamen de Utrechtse dames op voorsprong in en tegen Nijmegen. Lisette Korink maakte in de zesde openingstreffer. Kampong speelde deze zondag zonder de zieke Engels international Sophie Bray. Maar Michelle Fillet was voor het eerst in 2017 weer op het hockeyveld te zien. Op het WK onder 21 scheurde Fillet haar kruisband met een lange revalidatie tot gevolg.
Ondanks veel kansen lukte het team van Santi Freixa niet om de score groter te maken. De aloude sportwet, dat als je zelf de kansen niet maakt, de tegenstander het wel doet ging deze zondag weer op. Een makkelijk weggeven strafcorner, gaf Nijmegen een uitgelezen kans op de gelijkmaker. Die kans was besteed aan de thuisploeg.
Volgende week speelt Kampong dames 1 thuis de tegen Amsterdam. Dit is de eerste Hoofdklasse wedstrijd op het nieuwe hoofdveld van Kampong.