Matig FC Utrecht bijt zich ook stuk op Fortuna Sittard | De Utrechtse Internet Courant Matig FC Utrecht bijt zich ook stuk op Fortuna Sittard | De Utrechtse Internet Courant

Matig FC Utrecht bijt zich ook stuk op Fortuna Sittard

Oussama Tannane debuteerde zaterdagavond voor FC Utrecht. Foto: FCUtrecht.nl/Frank Zilver
FC Utrecht heeft aan het uitduel bij Fortuna Sittard een punt overgehouden. Nadat Urby Emanuelson met zijn eerste goal in Utrechtse dienst de bezoekers uit Utrecht op voorsprong bracht, scoorde de promovendus amper vijf minuten later alweer gelijk. Na het gelijkspel tegen VVV-Venlo van vorige week opnieuw een teleurstellend resultaat voor de ambitieuze Utrechters.

De ploeg van Jean-Paul de Jong, met Timo Letschert verrassend aan de aftrap in plaats van Emil Bergström, begon matig aan de wedstrijd en miste de eerste helft vooral scherpte in aanvallend opzicht. Ondertussen kwam het hecht verdedigende Fortuna Sittard er een aantal keer gevaarlijk uit in counters.

Chocoladebeen

In de tweede helft kreeg FC Utrecht iets meer grip op de wedstrijd, maar laat het aanvallend opnieuw veel liggen. Pas na de inbreng van Oussama Tannane voor Gyrano Kerk kwam er meer dreiging, maar nog steeds ontbrak de echte scherpte voorin. Na een schot van Leon Guwara op de paal was het in de 68e minuut de linksbenige Urby Emanuelson die, uitgerekend met zijn ‘chocoladebeen’, de uit Utrecht meegereisde supporters met een doeltreffend afstandsschot liet juichen. De eerste goal in Utrechtse dienst voor de middenvelder die onlangs zijn contract verlengde. Zijn eerste treffer bovendien sinds 29 augustus 2010, toen Emanuelson in Amsterdamse dienst scoorde bij De Graafschap.

Lang kon FC Utrecht echter niet genieten van de voorsprong, want net nadat Letschert met kramp was uitgevallen en vervangen door Bergström, reageerde Andrija Novakovich attent tijdens een hectisch moment in de Utrechtse zestien. Hij kreeg de bal met het nodige geluk voor de voeten, haalde uit en zag vervolgens hoe deze via Bergström tergend langzaam over de al liggende David Jensen vloog, 1-1.

DUIC Sport was zaterdag ook aanwezig in het Fortuna Sittard Stadion en sprak na afloop met doelpuntenmaker Emanuelson, debutant Oussama Tannane en aanvoerder Willem Janssen.