Lopende Zaken haalt 10.000 euro op voor MindApp | De Utrechtse Internet Courant Lopende Zaken haalt 10.000 euro op voor MindApp | De Utrechtse Internet Courant

Lopende Zaken haalt 10.000 euro op voor MindApp

Lopende Zaken haalt 10.000 euro op voor MindApp
https://www.youtube.com/watch?v=vsjKZvJvZBo

De sponsorloop ‘Lopende Zaken’, georganiseerd door DUIC en Utrecht Netwerk, heeft 10.000 euro opgehaald voor de realisatie van de MindApp. Gistermiddag werd de wedstrijd op verschillende afstanden door ruim honderd man in het bos van Amelisweerd gelopen.

Burgemeester Jan van Zanen gaf om 11:00 uur op de atletiekbaan van Hellas het startschot voor de loop. Onder de lopers waren onder andere televisiepresentator Klaas Drupsteen en de Nederlands Kampioen op de marathon Paul Zwama.

Het doel

De MindApp was de laatste wens van Frederik van den Broek. Na een ziektebed van drie jaar overleed hij 30 augustus jl. aan een hersentumor. Op bewonderenswaardige wijze heeft Frederik zijn laatste weken besteed aan een bijzonder doel: het ontwikkelen van een app. Deze MindApp dient als een persoonlijke assistent voor mede-patiënten, die door de impact van een hersentumor regelmatig moeite hebben met de gecompliceerde behandeling.

MindApp geeft precieze informatie over de ziekte en haar behandeling, daarbij dient de app als geheugensteuntje voor ziekenhuisafspraken en het innemen van de medicatie. Tevens ondersteunt MindApp bij de communicatie met artsen, mede door het bijhouden van een persoonlijk medisch dossier.

IMG_8814 IMG_8854 IMG_8862 IMG_8902 IMG_8905 IMG_8929 IMG_8947

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).