Pep en Frans beleven afgang tegen Feyenoord: ‘In een grote rondo helemaal dronken gespeeld en compleet voor lul gezet’ Pep en Frans beleven afgang tegen Feyenoord: ‘In een grote rondo helemaal dronken gespeeld en compleet voor lul gezet’

Pep en Frans beleven afgang tegen Feyenoord: ‘In een grote rondo helemaal dronken gespeeld en compleet voor lul gezet’

Pep en Frans beleven afgang tegen Feyenoord: ‘In een grote rondo helemaal dronken gespeeld en compleet voor lul gezet’
Pep en Frans
Pep en Frans, twee broers die al sinds jaar en dag iedere wedstrijd van FC Utrecht in het stadion volgen, maken een column voor DUIC. Zij doen dit geheel op hun eigen manier en durven alles te zeggen. In de column wordt de week van FC Utrecht doorgenomen. Wat vinden de mannen van het vertoonde spel? Wie waren de uitblinkers? En wat vinden de mannen van bestuurlijke keuzes die gemaakt worden? Martijn Kramer schrijft het verhaal vervolgens op.

Pep en Frans, twee broers die al sinds jaar en dag iedere wedstrijd van FC Utrecht in het stadion volgen, maken een column voor DUIC. Zij doen dit geheel op hun eigen manier en durven alles te zeggen. In de column wordt de week van FC Utrecht doorgenomen. Wat vinden de mannen van het vertoonde spel? Wie waren de uitblinkers? En wat vinden de mannen van bestuurlijke keuzes die gemaakt worden? Martijn Kramer schrijft het verhaal vervolgens op.

Een strakblauwe lucht, een temperatuur van twintig graden en een vers gemaaid grasveld. Het waren in de Galgenwaard de beoogde voorwaarden voor een mooie voetbalmiddag. Het verliep alleen helemaal anders. FC Utrecht kreeg een flink pak billenkoek van tegenstander Feyenoord (1-5). Pep en Frans zagen interim-trainer Rob Penders falen en hopen dat Ron Jans de reddende engel is.

“De manier waarop FC Utrecht zondagmiddag voor eigen publiek van het kastje naar de muur werd gestuurd is schandalig”, zo begint Pep. “Vooral de vierde Rotterdamse goal was een vernedering. Elke keer dat een Feyenoorder de bal overspeelde werd er cynisch gejuicht door de Rotterdamse aanhang. Onze jongens werden in een grote rondo helemaal dronken gespeeld en compleet voor lul gezet. Het was een enorme afgang.”

Eerste doelpunt

Ook Frans zag zijn ploeg kansloos ten onder gaan tegen de huidige landskampioen. “Het niveau van FC Utrecht is schrikbarend en armoedig. Er zit totaal geen creativiteit in en het is eigenlijk een wonder dat onze ploeg zonder een kans te creëren toch een doelpunt heeft gemaakt. Aanvallend heeft dit FC Utrecht tegen niemand iets in te brengen, maar ook de defensie is veel te kwetsbaar. Er staan twee centrale verdedigers op het veld die niet kunnen verdedigen en we hebben een keeper die vergeet dat hij de bal met zijn handen mag pakken. Na vier wedstrijden zijn er al tien doelpunten geïncasseerd!”

Na het ontslag van trainer Michael Silberbauer werd direct bekend dat Rob Penders tegen Feyenoord aan het roer ging staan. Pep hoopte dat Penders iets kon losmaken bij de spelers. “Niemand in Utrecht dacht dat Penders een wonderdokter kon zijn, maar na drie verloren wedstrijden lag een andere aanpak en het creëren van een shockeffect wel in de lijn der verwachting. Het tegendeel bleek waar, want Penders ging gewoon door met het plan dat Silberbauer had uitgestippeld. Jens Toornstra en Mike van der Hoorn kregen weer de voorkeur en liepen wederom voorop in de foutenpolonaise. Silberbauer had deze wedstrijd net zo goed nog zelf kunnen leiden als trainer.”

