Op bezoek bij de eerste virtuele indoor golfbaan van Utrecht - De Utrechtse Internet Courant Op bezoek bij de eerste virtuele indoor golfbaan van Utrecht - De Utrechtse Internet Courant

Op bezoek bij de eerste virtuele indoor golfbaan van Utrecht

Op bezoek bij de eerste virtuele indoor golfbaan van Utrecht
Sjaak voor één van de golfsimulatoren. Foto: DUIC.
De eerste virtuele indoor golfbaan van Utrecht opent zaterdag de deuren. Het nieuwe indoor golf centre, HomeCourse, komt aan de Sint Laurensdreef in Overvecht. Bijna alles is klaar voor de grote opening.

De eerste virtuele indoor golfbaan van Utrecht opent zaterdag de deuren. Het nieuwe indoor golf centre, HomeCourse, komt aan de Sint Laurensdreef in Overvecht. Bijna alles is klaar voor de grote opening.

De eigenaren van HomeCourse, vader Theo en zoon Sjaak Wolferink, hebben de afgelopen maanden hard gewerkt om van hun hobby hun beroep te maken. “We zijn eind september twee dagen naar de Ryder Cup geweest in Frankrijk: één van de grote golftoernooien. Dat zijn de enige twee ‘vrije’ dagen in de afgelopen maanden, maar dat was het zeker waard”, vertelt Sjaak trots terwijl hij aan de bar staat.

De 6 slagkooien zijn klaar voor gebruik. Theo en Sjaak nemen de tijd om uit te leggen hoe de techniek van de simulatoren precies werkt. Ze kunnen het niet laten om het ook even voor te doen. Sjaak mag de hole uitkiezen. “Ik kan niet zo ver slaan als Sjaak. Daarom kiest hij vast precies deze hole uit”, grapt Theo.

Sjaak heeft 15 jaar ervaring in de horeca. Hij heeft zich dan ook meer met het horecagedeelte beziggehouden dan zijn vader. “Hij heeft een financiële achtergrond. Daar heb ik dan weer minder verstand van.” Er is extra aandacht besteed aan horecagedeelte. “We willen een informele sfeer scheppen”, vertelde Theo eerder aan DUIC. “Het wordt niet alleen een trainingsfaciliteit, maar een semi-sportclub.”

Opening
Vanaf 12 oktober zouden eigenlijk de deuren al open gaan voor publiek. Dat is niet gelukt, maar kwam de twee niet slecht uit. “Dat extra weekje was toch wel even lekker”, zegt Theo. “Vanavond zetten we de puntjes op de i.” Hij kijkt rond en zijn blik blijft hangen bij de ramen. “Dat zwarte zeil wat daar nog hangt kan niet natuurlijk. En ook de kleedkamers zijn nog niet helemaal klaar.”

Vrijdagmiddag is de officiële opening. Theo: “Er zullen tussen de 50 en 100 mensen komen morgen. Dat zijn familie en vrienden, maar ook mensen uit de professionele golfwereld.” Op de gastenlijst staan onder meer de directeur van ANWB Golf, met meer dan 44.000 leden de grootste golfclub van Nederland. Ook zullen er leden van de Nederlandse Golf Federatie aanwezig zijn.

Vanaf zaterdag is HomeCourse 7 dagen per week van 10:00 – 22:00 uur open.

Gekoppelde berichten

2 Reacties

Reageren
  1. Bert

    Dit is natuurlijk fout. Het is een indoor virtuele golfbaan en geen virtuele indoor golfbaan. De golfbaan op het scherm is namelijk buiten, zie de boompjes en de blauwe lucht.

  2. Harry

    Is alweer achterhaald. VR-brilletje op en je kan gewoon in je woonkamer een balletje slaan.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).