Lamlendig FC Utrecht verliest ook van hekkensluiter RKC Waalwijk | De Utrechtse Internet Courant Lamlendig FC Utrecht verliest ook van hekkensluiter RKC Waalwijk | De Utrechtse Internet Courant

Lamlendig FC Utrecht verliest ook van hekkensluiter RKC Waalwijk

Lamlendig FC Utrecht verliest ook van hekkensluiter RKC Waalwijk
Foto: FCUtrecht.nl
FC Utrecht verloor zondagmiddag voor de derde keer op rij. En net als bij de nederlagen tegen Ajax (0-4) en AZ (0-3) kwam de ploeg van John van den Brom niet tot scoren. Sterker, tegen hekkensluiter RKC Waalwijk, dat in de eerste veertien speelronden slechts vijf punten verzamelde, wist het nauwelijks een kans te creëeren. De Brabanders scoorden wel en boekten door de 0-1 overwinning hun tweede driepunter van het seizoen.

FC Utrecht verloor zondagmiddag voor de derde keer op rij. En net als bij de nederlagen tegen Ajax (0-4) en AZ (0-3) kwam de ploeg van John van den Brom niet tot scoren. Sterker, tegen hekkensluiter RKC Waalwijk, dat in de eerste veertien speelronden slechts vijf punten verzamelde, wist het nauwelijks een kans te creëeren. De Brabanders scoorden wel en boekten door de 0-1 overwinning hun tweede driepunter van het seizoen.

De achttienduizend toeschouwers in Stadion Galgenwaard hadden op zeker moment meer aandacht voor twee duiven op het veld, dan voor de voetballers. Die sjokten in een veel te laag tempo over de mat, speelden voorspelbaar en bovendien zeer slordig. Daardoor werden de gasten uit Waalwijk amper in de problemen gebracht.

Stappen

De eerste helft had alleen Joris van Overeem twee mogelijkheden, één keer op aangeven van Leon Guwara en één keer op aangeven van Gyrano Kerk. Beide keren kwam Van Overeem niet goed uit met zijn stappen, waardoor hij er niet in slaagde de voorzetten tot kansen te promoveren. Het waren de enige twee momenten in de eerste helft waarbij sommige toeschouwers even opveerden.

Na rust voerde FC Utrecht het tempo iets meer op, maar werd het nog steeds nauwelijks gevaarlijk. RKC creëerde ook weinig, maar kwam ruim twintig minuten voor tijd wel op voorsprong. Meulensteen kreeg zijn hoofd tegen een vrije trap van Clint Leemans en kopte de bal langs Maarten Paes. In de resterende twintig minuten zette de thuisploeg nog wel even aan, maar kreeg het opnieuw nauwelijks kansen op een goal. Justin Hoogma was er nog het dichtstbij, maar zijn kopbal uit een corner ging uiteindelijk ruim over.

Elfde of twaalfde

Door de nederlaag tegen hekkensluiter RKC Waalwijk, zakte FC Utrecht naar plek acht op de ranglijst. Tot aan de winterstop speelt het nog tegen FC Groningen, Heracles Almelo (beiden uit) en Feyenoord (thuis), ploegen die op de ranglijst rondom FC Utrecht bivakkeren. Weten Van den Brom en consorten ook in die duels geen punten te pakken, dan zou FC Utrecht zomaar als elfde of twaalfde de winterstop in kunnen gaan.

Na afloop reageerde aanvoerder Willem Janssen voor de camera van DUIC Sport op het lamlendige spel van zijn team. Bekijk dat interview hieronder.

Videoverslag

DUIC Sport

DUIC Sport

Like www.facebook.nl/duicsport om op de hoogte te blijven van al het sportnieuws uit Utrecht

Profiel

11 Reacties

Reageren
 1. Fred

  Wat blijft het toch een middelmatige club dat FC Utrecht.

 2. Co

  Tja, eigenlijl niets nieuws onder de zon.
  Zoals gebruikelijk zijn er weer veel te hoge verwachtingen.
  Leer er maar mee leven dat de plaatselijke FC meer een middenmotor dan een subtopper is.
  En wat betreft de punten, die zijn in dit geval goed terecht gekomen.

 3. herman

  Verwachtingen izjn hoog, maar er komt niets uit…..
  Het team van Utreg lijkt beter dan ooit.
  Trainer heeft ook naam in het wereldje.
  Toch is vd Brom een kat in de zak. Vervelende man die altijd iedereen de schuld geeft, behalve zichzelf. Inmiddels ie duidelijk dat de successen van AZ niet van hem, maar van zijn hulptrainer afkomstig zijn.

 4. Janah

  Waarom wordt in het betaalde voetbal niet gewerkt met no cure no pay ?. Het zou er van opknappen!

 5. Fred

  @ Herman
  Ja, ze hadden inderdaad beter die hulptrainer van AZ genomen, en vd Brom daar gelaten.
  Echt dramatisch weer dit FC Utrecht, om in eigen huis van de nummer 18 te verliezen.
  Hadden ze weer eens geen zin ?
  Is het werkelijk te veel moeite om er 90 minuten tegenaan te gaan ?
  Waarom zou je er als supporter dan nog heen gaan eigenlijk ?

 6. Wim Vreeswijk

  John: nog 2 wedstrijden verliezen en dan kun je gaan, net zoals bij Slutzki van Vitesse is dat de deadline.

 7. Coenraad V

  @ Wim
  Wellicht een goede ruil, vd Brom naar Vitesse (daar heeft hij volgens mij al eens getraind), en Slutzki naar FCU.
  Maar het kan natuurlijk ook allemaal tactiek zijn, Utrecht stond wel erg hoog daar op de vierde plek, met als gevolg dat je dan europees voetbal moet gaan spelen, en we weten allemaal hoe dat af kan lopen, dus beter maar niet zo hoog staan in het klassement.
  Verliezen tegen Ajax en AZ hielp niet, want de anderen laten ook allemaal punten liggen, dus ja……

 8. Maarten

  En dan thuis in de galgenwaard, 4 4 2 en totaal geen flair !!!! Tegen de nummer 18 van de competitie !!!!
  supporters zongen het terecht “schaam je kapot “

 9. W

  Wat een trieste commentaren. Als er straks weer gewonnen wordt staan deze mensen allemaal weer (thuis) op de bank!
  Utrecht4life

 10. Katja

  Socialedienstvoetbal. Daar is Utreg helaas wèl goed in.

 11. Wim Vreeswijk

  @Coenraad
  Ik ben het grotendeels met je eens. De laatste 2 cupavonturen tegen Differdange uit Luxemburg en die club uit Bosnië werden beiden een grote flop. Het lijkt wel of de FC dan bevangen wordt door een soort cupangst voor het vreemde. Het blijft allemaal speculeren net zoals je geld inzetten op de beurs. Slutzki lijkt me wel een eerlijke rus die het heel goed meende met zijn voetballers van Vitesse. Alleen waarom hij ook nog zo nodig 3 Russische assistenten/controleurs moest hebben, snap ik dan weer niet, want Slutzki kon zich toch redelijk redden in het Engels? Zondag wordt het Groningen uit, dus kijken of er nog een beetje fut in het elftal zit ?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).