Minutenlang antisemitische spreekkoren tijdens FC Utrecht - Ajax | De Utrechtse Internet Courant Minutenlang antisemitische spreekkoren tijdens FC Utrecht - Ajax | De Utrechtse Internet Courant

Minutenlang antisemitische spreekkoren tijdens FC Utrecht – Ajax

Minutenlang antisemitische  spreekkoren tijdens FC Utrecht – Ajax
Een deel van de FC Utrecht supporters heeft afgelopen zondag tijdens de thuiswedstrijd tegen Ajax minutenlang antisemitische spreekkoren (filmpje) gezongen. De liederen klonken als volgt: “Me vader zat bij de commando’s, me moeder zat bij de SS. Samen verbrandden zij joden, want joden die branden het best.”

Een deel van de FC Utrecht supporters heeft afgelopen zondag tijdens de thuiswedstrijd tegen Ajax minutenlang antisemitische spreekkoren (filmpje) gezongen. De liederen klonken als volgt: “Me vader zat bij de commando’s, me moeder zat bij de SS. Samen verbrandden zij joden, want joden die branden het best.”

De teksten werden gezongen vanaf de Bunnikside, waar de harde kern van de Utrechtse club zit. “Net als ieder weldenkend mens kunnen wij dit soort teksten niet waarderen”, laat Ajax-woordvoerder Miel Brinkhuis aan de NOS weten. Ajax zal waarschijnlijk zelf geen stappen ondernemen, volgens Brinkhuis is dat aan de KNVB. De KNVB verzamelt momenteel alle beschikbare informatie over de spreekkoren en op basis daarvan bepaalt de onafhankelijk aanklager betaald voetbar of er een onderzoek wordt gestart.

FC Utrecht zal onderzoeken of er opgetreden moet worden laat persvoorlichter Martin Versteeg aan Metro weten: “We gaan nu informatie verzamelen en bekijken en bespreken wat we gaan doen. Ik heb het filmpje gezien ja, Voorlopig is de volgende tekst onze verklaring:  ‘FC Utrecht spant zich immer in om te voorkomen dat er rond wedstrijden kwetsende spreekkoren zijn. De club houdt dit nauwlettend in de gaten, en zoals bij elk duel wordt alles rond wedstrijden grondig bestudeerd en geëvalueerd. Mocht blijken dat bij een wedstrijd onregelmatigheden zoals kwetsende spreekkoren worden vastgesteld dan zal FC Utrecht volgens het protocol onderzoek doen, passend reageren en optreden.’”

5 Reacties

Reageren
  1. Niels Bokhove

    Ronduit stuitend en weerzinwekkend, deze teksten. Even stuitend en weerzinwekkend zijn de slappe en formele reacties van de officials: “…kunnen wij niet waarderen…”, “…gaan informatie verzamelen en bekijken en bespreken wat we gaan doen…”, “…alles wordt grondig bestudeerd en geëvalueerd…”. Alsof het om een wetenschappelijk onderzoek gaat! Geen krachtterm ontsnapt er aan de kelen van deze bestuurders.

  2. Frank

    “FC Utrecht zal onderzoeken of er opgetreden moet worden”.

    Ehhh, moet dat “of” niet “hoe” zijn?

  3. Niels Bokhove

    Heel goed, Frank! Die misser was me niet opgevallen. Ongetwijfeld zijn er nog meer te vinden. Walgelijk. (En dit alles nog los van de totale verloedering van het voetbal: match fixing, doping, ga zo maar door. En maar formeel blijven. En maar miljoenen [hopen te] verdienen.)

  4. beestje

    Hadden deze acties niet tijdens de spreekkoren moeten gebeuren? Wat een slappe houding. Achteraf filmpjes bekijken en daarna “passende” maatregelen nemen. De top van FC Utrecht is wel erg hardleers.

  5. utrechter

    Ik ben absoluut tegen enige vorm van antisemitisme.
    Maar ik zat in het stadion en heb hier echt niets van gehoord. Wordt er nu niet wat overdreven gereageerd?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).