Na gehuurd te zijn van Celtic tekent Barkas nu een contract bij FC Utrecht Na gehuurd te zijn van Celtic tekent Barkas nu een contract bij FC Utrecht

Na gehuurd te zijn van Celtic tekent Barkas nu een contract bij FC Utrecht

Na gehuurd te zijn van Celtic tekent Barkas nu een contract bij FC Utrecht
Foto: FC Utrecht
Vasilis Barkas speelt ook aankomend voetbalseizoen weer voor FC Utrecht. Afgelopen seizoen werd de keepr nog gehuurd van Celtic, maar nu heeft hij transfervrij een contract getekend in Utrecht.

Vasilis Barkas speelt ook aankomend voetbalseizoen weer voor FC Utrecht. Afgelopen seizoen werd de keepr nog gehuurd van Celtic, maar nu heeft hij transfervrij een contract getekend in Utrecht.

Voor de 29-jarige Barkas is de Galgenwaard dus vertrouwd terrein. De keeper stond vorig seizoen tijdens 38 duels in het doel van FC Utrecht. Tijdens 12 wedstrijden lukte het de tegenstander niet om te scoren en hield hij dus alle ballen tegen.

Barkas is de zoon van een Griekse vader en een Nederlandse moeder, en hij doorliep de jeugdopleiding van Atromitos. Voor deze club uit het Griekse Peristeri debuteert Barkas ook voor het eerst in het betaalde voetbal.

Hij doet vervolgens ervaring op bij AEK Athene en Celtic Glasgow; clubs waarmee hij onder meer uitkomt in de Champions League en Europa League. Barkas speelt tot sloot ook voor het Griekse nationale voetbalteam.

Trots

“Tijdens het afgelopen seizoen heeft Vasilis bewezen een toegevoegde waarde te zijn voor het team en hij heeft het voorbije seizoen aangetoond tot de betere keepers in de Eredivisie te behoren”, zegt Jordy Zuidam. “Het leek niet haalbaar om Vasilis te behouden, maar dat het alsnog is gelukt maakt ons trots en geeft aan dat Vasilis heel graag voor onze club en supporters wil blijven spelen.”

Barkas heeft een contract getekend voor één seizoen plus een optie op nog een jaargang in Utrechtse dienst.

9 Reacties

Reageren
 1. Sjonnie

  Well done Jordy!
  Gaat goed zo.

 2. Steve

  Waarom geen rood wit lFC Utrecht logo op het keepersshirt?
  Zonde want voor de rest is het een mooi shirt.

 3. buurtbewoner

  ook al tekent Mbappe, dan nog winnen ze nooit wat!

 4. vak K

  @ buurtbewoner

  Al 4 prijzen joggie, en dat zonder een begroting van 100 mio +…?

  En geen successupporters zoals zovelen hier in de stad….of niet buurtbewoner?

 5. buurtbewoner

  @vak k
  lol welke 4 prijzen bedoel je?

 6. buurtbewoner

  @vak k
  successupporter van fc utrecht? klinkt behoorlijk tegenstrijdig haha

 7. Vak K

  @ buurtbewoner

  Zal even je geheugen opfrissen 3x bekerwinnaar en 1x Super Cup

  Als je commentaar geeft,moet je wel goed ingelicht zijn joggie.

  Successupporters zijn wss mensen zoals jij, die mee liften op het succes van clubs, dus niet 1 club trouw zijn !

 8. Wim

  Zoals de ene mens postzegels verzamelt, verzamelt FC Buitenkans voetballers. Nog één keepertje erbij en ook dit kwartet is weer vol.

 9. buurtbewoner

  @vak k
  ow die prijzen uit een ver verleden haha
  ik ben geen supporter van wie dan ook,
  ik lift dus ook niet mee als successupporter, dus het tomeloze succes wat men aan de lopende band viert bij utrecht gaat aan mij voorbij

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).