Ouders en leerkrachten van Basisschool De Pijlstaart hebben hun eigen recepten verzameld en gebundeld in het kookboek: Aan tafel met de Pijlstaart. Het boek moet leiden tot een culinaire reis: “Van Tanzania tot Curaçao, van Ghana tot Limburg.”
De Pijlstaart is een Utrechtse basisschool aan het begin van de Amsterdamsestraatweg met ongeveer 150 leerlingen van diverse culturele achtergronden.
“Ieder jaar vieren we een uniek kerstfeest met ouders en leerlingen: een rijk versierde gymzaal, 20 meter buffet met vele heerlijke, internationale hapjes, gerechten, soepen, spijzen en snacks”, vertelt Peggy Erprath, initiatiefnemer van het kookboek en moeder van Suus uit groep 7. “Voor mij de aanleiding om succesrecepten van Pijlstaart-ouders en leerkrachten te verzamelen met als doel deze te bundelen in een kookboek waar de hele school trots op kan zijn.”
Het boek is geïllustreerd met tekeningen van Fedor van Rossem. In het boek staan onder andere recepten voor ‘kokosballetjes uit India’, ‘Zweedse kanelbullar’ en ‘Renate’s zomerse pastasalade’. Iedereen die geïnteresseerd is in het kookboek, kan contact opnemen met Basisschool De Pijlstaart.
geen Reacties
ReagerenEr zijn nog geen reacties geplaatst.