Na twee jaar eindelijk weer Merwede Trinity Cup | De Utrechtse Internet Courant Na twee jaar eindelijk weer Merwede Trinity Cup | De Utrechtse Internet Courant

Na twee jaar eindelijk weer Merwede Trinity Cup

Na twee jaar eindelijk weer Merwede Trinity Cup

Op het Merwedekanaal gaat aankomende vrijdag de driedaagse Merwede Trinity Cup (MTC) van start. De MTC is een roeidriekamp voor zeeverkenners die in principe elk jaar in september wordt georganiseerd. De afgelopen twee jaar bleek de organisatie niet mogelijk in verband met een asbestvondst in het Liesbospark, het kampeerterrein voor deelnemers. Die moeten dit jaar dan ook uitwijken naar een alternatieve kampeerplek.

Van vrijdagavond 14 september tot en met zondagmorgen 16 september wordt de MTC  georganiseerd. Dit is een roeiwedstrijd voor zeeverkenners, verdeeld over 3 afstanden. Op vrijdagavond wordt gestart met de donkere en late 2.000 meter. Na een feest en weinig nachtrust is het zaterdag tijd voor de vroege en soms brakke 8000 meter. ’s Middags kan er even worden uitgerust bij een middagprogramma om vervolgens zwetend te eindigen bij de 500 meter. Deelnemers kunnen daarna nog lekker feesten en blijven slapen en hoeven pas zondag na het ontbijt hun tent weer op te ruimen om naar huis terug te gaan. Aan de driekamp zullen rond de 38 ploegen deelnemen, waaronder vijf damesploegen.

Wegens een asbestvondst in het Liesbospark, het kampeerterrein voor de MTC, kon de roeidriekamp de afgelopen twee jaar niet plaats vinden. Ondanks het feit dat het Liesbospark nog steeds ontoegankelijk is heeft de organisatie kunnen regelen dat de MTC toch doorgaat, op een ander kampeerterrein op loopafstand van het feestterrein en tevens start/finish. Zaterdag geeft wethouder sport, Rinde den Besten, het startschot voor de afsluitende 500 meter.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).