Kampong wint derby met grote cijfers | De Utrechtse Internet Courant Kampong wint derby met grote cijfers | De Utrechtse Internet Courant

Kampong wint derby met grote cijfers

Kampong wint derby met grote cijfers
Jonker op weg naar 1 van zijn 3 goals
Kampong – HDM 3-1 (Dames) Vooraf leek de kans bijzonder groot dat Kampong – HDM afgelast zou worden. Het hoofdveld…

Goede herstart Kampongteams

De heren en dames van Kampong hebben deze zondag de eerste wedstrijd na de winterstop ruim gewonnen. In Bilthoven wonnen de heren met 0-7 van SCHC. De dames versloegen thuis HDM met 3-1. De brandweer moest er wel aan te pas komen om het veld speelklaar te maken.

SCHC – Kampong 0-7

De eerste wedstrijd van 2018 begon direct goed voor het team van Alexander Cox. Constantijn Jonker maakte in Bilthoven in de vierde minuut de 1-0. Een lekker begin, maar het duurde lang voordat de doelpuntenmachine echt op gang kwam. Aan het eind van het tweede kwart zorgde Martijn Havenga voor de 2-0 uit een strafcorner. Jonker zorgde met de 3-0 in de 47e minuut voor de opening van een kwartier waarin de regerend landskampioen vijf keer scoorde. Na Jonker scoorde Meulenbroek twee keer. Jonker maakte daarna zijn derde en de 0-7 kwam van de stick van Bjorn Kellerman.
Een goed begin voor het team van Alexander Cox dat de ongeslagen status en koppositie geen moment in gevaar zag komen.

Videoverslag

De samenvatting van SCHC - Kampong (Hoofdklasse Hocek)

Kampong – HDM 3-1 (Dames)

Vooraf leek de kans bijzonder groot dat Kampong – HDM afgelast zou worden. Het hoofdveld op Sportpark Maarschalkerweerd was niet meer bevroren, maar wel te droog om op te hockeyen. Door de vorst van eerdere dagen was de gebruikelijke sproei-installatie buiten gebruik. Gelukkig voor de Kampongdames was daar de brandweer. Bluswagens van de kazernes Tolsteeg en Voordorp spoten het veld nat waardoor Kampong en HDM om 12.45uur konden beginnen.

Brandweerlui worden bedankt voor bestuurslid Paul van putten, Floortje Plokker en wedstrijdsecretaris Wouter Scholtens.

De hulp van de brandweer maakte dat Kampong uit de startblokken schoot. Aanvoerder en international Malou Pheninckx zette binnen in de vierde minuut de 1-0 op het scorebord. Het duurde tot ver in de tweede helft totdat Michelle Fillet in de 55e minuut de score verdubbelde. Helemaal zeker van de winst was het voor de winterstop moeizaam scorende Kampong toen Mabel Brands acht minuten voor tijd de 3-0 maakte. Het was haar eerste goal in de hoofdklassevoor Kampong.  De eretreffer van HDM viel vijf minuten voor tijd, dat kon de feestvreugde van Kampongs eerste thuisoverwinning van dit seizoen niet drukken. Ander goed nieuws voor Santi Freixa was de terugkeer van Karlijn van der Linden. De spits was door een blessure de eerste deel van dit seizoen niet inzetbaar. Bij haar rentree was ze een gevaarlijk. Kampong heeft na een slechte seizoensstart een goede winterperiode achter de rug waarin de finale van het landskampioenschap zaakhockey werd bereikt. Ook de teamtrip naar de Spaanse zon waar niet gehockeyd werd lijkt zijn vruchten afgeworpen te hebben. De Kampongdames functioneren meer als team.

 

Videoverslag

Kampong - HDM (hoofdklasse Hockey)

DUIC Sport

DUIC Sport

Like www.facebook.nl/duicsport om op de hoogte te blijven van al het sportnieuws uit Utrecht

Profiel

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).