Op het Jaarbeursplein komt het eerste internationale sportevenement sinds coronacrisis Op het Jaarbeursplein komt het eerste internationale sportevenement sinds coronacrisis

Op het Jaarbeursplein komt het eerste internationale sportevenement sinds coronacrisis

Op het Jaarbeursplein komt het eerste internationale sportevenement sinds coronacrisis
Er komt een groot stadion op het Jaarbeursplein voor het beachvolleybaltoernooi King of the Court dat plaatsvindt van 9 tot en met 12 september. Daarmee is het eerste internationale topsportevenement op Nederlandse bodem na de coronacrisis een feit.

Er komt een groot stadion op het Jaarbeursplein voor het beachvolleybaltoernooi King of the Court dat plaatsvindt van 9 tot en met 12 september. Daarmee is het eerste internationale topsportevenement op Nederlandse bodem na de coronacrisis een feit.

Het is niet voor het eerst dat het sportevenement in Utrecht wordt georganiseerd. In 2018 werd de eerste internationale tour van King of the Court afgetrapt in de stad, waar toen meer dan 10.000 toeschouwers op afkwamen die vanaf tribunes en de trappen op het Jaarbeursplein konden toekijken.

King of the Court is een speciale variant van beachvolleybal met andere regels. Zo zijn vijf teams tegelijkertijd actief in plaats van twee, wordt er op tijd gespeeld en betreft het een eliminatierace.

Tekst gaat verder onder afbeelding

Het evenement in 2018 in Utrecht

Stadion

Om de anderhalve meter afstand te kunnen garanderen wordt op het Jaarbeursplein een speciaal stadion gebouwd. Toeschouwers kunnen een eigen skybox afhuren voor twee tot tien personen. In totaal worden er van woensdag 9 tot en met zaterdag 12 september tien sessies gehouden, waarbij er per sessie 425 mensen aanwezig kunnen zijn.

Elke sessie bestaat uit een dameswedstrijd, een herenwedstrijd en een optreden van een artiest. Toekijken vanaf de trappen aan het plein zit er dit jaar niet in.

Tekst gaat verder onder afbeelding

Eerste evenement

Het King of the Court toernooi is na het uitbreken van de coronacrisis het eerste internationale topsportevenement in Nederland en het eerste internationale volleybalevenement ter wereld. De deelnemende teams komen onder meer uit Noorwegen, Duitsland, Amerika en Canada – die het beste vrouwenteam van dit moment meeneemt.

Alle spelers komen alleen als ze kunnen en mogen reizen. Iedereen wordt twee weken voor vertrek en een week en een dag voor vertrek en bij aankomst getest op corona.

Vanaf vandaag is registratie mogelijk op de website van King of the Court om voor tickets in aanmerking te komen.

4 Reacties

Reageren
 1. UtrechtseSjoerd

  Fantastisch. In 2018 kon je gratis kijken. Nu zijn de kaartje, een mooi plakkertje van ‘wegens corona’, ineens 20-40 euro.

 2. Koel Hoofd

  Belachelijke prijzen voor een gratis evenement.

 3. Scherpschutter

  @ Utrechtse Sjoerd en Koel Hoofd

  Er bestaat niet zoiets als een gratis evenement. Ieder evenement brengt kosten voor de organisatoren met zich mee en die kosten dienen uiteraard terugverdiend te worden. Het is geen filantropisch gebeuren uiteraard.

  En als je bedenkt dat er voorheen 10.000 mensen konden opdraven om de kosten te dekken en wat te verdienen en dit er door de bespottelijk overbodige overheidsmaatregelen nu slechts 425 per sessie kunnen zijn begrijpt dat er nu iets meer per bezoeker verdient moet worden….

  Twintig tot veertig Euro per kaartje maakt een omzet van 8500 tot 17000 per sessie. Tien sessies maakt 85.000 tot 170.000 omzet. Niet veel geld als je kijkt naar hoeveel mankracht, materieel, organisatie en inkoop nodig is om zo’n evenement in de eerste plaats te organiseren. Persoonlijk denk ik dat de organisatie geen stuiver winst maakt….

  Dus voor klachten over prijzen: richt je tot het geblinddoekte OMT, het stuitend naieve RIVM en het slechtste kabinet sinds de Tweede Wereldoorlog.

 4. UtrechtseSjoerd

  @Scherpschutter : Niets mis met geld vragen voor een evenement.

  Maar

  1) Als het niet openbaar is, heeft het niets in de openbare ruimte te zoeken
  2) Er moet nu betaald worden “wegens corona”, want imho quatsch is.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).