Onoverwinnelijk FC Utrecht stoomt op naar vierde plaats | De Utrechtse Internet Courant Onoverwinnelijk FC Utrecht stoomt op naar vierde plaats | De Utrechtse Internet Courant

Onoverwinnelijk FC Utrecht stoomt op naar vierde plaats

Sean Klaiber schreeuwt het uit nadat hij de 1-1 heeft gescoord. Foto: FCUtrecht.nl/Frank Zilver
FC Utrecht is na de vierde zege op rij opgestoomd naar de vierde plek in de Eredivisie. Zondag moest degradatiekandidaat FC Twente eraan geloven in Galgenwaard: 3-1. Waarbij de ene goal van de thuisclub mogelijk nog fraaier was dan de ander.

Lange tijd leek het er niet op dat FC Utrecht ook in de achtste wedstrijd onder Jean-Paul de Jong ongeslagen zou blijven. De thuisploeg, met Cyriel Dessers in plaats van de geblesseerde Zakaria Labyad, begon zwak aan het treffen met de nummer zestien van de ranglijst. FC Twente was zeker het eerste half uur feller in de duels, sneller in de omschakeling en dreigender voor de goal.

Leeg doel

Dat resulteerde in een aantal grote kansen, waarvan er wonderbaarlijk genoeg maar één verzilverd werd. Haris Vučkić passeerde David Jensen al na tien minuten na een prachtige pass van Twente-captain Danny Holla. De Sloveen had enkele minuten later zijn tweede van de middag moeten maken, maar schoot van dichtbij, en voor een leeg doel, over.

FC Utrecht wist lange tijd weinig in te brengen tegen de aanvalsdrift van de ploeg van Gertjan Verbeek. Net toen het publiek in de ijskoude Galgenwaard zich neerlegde bij de 0-1 ruststand, maakte Sean Klaiber na een kluts beheerst de gelijkmaker.

Onder controle

Na de pauze kregen de dik zeventienduizend toeschouwers een veel beter FC Utrecht te zien. De thuisclub nam het initiatief, had de wedstrijd grotendeels onder controle en werd ook steeds gevaarlijker richting het doel van Joël Drommel. Al kregen ook de gasten uit Enschede in de tweede helft een aantal grote kansen.

Toch was het uiteindelijk FC Utrecht dat kreeg waar het, zeker op basis van de tweede helft, recht op had. Uitblinker Sander van de Streek maakte na een dik uur 2-1 na een hakje van Dessers, tien minuten later rondde Yassin Ayoub op aangeven van diezelfde Van de Streek een flitsende aanval op sublieme wijze af.

Record De Jong

De vierde zege op rij betekende na de eerdere vier gelijke spelen onder De Jong dat de club onder zijn leiding nog niet verloor. Nooit eerder slaagde een coach van FC Utrecht erin de eerste acht wedstrijden ongeslagen te blijven. Door de nederlaag van Feyenoord tegen PSV, stoomden De Jong en de zijnen bovendien op naar de vierde plaats. Volgend weekend is de koploper in Eindhoven gastheer van FC Utrecht.

DUIC Sport sprak na afloop van de wedstrijd met doelpuntenmaker Sean Klaiber, aanvoerder Willem Janssen en middenvelder Anouar Kali. Die laatste maakte na ruim zes maanden blessureleed zijn rentree.