Laurens Hillmann van Central Events: “De Giro in 2010, de Tour in 2015 en… de Vuelta in 2020?” | De Utrechtse Internet Courant Laurens Hillmann van Central Events: “De Giro in 2010, de Tour in 2015 en… de Vuelta in 2020?” | De Utrechtse Internet Courant

Laurens Hillmann van Central Events: “De Giro in 2010, de Tour in 2015 en… de Vuelta in 2020?”

Laurens Hillmann van Central Events: “De Giro in 2010, de Tour in 2015 en… de Vuelta in 2020?”

In aanloop naar de Tour de France bezoekt DUIC verschillende Utrechtse organisaties die hun naam hebben verbonden aan het evenement. Vandaag is het de beurt aan Laurens Hillmann van Central Events. Central Events is betrokken bij tal van sportevenementen. Waaronder veel wielerevenementen. Dat belooft wat. Vandaag praten we met Laurens over de Tour de France.

Wat is je eerste herinnering aan de Tour de France?

“Ik ben in de zomer jarig en ik weet nog goed dat tijdens mijn verjaardag altijd de Tour de France op tv aan stond. De hele dag lang. Als kind was ik niet bijzonder in wegwielrennen geïnteresseerd. Basketbal en mountainbiken waren mijn sporten. Die interesse kwam in 2003. Ik studeerde toen namelijk af bij Leo van Vliet (oud-prof). Bij Leo heb ik onder meer Ride for the Roses en de Amstel Curacao race helpen organiseren. Tsja, toen moest ik zelf ook wel gaan fietsen!”

Welke prestaties zijn het vermelden waard?

“Nou, ik ben de Alpe d’Huez opgereden, maar die tijd moet je maar niet publiceren, haha. Verder heb ik de toerversies van onder andere de Ronde van Vlaanderen en de Amstel Gold Race gereden. Natuurlijk fiets ik ook gewoon voor mijzelf in de omgeving.”

Wat is het belang van de Tour de France voor Utrecht?

“Dat is enorm groot! Utrecht profileert zich als stad van kennis en cultuur. Als organisator van sportevenementen moet je daarom knokken. Grote evenementen, zoals de Tour, hebben wat dat betreft een positieve impact. Voorbeeld: de Giro d’Italia startte hier in 2010 en ik ben nog steeds dagelijks druk met de spin-off daarvan. Verder kan Utrecht zich nóg meer profileren (als wielerstad), met de Tour als kijkcijferkanon.

Verder merk ik dat er veel activiteit is rondom het evenement. Nu, vooraf, en hoogstwaarschijnlijk zal dat ook achteraf zo zijn. Het moet natuurlijk niet zo zijn dat er alleen rondom grote evenementen activiteit is. Ik zie ook graag meer ‘reguliere’ aandacht. Happenings zoals Le Grand Départ spelen daar, zoals gezegd, natuurlijk een rol in. Het maakt Utrecht en de rest van het land meer sport-minded.”

Wat voor gevoel heb je verder bij de Tour?

“Ik heb er ontzettend veel zin in. We hopen ook bij de organisatie van de Tour in Utrecht betrokken te worden. Het zou fantastisch zijn om een rol te spelen in Le Grand Départ zelf of bij een van de side events. Verder merk ik gewoon dat het leeft. Dat enthousiasmeert.”

Voorspelling?

“Ik sprak Rick Flens nadat hij in 2010 op kop Utrecht binnenreed in de Giro d’Italia. “Kippenvel, om in eigen land zo te worden toegejuicht!” zei hij. Mooi toch? Ik verwacht dan ook dat alle Nederlanders gebrand zijn om zich te laten zien in die eerste twee etappes. Voor de rest van de Tour hoop ik op Tom Dumoulin. Hij heeft het in zich om een goede ronderenner te worden. In de sprint verwacht ik dat Moreno Hofland zich voorin meldt en verder vind ik het leuk wanneer jongens zoals Kelderman en Mollema goed presteren. We zijn trouwens bezig aan een mooi rijtje: De Giro d’Italia in 2010, de Tour de France in 2015…. en de Vuelta d’Espana in 2020? Het zou leuk zijn!”

4 Reacties

Reageren
  1. 's Jean

    Dag Laurens,
    Een mooie promotie voor Central Events om een artikel in DUIC te hebben gekregen; proficiat.

    Kan ik je helpen indien je wordt betrokken bij de organisatie van de Tour in Utrecht?
    Geheel belangeloos hoor!

  2. Tom Hillmann

    Dag Laurens,

    Prachtig ! en……….. Trots !!

    Pap.

  3. willy van trigt

    Laurens je peter en meter zijn ook trots op je. Je ben een goede en en gezellige organisator. Geniet van wat je doet. Zijn ook altijd bereid te helpen als dit nodig is.

  4. Kommer

    Dit gaat een succes worden!! Als je iets echt wilt dan gaat het ook lukken!!!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).