Matig FC Utrecht boekt eerste zege van 2019 - De Utrechtse Internet Courant Matig FC Utrecht boekt eerste zege van 2019 - De Utrechtse Internet Courant

Matig FC Utrecht boekt eerste zege van 2019

Matig FC Utrecht boekt eerste zege van 2019
Bron: FC Utrecht.nl
FC Utrecht heeft de eerste overwinning geboekt van het kalenderjaar. Op bezoek bij De Graafschap was een penalty van Simon Gustafson genoeg in een verder matig duel.

FC Utrecht heeft de eerste overwinning geboekt van het kalenderjaar. Op bezoek bij De Graafschap was een penalty van Simon Gustafson genoeg in een verder matig duel.

Dick Advocaat had een basisplek ingeruimd voor Michiel Kramer in de wedstrijd tegen de nummer 17 van de Eredivisie. Hij had ook zijn eerste goal voor de Domstedelingen kunnen maken, maar faalde oog in oog met Hidde Jurjes. In de eerste helft overkwam Gyrano Kerk hetzelfde. Ook hij schoot voorlangs in een één-op-éénsituatie.

De tweede helft leverde iets meer kansjes op voor beide ploegen, maar de ban werd gebroken door een penalty. Invaller Bahebeck werd gevloerd en Simon Gustafson profiteerde van het buitenkansje. Een slotoffensief van De Graafschap kwam er niet echt meer. Timo Letschert kroop nog wel door het oog van de naald, nadat hij Serrarens van De Graafschap onderuit trok in het strafschopgebied.

“Dit is een belangrijke overwinning voor FC Utrecht”, concludeerde hoofdtrainer Dick Advocaat na afloop van het duel. “We wisten van tevoren dat we tegen een hele lastige ploeg speelde. Zeker in thuiswedstrijden laat De Graafschap zien dat het een moeilijk bespeelbaar elftal is. Dat zag je ook terug in de eerste helft. Ondanks dat kregen wij wel twee of drie kansen om tot scoren te komen. Maar dat deden we niet. Ja en dan blijft De Graafschap toch gevaarlijk met het opportunistische spel dat ze hebben.”

“In de tweede helft vond ik dat wij meer grip kregen op de wedstrijd. De ruimtes werden groter en daar kunnen wij best aardig door gaan voetballen. Ik vind dat wij terecht hebben gewonnen.”

FC Utrecht speelt zaterdag het volgende Eredivisieduel: thuis tegen Excelsior.

DUIC Sport

DUIC Sport

Like www.facebook.nl/duicsport om op de hoogte te blijven van al het sportnieuws uit Utrecht

Profiel

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).