Labyad opnieuw beslissend voor winnend FC Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Labyad opnieuw beslissend voor winnend FC Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Labyad opnieuw beslissend voor winnend FC Utrecht

Na zijn twee doelpunten in het met 1-2 gewonnen uitduel bij Ajax toonde Zakaria Labyad zich zondagmiddag op bezoek bij Sparta Rotterdam opnieuw van onschatbare waarde voor een winnend FC Utrecht. De geboren Utrechter voegde wederom twee goals toe aan zijn seizoenstotaal in het met 1-3 gewonnen uitduel. En deed na afloop voor de camera van DUIC Sport direct een belofte aan supporters van de club.

De naar Het Kasteel meegereisde Utrechtfans konden zondagmiddag al na 37 seconden juichen, toen Labyad op aangeven van Gyrano Kerk een prima aanval van FC Utrecht afrondde. Na die vroege score vergaten de bezoekers echter door te pakken, met een vrij gezapig restant van de eerste helft tot gevolg.

De tweede helft was een stuk leuker voor de ruim tienduizend toeschouwers. Zeker toen Sparta tien minuten na rust langszij kwam via Nick Proschwitz, werd het een bij vlagen enerverende wedstrijd waarin de individuele klasse van FC Utrechts topscorer de doorslag gaf. Labyad maakte twintig minuten voor tijd namelijk 1-2 uit een vrije trap. Nadat Kerk vijf minuten later met een prima schot 1-3 scoorde, was het duel definitief beslist.

Door de overwinning op het Kasteel klimt FC Utrecht naar de vijfde plaats op de ranglijst. Twee punten achter PEC Zwolle, komende vrijdag in Zwolle de volgende tegenstander van het keurkorps van Erik ten Hag.

DUIC Sport was ook aanwezig op Spangen en sprak na afloop met aanvoerder Willem Janssen en beide doelpuntenmakers. En vroeg onder meer aan de bij FC Utrecht volledig opgebloeide Labyad: speel jij na de winterstop nog in Stadion Galgenwaard?