Krampachtig FC Utrecht verliest van FC Emmen | De Utrechtse Internet Courant Krampachtig FC Utrecht verliest van FC Emmen | De Utrechtse Internet Courant

Krampachtig FC Utrecht verliest van FC Emmen

FC Utrecht verloor zondag in de eigen Galgenwaard met 2-1 van FC Emmen. Foto: FC Utrecht.nl
Het ontslag van Jean-Paul de Jong als hoofdcoach van FC Utrecht heeft niet gezorgd voor het gewenste schokeffect. Een krampachtig spelend FC Utrecht verloor zondag in de eigen Galgenwaard van promovendus FC Emmen, 1-2. De eerste nederlaag in zeventien thuisbeurten.

De thuisploeg, met Oussama Tannane in plaats van de gepasseerde Gyrano Kerk, begon nog wel voortvarend aan de wedstrijd met een goal van Sander van de Streek in de dertiende minuut op aangeven van Joris van Overeem. De ploeg van interim-coach Marinus Dijkhuizen slaagde er echter niet in door te drukken en raakte gaandeweg de eerste helft de controle over de wedstrijd kwijt. Daarnaast haalt ook Sander van de Streek de rust niet, hij moet zich vlak voor rust na een botsing met doelman Kjell Scherpen laten vervangen door Simon Makienok.

Rode kaart

De tweede helft begint FC Utrecht bovendien met een mannetje minder nadat Urby Emanuelson in de 45e minuut rood kreeg na een onbesuisde actie op het middenveld. Ook met tien man is FC Utrecht lange tijd de bovenliggende partij, want ook FC Emmen speelt alles behalve sprankelend. Toch zijn het de bezoekers die zes minuten na rust scoren. Invaller Luciano Slagveer verschalkt met een afstandschot David Jensen.

Na de 1-1 zijn de beste kansen voor FC Utrecht, maar Tannane, Makienok en captain Willem Janssen treffen geen doel. Glenn Bijl doet dat wel, het zondagsschot van de middenvelder vliegt een klein kwartier voor tijd buiten het bereik van Jensen in de kruising. Een overwinning voor de ploeg uit Drente, die vorig jaar als de nummer acht van de Jupiler League promoveerde ten koste van het door Dick Advocaat getrainde Sparta Rotterdam.