Onzekerheid over Europese licentie FC Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Onzekerheid over Europese licentie FC Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Onzekerheid over Europese licentie FC Utrecht

Onzekerheid over Europese licentie FC Utrecht
FC Utrecht speelt zondag de beslissende wedstrijd in de strijd om Europees voetbal, maar moet vrezen dat het helemaal niet in Europa mag spelen volgend seizoen. De club heeft nog geen licentie gekregen door een financiële kwestie. Utrecht heeft berichtgeving van De Telegraaf daarover bevestigd.

FC Utrecht speelt zondag de beslissende wedstrijd in de strijd om Europees voetbal, maar moet vrezen dat het helemaal niet in Europa mag spelen volgend seizoen. De club heeft nog geen licentie gekregen door een financiële kwestie. Utrecht heeft berichtgeving van De Telegraaf daarover bevestigd.

FC Utrecht zegt nog in gesprek te zijn met de licentiecommisie. Het ‘verschil van inzicht’ gaat om een bedrag van 37.250 euro. Er zou onduidelijkheid zijn over vergoedingssommen van enkele spelers aan vroegere clubs. De club meldt met vertrouwen uit te kijken naar het gesprek.

“FC Utrecht wil benadrukken dat het deze gang van zaken betreurt en bovenal de timing ervan.  Uiteraard staat bij FC Utrecht het sportieve belang voorop. De focus voor nu ligt op het winnen van de play-offs a.s. zondag in De Galgenwaard!”, aldus de club in een reactie.

Update 12:05

De KNVB heeft ook gereageerd op de site en benadrukt dat: “dit geen regels van de KNVB zijn (zoals in De Telegraaf wordt gesuggereerd), maar dat dit regels van UEFA zijn. Het gaat immers om deelname aan een Europese competitie. Daarnaast hecht de KNVB eraan te vermelden, zeker met het oog op het nieuws rond FC Twente en het tijdstip waarop dat naar buiten kwam, dat zij dit pas na de play-offs kenbaar had willen maken. Aangezien de beroepscommissie zich er nog over moet buigen, is de weigering van de UEFA-licentie nog niet definitief.”

6 Reacties

Reageren
 1. Bill

  Bericht komt uit de Telegraaf, zegt genoeg dus, drukte om niets….!!! FC Utrecht speelt gewoon Europees, alleen een administratieve aanpassing.

 2. S-â-n-m-ă-r-t-e-a-n

  Een ieder die hier na jaren van schokkend amateuristisch wanbeleid door ´Klunsie FransieFransie´ en `Harlekijn van Schaik` nog verbaasd over is, moet maar eens bijzichzelf te rade gaan. Persoonlijk wist ik al een jaar of vijf geleden al dat zelfs het fatsoenlijk runnen van de bar in de voetbalkantine bij VVIJ waarschijnlijk al een te grote opgave voor dit illustere clownsduo zou zijn.

  Forza Belevingsproduct en succes met de verkoop van de aandelen, FransieFransie! Dit zal vast opnieuw extra vertrouwen wekken.

  Salut,
  S-â-n-m-ă-r-t-e-a-n

 3. Marco

  het gaat om geld wat spelers en clubs nog krijgen vanuit transfers, dat zou dus betekenen dan Tottenham Hotspurs ook geen CL mogen spelen aangezien ze nog een miljoentje of wat moeten betalen aan onze FC, eens kijken of de EUFA/FIFA/ KNVB hier iets aan doet, gelijke monnikken, gelijke kappen zou ik zo zeggen

 4. Paul

  Aha….daar is dhr. Sanmartean weer….het was wel erg rustig de laatste maanden na de geweldige uitoverwinning op psv…het behalen van de bekerfinale….de geweldige 5e plaats in de competitie….het makkelijk behalen van de Play Offs….de selecties voor het Nederlands elftal van “doorsnee” verdediger Letschert….mega talent Ramselaar, de doorstroming van steeds meer jonge talenten en natuurlijk de prijs van beste trainer voor ten Hag.

  Ik begrijp dat je dan met een mond vol tanden staat.

  Dit probleem vervolgens neerleggen bij FvS en V.Schaik bewijst eens te meer de totale incompetentie van de reguurder!

  Salut.

  P.S. voor alle echte Utreg supporters….een fijne zomer.

 5. Hans Tellinger

  @Marco. In de zaak tussen Tottenham Hotspurs en FC Utrecht door het CAS moet nog gedaan worden. Op dit moment heeft Tottenham Hotspurs dus géén schuld bij FC Utrecht, conform de eerder uitspraak van de Fifa hierover. Zij voldoen dus wel aan de eisen.
  Het is ook meer dan een administratieve aanpassing. De regels en eisen zijn duidelijk en alleen FC Utrecht voldoet hier niet aan. Andere clubs hebben dit wel op orde. Dus om nu de schuld bij KNVB, UEFA, FIFA of wie dan ook te leggen is onterecht. FC Utrecht moet gewoon eens zijn zaken op orde brengen

 6. Eerlijk en oprecht

  Amateurisme ten top! Mensen die wijzen naar de KNVB moeten eerst maar eens even bellen met het stadion….

  Er zijn regels waar je je als club aan moet houden, zoniet dan heeft dat consequenties…… De liegende lip heeft wederom een brevet van onvermogen afgegeven.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).