Kampongteams winnen | De Utrechtse Internet Courant Kampongteams winnen | De Utrechtse Internet Courant

Kampongteams winnen

Kampongteams winnen
doelpuntenmaker Pepijn Luijkx
Kampong maat te groot voor Stichtse

Kampong maat te groot voor Stichtse

Landskampioen Kampong heeft ook haar tweede wedstrijd van dit seizoen ruim gewonnen. De derby tegen Stichtse was vooral opwindend door het hoogstaande hockey van de Utrechtse ploeg De thuisploeg bleek van een ander niveau. Met rust was de voorsprong al opgelopen tot 4-0.

 

Iedereen scoort bij Kampong

Voor Kampong is het dit seizoen vooral de vraag wie na het vertrek van Constantijn Jonker, Quirijn Caspers en Phillip Meulenbroek nu de goals gaat maken. Daar is nog geen eenduidig antwoord op te geven. Want na twee wedstrijden hebben zes spelers samen 11 keer gescoord. Tegen SCHC maakten de gebroeders Luijkx samen drie goals maakte (Jasper de 1-0 en 4-0, Pepijn de 5-1) verder scoorde Ceulemans, Kemperman, Koen Visser en Silas Lageman. Koen Visser komt uit de eigen jeugd van Kampong, hij scoorde voor het eerst in de Hoofdklasse. Lageman komt uit de jeugd van Nijmegen hij scoorde vorige week ook al.

Nog een debutant

Er was nog een debutant bij Kampong. Door afwezigheid van keeper David Harte, verdedigde David Wolff de goal van de Utrechters. Ook Wolff komt uit Kampongs jeugdopleiding. Vorig seizoen speelde hij met Koen Visser in Kampongs A1.
Volgende week gaat Kampongs mix van internationals en talenten heel wat anders beleven. Dan is Bloemendaal te gast op de Klapperboom. Bloemendaal heeft diep in de buidel getast om nationale en internationale toppers aan te trekken. Voor de recordkampioen is het ondraaglijk dat er in 2010 voor het laatst een landstitel werd gewonnen.
De beelden van de derby zie je hier.

Goede start Kampongdames

De dames van Kampong zijn het seizoen goed begonnen met een 3-0 uitoverwinning op Groningen. De ploeg van Santi Freixa verloor vlak voor de start van de competitie Sophie Bray. Het bleek toch niet haalbaar voor de Olympisch kampioen het hockeyen in de Hoofdklasse te combineren met de trainingen voor de nationale ploeg Engeland. Het scorend vermogen werd nog niet gemist in Groningen. Margot Zuidhof scoorde in haar debuut voor Kampong direct de twee keer. Malou Pheninckx scoorde net als in de WK-finale afgelopen zomer met haar forehand. Het was een zorgeloze middag. De volgende tegenstander is Stichtse, tegen die topploeg zal blijken of het verlies van Bray echt opgevangen kan worden.

Via deze link zie je de samenvatting van Groningen – Kampong.

DUIC Sport

DUIC Sport

Like www.facebook.nl/duicsport om op de hoogte te blijven van al het sportnieuws uit Utrecht

Profiel

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).