Lisa Bunschoten en Ilias Ennahachi winnaars Sportprijs Utrecht - De Utrechtse Internet Courant Lisa Bunschoten en Ilias Ennahachi winnaars Sportprijs Utrecht - De Utrechtse Internet Courant

Lisa Bunschoten en Ilias Ennahachi winnaars Sportprijs Utrecht

Lisa Bunschoten en Ilias Ennahachi winnaars Sportprijs Utrecht
Foto: Fotostudio Red Green Blue / Ankie Hogewind
De winnaars van de Sportprijs van het jaar 2018 zijn parasnowboardster Lisa Bunschoten en kickbokser Ilias Ennahachi. Zij werden woensdagavond verkozen tot Sportvrouw en Sportman van vorig jaar in Utrecht.

De winnaars van de Sportprijs van het jaar 2018 zijn parasnowboardster Lisa Bunschoten en kickbokser Ilias Ennahachi. Zij werden woensdagavond verkozen tot Sportvrouw en Sportman van vorig jaar in Utrecht.

Lisa Bunschoten won zilver en brons op de Paralympische Winterspelen van PyeongChang in 2018 en hield Dafne Schippers achter zich, die de laatste 5 edities werd verkozen tot Sportvrouw van het jaar in de stad. Ilias Ennahachi bleek de beste sportman boven doelman David Harte van Kampong en zwemmer Jesse Puts.

Beste sportploeg werd wederom Kampong (hockey) en ook de prijs voor sporttalent ging naar dezelfde sporter als vorig jaar: skateboardster Keet Oldenbeuving (14). Bij de sportcoaches won jeugdtrainer Jorick Straatman (voetbal). Ruud Heijsman (Utrecht Dominators) werd uitgeroepen tot Sportvrijwilliger 2018. Sportvereniging werd MHC Fletiomare.

Een jury en het publiek via een online stemming bepaalden ook dit jaar beide voor de helft de uitkomst in de 7 categorieën van de Sportprijs Utrecht.

Talentboek

Tijdens het jaarlijkse Sportgala werd ook het Talentboek Utrecht gelanceerd. Dat is een website voor crowdfunding van het Yvonne van Gennip Talent Fonds. Speciaal om het Utrechts sporttalent te ondersteunen hebben de gemeente Utrecht en SportUtrecht een eigen partnerpagina ontwikkeld. Op deze pagina kunnen sporttalenten en teams, sportend en/of wonend in gemeente Utrecht, een Utrecht-badge aanvragen en direct aan de slag met een eigen crowdfunding-campagne.

Alle winnaars SportprijsUtrecht 2018

– Sportman: Ilias Ennahachi (kickboksen)
– Sportvrouw: Lisa Bunschoten (parasnowboarden)
– Sporttalent: Keet Oldenbeuving (skateboarden)
– Sportcoach: Jorick Straatman (SV Kampong voetbal)
– Sportploeg: SV Kampong Hockey Heren 1
– Sportvereniging: MHC Fletiomare (hockey)
– Sportvrijwilliger: Ruud Heijsman (American Football Club Utrecht Dominators)
– Sportfoto – vakjury: rugbyfoto gemaakt door Dees van den Berg
– Sportfoto – publieksprijs: foto keeper FC Utrecht gemaakt door Jennifer Hendriks

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).