Op deze plekken in Utrecht kun je de EK-finale vrouwen van Nederland zien | De Utrechtse Internet Courant Op deze plekken in Utrecht kun je de EK-finale vrouwen van Nederland zien | De Utrechtse Internet Courant

Op deze plekken in Utrecht kun je de EK-finale vrouwen van Nederland zien

Op deze plekken in Utrecht kun je de EK-finale vrouwen van Nederland zien
De Oranjeparade in Utrecht eerder dit toernooi. Foto: Bas van Setten.
De Nederlandse Leeuwinnen staan tegen Denemarken in de finale van het EK voetbal. Een eventuele huldiging zal op maandagavond op Lepelenburg plaatsvinden, maar waar kan je de wedstrijd eigenlijk kijken in de stad? Op de Neude is helaas geen groot scherm, zo vertelt de gemeente desgevraagd aan DUIC. Hier een overzicht van waar de Leeuwinnen wel zijn te zien.

De Nederlandse Leeuwinnen staan tegen Denemarken in de finale van het EK voetbal. Een eventuele huldiging zal op maandagavond op Lepelenburg plaatsvinden, maar waar kan je de wedstrijd eigenlijk kijken in de stad? Op de Neude is helaas geen groot scherm, zo vertelt de gemeente desgevraagd aan DUIC. Hier een overzicht van waar de Leeuwinnen wel zijn te zien.

TivoliVredenburg – Vredenburgkade 11

Net als alle duels van het Nederland elftal kleurt de Ronda in TivoliVredenburg weer oranje. Let op: eerder was de toegang gratis, maar nu kost toegang €2. “Zo kunnen we je verzekeren van een plek in de zaal en nog meer feest.” Tijdens de halve finale stond de Ronda helemaal vol met oranje supporters en was de ontlading groot.

Camping Ganspoort – Helling 87

Ook bij het nieuwe café-restaurant aan de Vaartsche Rijn zijn de voetbalvrouwen te volgen op een groot scherm. Iedereen in het oranje wordt bovendien getrakteerd op een gratis Oranjebitter om in de stemming te komen en bij elk doelpunt.

Café Orloff – Donkere Gaard 8

In Café Orloff zijn ook weer als vertrouwd twee schermen opgesteld en met geluid is de wedstrijd te volgen.

Mick O’Connells – Jansdam 3

Bij Mick O’Connells is het voetbal natuurlijk ook weer te volgen. Alle schermen worden net als tijdens het hele toernooi ingezet om de vrouwen te zien schitteren.

Café Hofman – Janskerkhof 17A

Bij Café Hofman kunnen komende zondag alleen vrouwen terecht om de EK-finale te bekijken. Tijdens deze editie van TWINparties is de entree gratis.

Hart van Utrecht – Ganzenmarkt 16B

Bij Hart van Utrecht kun je de finale op groot scherm volgen. Juich de vrouwen naar de winst.

Café Brun – Lange Jansstraat 28

De finale wordt in Café Brun op een groot scherm uitgezonden. Het belooft een groot feest te worden.

Café De Don – Meerndijk 18

De boel wordt niet helemaal versierd met oranje vlaggetjes, maar dat mag de pret zeker niet drukken. Bij Café De Don kun je op maar liefst op vier schermen de EK- finale volgen.

Café ‘t Neutje – Neude 30

Ook bij Café ‘t Neutje kun je de Oranje leeuwinnen komen aanmoedigen. De finale is op twee schermen te volgen.

Café Vredenburg – Vredenburg 39

Zowel op een groot als een klein scherm kan naar de wedstrijd gekeken worden bij Café Vredenburg.

Hemingway Eetcafé – Janskerkhof 6

Al vanaf het begin van het toernooi biedt bij Hemmingway Eetcafé de mogelijkheid om de wedstrijden te aanschouwen, zo ook de finale.

BodyTalk – Oudegracht 64

Uiteraard wordt de finale, net als alle voorgaande wedstrijden, ook in Café BodyTalk uitgezonden.

Café Domkop – Loeff Berchmakerstraat 34

Eend maand geleden heette dit café nog Maartenshof en die stond bekend om het uitzenden van voetbalwedstrijden. De nieuwe eigenaar gaat deze traditie met veel plezier doorzetten.

Eetcafé de Poort – Tolsteegbarrière 2

Ook hier is de finale op meerdere schermen te zien.

Café de Stad – Lange Jufferstraat 58

Speciaal voor de finale opent Café de Stad morgen om 16.00 uur haar deuren.

Stathe – Rozenstraat 15

Bij Stathe wordt op een groot scherm naar de wedstrijd gekeken. Vanaf 16.00 uur kunnen de voetballiefhebbers aanschuiven.

Borrelbar Plank – Voorstraat 96

Zoals ze het zelf zeggen: “Uiteraard kan er ook bij Borrelbar Plank worden gekeken naar de finale op een groot scherm, met goed geluid en zeer scherp beeld.”

Tapperij Thijs – Willem van Noortstraat 1

Vanmiddag kunnen bezoekers de finale van de Oranje dames aanschouwen bij Tapperij Thijs. “Ze kunnen dezelfde historie schrijven als de mannen in 1988.”

 Missen we nog een plek? Laat het ons weten via redactie@duic.nl!

4 Reacties

Reageren
 1. Thierry

  Cafe Domkop, aan de Loeff berchmakerstraat!

 2. Matthijs

  Weerdzicht uiteraard

 3. Luuk Upuuk

  Weerdzicht

 4. Bjorn

  Correctie: op de Neude word “as we speak” een scherm geplaatst!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).