Zuidam steeds minder populair

De 1-5 nederlaag zorgde voor een pijnlijke middag in de Galgenwaard. Het werd allemaal nog pijnlijker toen FC Utrecht-supporters in het stadion meermaals de tekst: ‘Zuidam rot op’ zongen. De technisch directeur van FC Utrecht ligt zwaar onder vuur door de tegenvallende prestaties en Frans begrijpt de reacties. “Zuidam heeft zich in de laatste week van de transferperiode niet populairder gemaakt. Hij heeft topscorer Tasos Douvikas verkocht en rechtsback Sean Klaiber op het vliegtuig naar Denemarken gezet. Met deze transfers is er dertien miljoen euro opgehaald, maar tegelijkertijd is er scorend vermogen en Utrechts DNA uit de selectie verdwenen. Daarbij zijn er geen goede vervangers voor deze posities teruggekocht. Door deze optelsom aan beslissingen is het krediet bij de supporters nu een keer op.”

Ron Jans de reddende engel

De broers zijn blij dat de interlandperiode inmiddels is aangebroken. Na de slechtste seizoenstart ooit zijn de komende twee weken cruciaal volgens Pep. “Ron Jans gaat de nieuwe trainer van FC Utrecht worden. Door de interlandperiode heeft Jans twee weken de tijd om aan de slag te gaan met de spelers. Er komen moeilijke potjes aan. Eerst een uitwedstrijd op het kunstgrasveld van Heracles Almelo. Daarna wacht in Nijmegen het NEC van de tot op het bot gemotiveerde Bas Dost. Het kan zomaar gebeuren dat we de eerste drie punten van het seizoen pakken in de thuiswedstrijd tegen promovendus Almere City. Het ziet er allemaal niet rooskleurig uit, maar de supporters kunnen deze week rustig gaan slapen. Het is nu al duidelijk dat we aankomend weekend niet gaan verliezen.”

12 Reacties

Reageren
 1. Herman

  Ben benieuwd hoeclang het traject van Ron Jans als verlosser tot ontslag gaat duren.

 2. Joes

  Erg dom als Ron Jans op dit schip stapt. Klopt beleidsmatig (in de top) helemaal niks van de Fc Utreg. En dan met die aanhang die zich week in week uit misdraagt. Wat voor eer heb je hier eigenlijk te behalen?

  Jans werkt prima in het nuchtere oosten. De FC U is alles behalve nuchter, maar op en top emotie en de waan van de dag (allesbehalve positief). Overal presteert Jans goed, behalve bij Standaard Luik, ook zo’n emotieclub.

 3. Katja

  Neem aan dat Jans, als die komt, al in zijn contract laat zetten wat voor een bedrag hij krijgt bij een voortijdig ontslag…:)
  Trouwens, Boussaid zat op de bank, dé speler met inzet, techniek en creativiteit. Wat zal hij zich hebben zitten verbijten…onbegrijpelijk !

 4. Steve

  @Herman , ben benieuwd wanneer jullie trainer in Abcoude Noord word ontslagen.

 5. Herman

  @Steve, geen idee waar je het op basseerd, maar ik ben geen Ajax fan.
  Abcoude Noord noemen we gewoon Amsterdam hoor.

 6. W

  @Joes, Twente is geen emotieclub? Waar de supporters zich met regelmaat misdragen? Je bent slecht op de hoogte. Google maar even.

 7. Yoshua

  De twee duiders kunnen nooit positief zijn over Jans.
  Het is namelijk net als Ten Hag en Hake een oosterling met dat onverstaanbare Nedersaksische accent.
  Ten Hag en René Hake waren door het Nedersaksisch slechte trainers volgens de duiders.
  Dat ze Klaiber hebben kunnen ruilen voor een doos Lego met de Denen is geweldig.
  Mijn seizoen is zonder Klaiber al een perfect seizoen.

 8. Peter

  @ Joes

  ” Supporters die zich iedere week misdragen ”

  Tja…denk je ook er maar wat in te gooien zonder feiten

  Hetzelfde als jij zegt over mismanagement, over de laatste 10 jaar de 5e club in Nederland! Ik zeg expres over de laatste 10 jaar anders komt reguurder Uuu weer met allerlei wiskundige schema’s waar hij zijn gelijk in probeert te halen.

