Makienok na ruim een jaar terug in wedstrijdselectie gehavend FC Utrecht voor uitduel bij Sparta Rotterdam | De Utrechtse Internet Courant Makienok na ruim een jaar terug in wedstrijdselectie gehavend FC Utrecht voor uitduel bij Sparta Rotterdam | De Utrechtse Internet Courant

Makienok na ruim een jaar terug in wedstrijdselectie gehavend FC Utrecht voor uitduel bij Sparta Rotterdam

Makienok na ruim een jaar terug in wedstrijdselectie gehavend FC Utrecht voor uitduel bij Sparta Rotterdam
Foto: FCUtrecht.nl
Na de verrassende, maar verdiende, zege van vorige week zaterdagavond op PSV, wacht zondagmiddag voor FC Utrecht de uitwedstrijd bij en tegen Sparta Rotterdam. Voor de ploeg van John van den Brom een uitgelezen mogelijkheid om aan te haken bij de Top 5. Vitesse liet gisteravond thuis punten liggen tegen ADO Den Haag en PSV en AZ spelen zondagmiddag tegen elkaar. Op Het Kasteel mist FC Utrecht sowieso één, maar wellicht zelfs twee sterkhouders.

Na de verrassende, maar verdiende, zege van vorige week zaterdagavond op PSV, wacht zondagmiddag voor FC Utrecht de uitwedstrijd bij en tegen Sparta Rotterdam. Voor de ploeg van John van den Brom een uitgelezen mogelijkheid om aan te haken bij de Top 5. Vitesse liet gisteravond thuis punten liggen tegen ADO Den Haag en PSV en AZ spelen zondagmiddag tegen elkaar. Op Het Kasteel mist FC Utrecht sowieso één, maar wellicht zelfs twee sterkhouders.

“We zijn niet ongeschonden uit de strijd tegen PSV gekomen”, zei John van den Brom vrijdagmiddag tijdens zijn wekelijkse perspraatje. “De impact van de overtredingen (van Nick Viergever en Jorrit Hendrix, red.) is dusdanig groot dat ik twee jongens vrijwel de hele week niet op het trainingsveld gezien heb. Simon Gustafson redt het sowieso niet en Bart Ramselaar trainde vrijdag voor het eerst deze week mee met de groep. Hij is een twijfelgeval voor de wedstrijd tegen Sparta. Het is vooral jammer dat net nu het elftal gestalte begon te krijgen, we noodgedwongen weer andere keuzes moeten maken. We hebben voldoende keuze, laten we dat vooropstellen. Maar na zo’n wedstrijd als zaterdag tegen PSV wil je liever doorpakken met hetzelfde elftal.”

Terugkeer Makienok

Door de blessures van Gustafson en Ramselaar start FC Utrecht op Spangen sowieso met een andere basis dan tegen PSV. Wie naast Gustafson ook zeker niet in actie komt, is Adrián Dalmau. De Spaanse goalgetter raakte afgelopen week op de training geblesseerd aan zijn enkel, terwijl ook Urby Emanuelson een lichte kwetsuur opliep. “Dat is wel een tegenvaller. Vorige week was ik nog blij dat iedereen fit was en twee dagen later mis je drie, vier spelers. Daartegenover staat de terugkeer van Simon Makienok, hij zit bij de selectie. We hebben hem opgetraind en hij is nu klaar om minuten te maken.” De boomlange Deen maakte voor het laatst op zondag 16 september 2018 deel uit van de wedstrijdselectie van FC Utrecht tijdens de thuiswedstrijd tegen FC Emmen. Makienok viel destijds vlak voor rust in voor de geblesseerd geraakte Sander van de Streek, maar kon niet voorkomen dat FC Utrecht met 2-1 verloor.

Ook Leon Guwara keert terug in de selectie na de twee wedstrijden schorsing die hij kreeg vanwege een rode kaart tegen Willem II. De Duitse linksback miste echter niet alleen de duels tegen Vitesse en PSV, hij is zijn plek voorlopig kwijt aan Mark van der Maarel. “Mark heeft het goed gedaan en ik zie geen reden om hem te vervangen”, verklaart Van den Brom zijn keuze voor het clubicoon. “Leon heeft ons minder kunnen overtuigen. Laten we ook niet vergeten dat hij in korte tijd twee keer direct rood heeft gekregen. Je kunt altijd discussiëren of een kaart wel of niet terecht was, maar ik heb er wel moeite mee wanneer je als linksback een rode kaart pakt op de rand zestien van de tegenstander.”

Sparta messcherp in counter

Tegen de ploeg van Henk Fräser verwacht de FC Utrecht-trainer een wedstrijd waarin FC Utrecht veel de bal zal hebben. “Hoe goed wij aan de bal zijn, wordt bepalend of we daar tussen en doorheen kunnen spelen”, analyseert Van den Brom. “Sparta is een goed georganiseerde, compact spelende ploeg met een messcherpe counter. Van Marinus Dijkhuizen begreep ik dat Sparta het team is met het meeste rendement in counters van de Eredivisie. We hebben tegen PSV goed gespeeld, maar moeten nu niet ineens denken dat we de hele wereld aan kunnen. Ook tegen Sparta is het belangrijk dat we goed in de tactische discipline blijven spelen.”

Naast het competitieduel van vanmiddag tegen Sparta, wacht donderdag om 18.30 uur in de eerste ronde van de KNVB Beker de uitwedstrijd tegen Excelsior’31 in Rijssen. Een uitgelezen mogelijkheid voor Van den Brom om de spelers die nu buiten de boot vallen eens aan het werk te zien. “Ik geloof er nooit zo in om de bekerwedstrijden aan te grijpen om jongens minuten te laten maken of experimenten uit te halen en heb dat ook nooit gedaan. We spelen gewoon met het op dat moment sterkste elftal. Wanneer je ineens je wissels laat spelen, zeg je eigenlijk dat je de beker niet zo serieus neemt. Terwijl het misschien wel de belangrijkste doelstelling binnen de club is en de mooiste manier om te halen wat we willen: Europees voetbal. Maar nu hebben we het al over de beker, dat komt van de week wel. Eerst de wedstrijd tegen Sparta.”

Vermoedelijke opstelling FC Utrecht: Maarten Paes; Sean Klaiber, Willem Janssen, Justin Hoogma en Mark van der Maarel; Joris van Overeem, Bart Ramselaar en Adam Maher; Gyrano Kerk, Sander van de Streek en Jean-Cristophe Bahebeck.

DUIC Sport beschouwde vrijdagmiddag ook voor met Sean Klaiber en Mark van der Maarel. Die interviews zie je hieronder.

Videoverslag

Videoverslag

DUIC Sport

DUIC Sport

Like www.facebook.nl/duicsport om op de hoogte te blijven van al het sportnieuws uit Utrecht

Profiel

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).