Laat Dordrecht aub in de Eredivisie blijven | De Utrechtse Internet Courant Laat Dordrecht aub in de Eredivisie blijven | De Utrechtse Internet Courant

Laat Dordrecht aub in de Eredivisie blijven

Laat Dordrecht aub in de Eredivisie blijven
We gingen na vele jaren weer eens naar de Krommendijk . Hopelijk blijft Dordrecht een klasse lager bespaard. Het stadion is weinig tot niets veranderd. We mochten zelfs voor slechts 5 euro voor de deur parkeren.

We gingen na vele jaren weer eens naar de Krommendijk . Hopelijk blijft Dordrecht een klasse lager bespaard. Het stadion is weinig tot niets veranderd. We mochten zelfs voor slechts 5 euro voor de deur parkeren.

Vijf ouderwetse kassa’s en een supportershome waar het bier rijkelijk vloeide. Niks geen noodbevel die dat verbood. Er waren tientallen fans van FC Utrecht buiten de verplichte combi omgekomen. Er werd ze geen strobreed in de weg gelegd. We gingen ook nog even het spelershome waar we Henk Fraser ( trainer ADO Den Haag ) even aan zijn FC Utrecht-verleden herinnerd. Hij had er mooie tijden beleefd. Op de tribune ploften we neer naast Duplan en Barazite. Ze zijn beiden nog even onderweg met blessureleed. Bij Duplan gaat het herstel wel even duren. Links naast ons de 6 jarige Stijn, een FC Utrecht supporter uit Dordrecht. Het ventje had zijn FC Utrecht sjaal om en een spelcomputer met angry birds in zijn hand. Het was bijna 90 minuten zijn wereld. Van het voetbal zag hij weinig. Zijn vader vond het prima. Er waren ruim 400 fans van FC Utrecht in het bezoekersvak. Het verliep allemaal in goede harmonie. De wedstrijd was redelijk, bij vlagen slecht en bij vlagen goed voetbal.

Voor FC Utrecht verliep de wedstrijd niet verkeerd. Een mazzeltje van de scheidsrechter kwam prima uit. Een zekere penalty werd niet gegeven toen Letschert de bal met de hand beroerde in de 16 meter. De goal van Ayoub was van wereldklasse. Het geluk liet FC Utrecht zeker niet in de steek toen Dordrecht een eigen goal maakte. De vreugde onder de fans van FC Utrecht was enorm. Ook de selectie deed een duit in het zakje. Bij een van de doelpunten moesten de reclame borden het ontgelden langs het veld. Een aantal ouderen op de hoofd tribune speelden daar op in. “Wij zijn de slopers en komen uit utereg”. In de jaren 80 een veel gezongen lied. Al met al hebben wij een geweldige middag gehad. FC Utrecht is op jacht naar het linkerrijtje.

Aanstaande zondag komt PSV op bezoek. Dan moet de boel weer op scherp gezet worden. Nu ook de mindere wedstrijden worden gewonnen, moet het vertrouwen alleen maar toenemen. Dordrecht was vandaag niet bij machte het FC Utrecht heel erg lastig te maken. Maar ik hoop wel dat Dordrecht in de eredivisie blijft. De club heeft weliswaar een gedateerd stadion maar de grote mate van gastvrijheid was een verademing. Fijne vakantie voor hen die huis en haard even verlaten. Wel op tijd weer terug zijn voor FC Utrecht – PSV. Zelf kan ik er door een fout van mij  helaas niet bij zijn.

 

Ben ten Boden

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).