Na vier jaar afwezigheid wordt er in het voorjaar van 2023 weer de Marathon gelopen in Utrecht Na vier jaar afwezigheid wordt er in het voorjaar van 2023 weer de Marathon gelopen in Utrecht

Na vier jaar afwezigheid wordt er in het voorjaar van 2023 weer de Marathon gelopen in Utrecht

Na vier jaar afwezigheid wordt er in het voorjaar van 2023 weer de Marathon gelopen in Utrecht
Archiefbeeld Utrechtse marathon
Na vier jaar van afwezigheid wordt er in mei volgend jaar weer de Marathon gelopen in Utrecht. Sportievelingen kunnen zich sinds dinsdag inschrijven voor de verschillende afstanden.

Na vier jaar van afwezigheid wordt er in mei volgend jaar weer de Marathon gelopen in Utrecht. Sportievelingen kunnen zich sinds dinsdag inschrijven voor de verschillende afstanden.

De laatste Marathon in Utrecht werd in mei 2019 gelopen. Het ging destijds op een deel van de route mis toen deelnemers een verkeerde afslag namen. In de jaren daarna kon de Marathon niet doorgaan vanwege de coronamaatregelen. In februari van dit jaar liet de organisatie weten het evenement mogelijk nog in oktober te organiseren, maar ook dat ging niet door.

“Na een periode van uitstel door Covid-19, keert de Utrecht Marathon […] in het voorjaar van 2023 terug op de hardloopkalender”, is te lezen op de website van de organisatie. De inschrijvingen zijn sinds dinsdag geopend. Op 21 mei 2023 vindt het evenement plaats.

Er zijn net zoals voorgaande keren weer verschillende afstanden ‘voor alle typen lopers en leeftijden’. De start en finish liggen in het Utrecht Science Park.

Gekoppelde berichten

10 Reacties

Reageren
 1. Fabio

  In mei ook een grote kans op aardig weer en voor de voorbereiding is het niet nodig de hele winter door te trainen. Best goed bekeken volgens mij. Ik ben wel benieuwd of als die mislopers in 2019 en alle startbewijzen uit Corona nog steeds een gratis startbewijs krijgen. Zelf was ik nog wat langer met inschrijven maar fijn dat de marathon weer terug is.

 2. Ooginaller

  Alleen houden als die lopers in de Uithof blijven. Totale waanzin om de binnenstad tweemaal per jaar (ook voor de Singelloop) op een mooie weekenddag potdicht te gooien.

  En het is ook weer niet zo dat de wereldtop op dit evenement afkomt.

 3. Baliekluiver

  Heel bijzonder hoor, al die mensen die de openbare ruimte menen te kunnen claimen voor hun hobby! Waarom gaan ze niet gewoon op een atletiekbaan lopen, zodat ze andere mensen niet lastig vallen?

 4. JdV

  Helaas. Weer een klein groepje dat meent de openbare ruimte van 400.000 mensen meent te mogen claimen voor hun hobby die ze ook prima elders kunnen uitoefenen. Als het een autorally zou zijn was de wereld te klein. Nu een stelletje hardlopers voor overlast en vervuiling zorgen faciliteert de gemeente dit met liefde.

 5. Pol

  Heerlijk, maar 1 keer een hele of twee keer een halve?

 6. Pol

  Volgens de site 1 ronde: dat is mooi.
  https://www.utrechtmarathon.com/inschrijven/utrecht-marathon/

 7. HansvZ

  Ik doe alleen mee als Poetin komt. Maak er dan een vredesloop van.

 8. Wendy

  Helaas weer dezelfde zeikers die negatief reageren

 9. Dora L. Oebnen - Nib

  Dit gaat ons vele miljoenen kosten, die we zelf hard nodig hebben, daarnaast ontregelt men het dagelijks leven dermate , dat dit niet in verhouding staat. Alles moest worden afgeschaft, Carnavalsparade’s sintparades door de stad ipv over het water, en dit mag wel: ? Ik begrijp het niet

 10. Rose

  Covid had af en toe voordelen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).