Neude in Utrecht toneel voor EK Beachvolleybal | De Utrechtse Internet Courant Neude in Utrecht toneel voor EK Beachvolleybal | De Utrechtse Internet Courant

Neude in Utrecht toneel voor EK Beachvolleybal

Neude in Utrecht toneel voor EK Beachvolleybal
Op de Neude in Utrecht zal in juli een stadion voor het EK Beachvolleybal verrijzen. Wethouder Paulus Jansen ontving de president van de Europese Volleybal Federatie, Aleksandar Boričić, om hem het plein te laten zien.

Op de Neude in Utrecht zal in juli een stadion voor het EK Beachvolleybal verrijzen. Wethouder Paulus Jansen ontving de president van de Europese Volleybal Federatie, Aleksandar Boričić, om hem het plein te laten zien.

Het tweetal gaf tijdens de ontmoeting de officiële aftrap van het DELA EK Beachvolleybal dat van 15 tot en met 22 juli gehouden wordt in Utrecht, Den Haag, Apeldoorn en Rotterdam. Wethouder Paulus Jansen liet zien hoe het stadion midden op het plein zal verrijzen. Ook bezocht het gezelschap enkele ondernemers aan het plein, waarmee tijdens het EK nauw wordt samengewerkt.

Wethouder Jansen: “Ik ben er bijzonder trots op dat Utrecht na het succes van het EK Vrouwenvoetbal 2017 komend jaar opnieuw gaststad is van een internationaal topsportevenement als het EK Beachvolleybal. Samen met de andere speelsteden Rotterdam, Den Haag en Apeldoorn biedt Utrecht met de Neude een prachtig decor. We gaan er met alle Utrechtse volleyballiefhebbers, de horecaondernemers en alle bezoekers een geweldig feest van maken.”

17 Reacties

Reageren
  1. Niels Bokhove

    Nou dit weer: strandvolleybal op de Neude. Weer die festivalterreur! Ligt de binnenstad weer plat.
    Waarom niet op een echt strand? Ook die andere 3 steden liggen nota bene in het binnenland. Er is geen enkele kustplaats bij. Noem het dan (S)neudevolleybal.
    Of is het vanwege die bikinimeisjes?
    Hopelijk plenst het van de regen die dag.

  2. WvR

    @Niels: Als Den Haag ook al als “binnenland” gecategoriseerd wordt ligt geen enkele stad ter wereld aan een kust of strand.

  3. G.H.

    “Hopelijk plenst het van de regen die dag.”
    Wat zult u een treurig leven hebben, mijnheer Bokhove.

  4. Isabelle

    @Niels: Utrecht is all about the money. En Van Zanen staat graag glunderend in de internationale media. Daar is overigens niets mis mee. Jammer alleen van die klereherrie in de stad, 1 week lang. Zal wel weer met kneiterharde muziek en 100 decibel omroepsystemen gepaard gaan. Want dat is gezellig.

  5. Erik

    @Niels. Wat ben jij een ontiegelijke zuurpruim! De tour een paar jaar terug mocht van jou zeker ook niet? Stel je voor dat we nog meer leuke evenementen naar de stad halen hey… Maar ik ben wel jaloers op je. Als je je hier al zo druk om kan maken dan heb je gelukkig weinig echte problemen om handen.

  6. Frits

    @Niels,
    Geen zorgen, ik heb begrepen dat er ook azijn wordt geschonken tijdens het EK.

  7. BdV

    Gezellig! Hopelijk is Niels er ook bij.

  8. AvdS

    “Hopelijk plenst het van de regen die dag”

    Hahaha, die Niels. Voor mij hoeft het ook niet, omdat ik het een waardeloze ‘sport’ vind, maar ach, laat die mensen. Ik gun iedereen mooi weer…

  9. Frank Ricard

    Niels is die buurman die de bal van je kinderen lek steekt en de politie belt zodra er eentje over de schutting gaat.

  10. Willem

    Benieuwd wat men denkt te gaan aan crowd management. Hier komen duizenden mensen op af, de Neude is hier volledig ongeschikt voor. Wedden dat het uiteindelijk verplaatst wordt naar Jaarbeursterrein of Uithof?

  11. Niels Bokhove

    Toegegeven: Den Haag ligt bijna aan zee, eigenlijk ligt Scheveningen er nog tussen.
    Wat die azijn betreft: mag het balsamico zijn, die is heerlijk.
    En die voetbal? Die is allang weg voor ik erbij kan zijn. Dat is nog eens treurig. – Nee, niet waar. Die kinderen sluit ik meteen dagenlang op in de berging… Mét voetbal, dat wel.

    Alle gekheid op een stokje: waar ik mij echt druk om maak is dat we hier net zo’n onleefbare stad dreigen te krijgen als Amsterdam, Venetië, Barcelona, enz.. Terwijl de Amsterdammers enz. gek worden van festivallisering en toeristen enz. en wij in Utrecht daarvan zouden kunnen leren, gaan wij hier onbekommerd dezelfde kant op. Er is mij verzekerd dat er een speciale Utrechtse ambtenaar (misschien wel een hele afdeling!) aangesteld is om de grenzen van deze gekte in de gaten te houden, maar hoeveel gezag die heeft is mij onduidelijk – niet veel, vrees ik.
    De Titanic ging ooit tenonder terwijl het scheepsorkest vrolijk doorspeelde…

  12. BramD

    Ik ben wel benieuwd hoe dit samengaat met de verbouwing van het postkantoor. Ik meen begrepen te hebben dat de Neude daarbij ook voor een deel gebruikt wordt.

  13. Joost

    Niels

    De toeristische toestanden zijn hier nog lang maar dan ook echt nog lang niet op het niveau Amsterdam. Met bijna 20.000 hotelbedden in Amsterdam en rond de 2000 in Utrecht lijkt me dat logisch. Daarnaast is dit geen festival maar een sportevenement van een officiële olympische sport. Over een paar maanden is het nieuwe Jaarbeursplein af en kunnen dit soort evenementen daar plaats vinden.

  14. Freddy

    Niet echt een handige locatie qua veiligheid.
    Daarnaast zou de gemeente inzetten op kwalitatief hoogwaardige evenementen. Dit valt m.i. niet in die categorie.

  15. BdV

    @Niels: Zo klinkt je commentaar toch een stuk zinniger. Iets te vaak nee is misschien inderdaad beter dan iets te vaak ja, om te voorkomen dat Utrecht geleidelijk aan de totale massacommercie wordt opgeofferd.

    In Japan is het drinken van azijn trouwens een gezondheidsrage, maar dat is dan wel prima drinkbare azijn.

  16. herman

    Ziet er prachtig uit, midden in de stad, fantastisch mooi plaatje lekker veel horeca eromheen, mooie dames in bikini.
    Kortom heeft alles in zich om geweldig feest te worden!

  17. Fred

    OP de Neude?….

    Utrecht weet geloof ik van gekkigheid niet meer wat ze moeten doen!….

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).