Lichten gaan zaterdagavond uit tijdens Nacht van de Nacht | De Utrechtse Internet Courant Lichten gaan zaterdagavond uit tijdens Nacht van de Nacht | De Utrechtse Internet Courant

Lichten gaan zaterdagavond uit tijdens Nacht van de Nacht

Lichten gaan zaterdagavond uit tijdens Nacht van de Nacht
Foto: Bas van Setten
In Utrecht gaan zaterdagavond op veel plekken de lichten uit. Hiermee wordt tijdens Nacht van de Nacht aandacht gevraagd voor het klimaat en energiebesparing.

In Utrecht gaan zaterdagavond op veel plekken de lichten uit. Hiermee wordt tijdens Nacht van de Nacht aandacht gevraagd voor het klimaat en energiebesparing.

Onder andere de Domtoren, het Stadskantoor, de Ulu-moskee, de Jaarbeurs, de molen in de Adelaarstraat en de Rabobank doven de verlichting. Ook worden er verschillende evenementen georganiseerd. Om 20.00 uur wordt de Nacht van de Nacht ingeluid door stadsbeiaardier van de Domtoren Malgosia Fiebig. Zij gaat het nummer ‘Mag het licht uit’ van De Dijk spelen.

Uit onderzoek van de organisatie van Nacht van de Nacht is gebleken dat Utrecht net onder het gemiddelde zit qua omhoog gestraald licht per vierkante meter. Delft is de gemeente met de meeste lichtvervuiling, gevolgd door Amsterdam en Rotterdam. In de gemeente Stadskanaal is het ’s nachts het donkerst.

In heel Nederland doen ruim 300 bedrijven en gemeenten mee met de Nacht van de Nacht. Bekijk de website van de organisatie voor meer informatie over het onderzoek, en ook over de evenementen die zaterdagavond worden georganiseerd.

6 Reacties

Reageren
  1. Harry

    Wellicht is het de hoogste tijd dat al die mensen die zich zo druk maken over de dieren en onze planeet, en andere hun mening en gedrag wensen op te leggen, vanavond in het donker tot een definitieve afronding komen. Beter voor de planeet en zijn wij van dat gezeur af en kunnen we het geld weer aan zaken uitgeven die er echt toe doen.

  2. bee

    totdat dat uur voorbij is en alle lichten weer aangaan ,dan krijg je een piekstroom wat dat uur alweer ongedaan maakt.
    pure onzin.

  3. wollie

    harry, dankjewel voor deze uiterst zinvolle bijdrage.

    😐

  4. G.H.

    @Harry: Ja walgelijk, mensen die zich druk maken over dieren en onze planeet. De egoïsten.

  5. Cor

    @Harry: Mensen die zich om dieren en de planeet bekommeren doodwensen, chique hoor. Daar krijgen we vast een betere wereld van, heel gezellig.

  6. w

    @Harry
    je bent echt niet van deze tijd haha

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).