Met één been in de finale | De Utrechtse Internet Courant Met één been in de finale | De Utrechtse Internet Courant

Met één been in de finale

Met één been in de finale
Foto's: Ben ten Boden
Met enige scepsis zaten we in de trein richting Almelo. Heracles Almelo is namelijk altijd een lastige tegenstander. Tegelijkertijd gingen wij ervan uit dat FC Utrecht tot op het bot gemotiveerd was. Net zoals de vijfhonderd bezoekers in het uitvak die de sfeer in het stadion bepaalden.

Met enige scepsis zaten we in de trein richting Almelo. Heracles Almelo is namelijk altijd een lastige tegenstander. Tegelijkertijd gingen wij ervan uit dat FC Utrecht tot op het bot gemotiveerd was. Net zoals de vijfhonderd bezoekers in het uitvak die de sfeer in het stadion bepaalden.

Dessers stond weer in de basis en dat was een logische keuze. De ziek, zwak en misselijke Bahebeck zat weer op de bank. De liefde tussen hem en Advocaat is klaarblijkelijk over. Natuurlijk is Bahebeck in potentie een uiterst belangrijke speler voor FC Utrecht, maar ik begrijp Advocaat dondersgoed. Het spitsenprobleem van FC Utrecht speelt de club al enige tijd parten. Ook gisteren was dat weer te zien. We hebben spitsen, maar scoren tegelijkertijd veel te weinig.

In de eerste helft was het met name FC Utrecht die de kansjes creëerde. Het matig gevulde stadion begon daardoor te morren. Dat nam toe toen Merkel een domme overtreding maakte op Bazoer binnen het strafschopgebied. Gustafson schoot de penalty vervolgens feilloos in. Vijf minuten later was het Dessers die het verdiende tweede doelpunt maakte.

Dessers is er nog niet helemaal bij met zijn hoofd want ook nu begon hij weer onrustig aan de wedstrijd. Het zou kunnen dat enig ritme nog ontbreekt, maar dat mag geen belemmering zijn om scherper te beginnen. Daar had Van der Maarel, die een prima invaller bleek te zijn voor Letschert, ook geen last van.

Billenknijpen
Advocaat kon de rust goed gebruiken om meer scherpte van zijn spelers te eisen, maar in de tweede helft was het af en toe toch weer billenknijpen. Toen Heracles iets aanzette leverde dat een paar zwabberballen op voor Jensen. Hij hield ze weliswaar af, maar dat ging niet van harte. Ook Dalmau had het vizier niet op scherp en daardoor eindigde de wedstrijd met 0 – 2 op het scorebord. Daar waar 1 – 4 meer voor de hand had gelegen.

Tevreden en zowaar zonder vertraging keerden wij huiswaarts. We staan nu met één been in de finale. Als FC Utrecht dit nu nog uit handen geeft zijn het echt uilskuikens. De return is aanstaande dinsdag om 18.30 uur in de Galgenwaard. De seizoenkaarthouders hebben gratis toegang tot de wedstrijd en dat is een mooi gebaar van de club.

Alle sores die Ajax heeft veroorzaakt zijn wat mij betreft eens maar nooit meer. FC Utrecht is dus gewaarschuwd en moet dinsdag honderd procent scherp en geconcentreerd zijn. De finale lonkt!

Ben ten Boden

Ben ten Boden

Ben ten Boden is oud-voorzitter van de Supportersvereniging van FC Utrecht en tegenwoordig volgt hij de FC overal waar ze gaan en staan.

Profiel

2 Reacties

Reageren
  1. Herman

    Die Bennie, eindelijk geluisterd en met de massa mee in de trein naar het uitvak.
    Eindelijk een keertje niet illegaal met (gepensioneerde) hooligan vriendjes/voormalige vijanden op het ereterras.

    Nu op naar Europa, zo’n vage tegenstander met onuitspreekbare naam uit een voormalig Oostblok land…….

  2. Danny

    Herman. Jaloers?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).