Knokkend FC Utrecht wint voor het eerst in de geschiedenis van FC Emmen | De Utrechtse Internet Courant Knokkend FC Utrecht wint voor het eerst in de geschiedenis van FC Emmen | De Utrechtse Internet Courant

Knokkend FC Utrecht wint voor het eerst in de geschiedenis van FC Emmen

Knokkend FC Utrecht wint voor het eerst in de geschiedenis van FC Emmen
Foto: FCUtrecht.nl
FC Utrecht heeft zaterdagavond voor het eerst in de geschiedenis een wedstrijd in de Eredivisie gewonnen van FC Emmen. In de eigen Galgenwaard won de hardwerkende, maar zeker niet altijd goed voetballende, ploeg van John van den Brom met 3-1. Adrián Dalmau, Gyrano Kerk en Jean-Christophe Bahebeck verzorgden de Utrechtse productie.

FC Utrecht heeft zaterdagavond voor het eerst in de geschiedenis een wedstrijd in de Eredivisie gewonnen van FC Emmen. In de eigen Galgenwaard won de hardwerkende, maar zeker niet altijd goed voetballende, ploeg van John van den Brom met 3-1. Adrián Dalmau, Gyrano Kerk en Jean-Christophe Bahebeck verzorgden de Utrechtse productie.

Na twee verliespartijen tegen VVV-Venlo (1-2) en FC Twente (3-1) wist FC Utrecht wat het zaterdagavond te doen stond in Stadion Galgenwaard, waar judowereldkampioen Noël van ‘t End voor de wedstrijd gehuldigd werd. Van den Brom stuurde een zeer aanvallende basisopstelling het veld in, met drie nieuwe gezichten ten opzichte van de uitwedstrijd bij FC Twente. De van een blessure teruggekeerde Sander van de Streek speelde in plaats van Patrick Joosten, Adrián Dalmau maakte zijn basisdebuut en Mark van der Maarel verving de geschorste Leon Guwara.

Tikkies breed en terug
Hoewel FC Utrecht vanaf het begin het initiatief probeerde te pakken tegen de goed georganiseerde gasten uit Drente, was de eerste grote kans van de wedstrijd voor FC Emmen. Michael de Leeuw zag zijn kopbal na een klein half uur echter buiten het bereik van doelman Maarten Paes tegen de paal belanden. Het gebeurde in een fase waarin FC Utrecht de bal vooral een beetje breed en terug speelde omdat het veel moeite had een opening te vinden. Uiteindelijk bracht een dood spelmoment redding voor de thuisploeg, die nog voor rust verdiend op voorsprong kwam. Dalmau kopte in de 38e minuut een corner van Simon Gustafson buiten bereik van Dennis Telgenkamp tegen het net.

Gesterkt door de voorsprong ging FC Utrecht na de pauze op jacht naar meer. Er werd beter gevoetbald, ook meer vooruit, maar opnieuw stond een corner aan de basis van een doelpunt. Dit keer was het Gyrano Kerk die in de 54e minuut een hoekschop van Adam Maher langs Telgenkamp kopte. Op basis van de werklust van de thuisploeg een meer dan verdiende voorsprong, maar Emmen gaf zich nog niet gewonnen. Binnen vijf minuten na de 2-0 bracht De Leeuw de marge terug naar één doelpunt. Hij rondde een fraaie steekpass van Nicolai Laursen minstens zo mooi af.

Eerder beslissen

Ook in de resterende speeltijd was FC Utrecht de bovenliggende partij, het vergat alleen, zoals zo vaak, de wedstrijd eerder te beslissen. Kansen en kansjes waren er wel voor onder meer Gustafson, Van de Streek, aanvoerder Willem Janssen en Dalmau, maar het ontbrak aan wat geluk. De gasten kwamen nog amper in de buurt van Paes, die zich eerder in de wedstrijd al onderscheidde met enkele fraaie reddingen. Invaller Jean-Christophe Bahebeck maakte uiteindelijk diep in blessuretijd aan alle onzekerheid een einde. Volgende week wacht voor FC Utrecht het uitduel bij en met sc Heerenveen.

DUIC Sport sprak na afloop met doelpuntenmaker Gyrano Kerk en aanvoerder Willem Janssen. Bekijk die videointerviews hieronder.

Videoverslag

Videoverslag

DUIC Sport

DUIC Sport

Like www.facebook.nl/duicsport om op de hoogte te blijven van al het sportnieuws uit Utrecht

Profiel

4 Reacties

Reageren
 1. Frits

  vd Brom moet keuzes gaan maken, vd Streek als linksbuiten opstellen terwijl je Bahebeck, Cerny en Joosten op de bank hebt zitten kan echt niet.

  Streek, Ramselaar, Gustafson of Maher zal er gewoon uit moeten en persoonlijk zou ik Bahebeck als linksbuiten op gaan stellen in dit systeem.

  Achterin vind ik Hoogma tot nu toe absoluut geen versterking.

 2. Wim Vreeswijk

  De defensie kwam m.i. nog wat rommelig over, met name in de 1e helft. Een figuur als Letschert wordt m.i. nog wel wat gemist, helaas. Een absolute aanwinst is Dalmau die met prima positiespel in 128 minuten over 2 invalbuurten en 1 volledige wedstrijd 3 goals maakte, hetgeen m.i. een unicum is in de geschiedenis van de FC.

 3. Vak K

  Zolang vd Brom blijft kiezen voor een middenveld met Maher en Gustafson blijf je dit stroperige voetbal houden. Van de Brom kan me niet bekoren, een eigenwijze brombeer die niet snapt wat voor voetbal we willen zien in de Galgenwaard.

 4. Katja

  @Vreeswijk; En Dessers twee goals en een assist voor Heracles…
  Maareltje is een rechtspoot op links, niet echt handig.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).