  Net als bij iedere club in de wereld worden er ook bij de FC beleidsfouten gemaakt, maar om dan alles in ene af te branden getuigt niet van kennis!

  In Utreg zeggen wij die club van 35 km verderop of 020…dat leer je nog wel als nieuwe yup in deze stad….lol…

 9. Uuu

  @ peter

  Mag ik ook reageren? Please? FC Utrecht is niet de 5e club over de afgelopen 10 seizoenen, maar de nr. 7, net als over de afgelopen 20 jaar. Tel maar even op en bereken dan het gemiddelde. Allemaal nonsens dat gelul over een 5e, 4e of 3e club in het land. Misplaatste arrogantie. Blegh. Stoere praatjes (dat lijkt zelfs op Ajaxgedrag, maar dat zal je wel niet zien). Jezelf groter voordoen dan je bent. Waarom eigenlijk precies? Wees toch trots op wat je wel bent en niet jaloers op wat je niet bent.

  Kan je gewoon even zelf checken op de wiki van FC Utrecht trouwens, dat van die gemiddelde 7e plek op de eindstand. Heb ik nu al meerdere malen, onderbouwd, neergepend in FC Utrecht-gerelateerde topics.

  En ja, er zijn iedere week gewelds-gereleaeerde incidenten in de Galgenwaard ja. Veel meer dan in andere stadions van clubs met de grootte van FC Utrecht. Ik vind ze nog steeds ernstig genoeg, maar ze worden zelfs al niet meer als incident genoemd. Kennelijk is het doornormaal om supporters van de tegenpartij maar even de tribune af te matten en om met de meest vreselijke ziektes te schelden, al dan niet zingend. Hoezo normvervaging. FC Utrecht staat, samen met Ajax en Feyenoord en Twente waarschijnlijk aan kop met supportersgeweld-gerelateerde incidenten. Doe maar net alsof het niets is.

  En hou toch als-je-blieft op met dat kleuterachtige anti ajakkes gedoe. Zeg ik als geboren en getogen Utregter.

  En lekker met termen als yup roepen, als iemand het niet met je denkbeelden, ik noem ze illusies, eens is.

  Gewoon kleutergedrag tot en met. Of hooguit puberaal gedrag. Laat wel zien hoe je in het leven functioneert.

  Amsterdam kent trouwens nog best een aantal leuke plekjes (op het centrum na) en ze kunnen er iig beter fietsen dan de gemiddelde Utregter. Wat zeg ik nou dan toch? Schandalig he?!?!

  Ga je goed, jochie. Je hebt nog heel wat te leren in het leven.

 10. Don

  @ peter

  Utreg is gewoon de eeuwige nr 7. Staat feitelijk vast.

  Uutje kan een beetje zuigend zijn, maar inhoudelijk heeft hij vaak gewoon gelijk hoor. Zet je er toch eens boven, jij Vak-K’tje (onder een schuilnaam).

 11. Steve

  @Herman, je bent altijd negatief over FC Utrecht.
  Jullie noemen het amsterdam.
  Wij noemen het Abcoude Noord.
  Ga lekker op het AT5 forum zitten ofzo.
  Jullie trainer haalt de Kerst igv niet.
  Lees de laatste alinea van Peter even.
  Je bent igv geen FC Utrecht supporter.

 12. Peter

  @ Uuu

  ” Wekelijks incidenten met supporters ” zegt de man die zo prat op feiten is….lol…

  Wat maak jou het nou uit of de club 5e,6e,7e of wat ook eindigt? Je komt er toch nooit,maar schrijft hele proza’s er over…man,man,en dat noemt zich een volwassen kerel, ik noem het rancuneus om wat voor reden ook.

  En hoe echte Utregters die stad 35 km verderop noemen ( trouwens ook in de rest van het land) heeft ook zijn redenen he? Iets met arrogantie,hooghartigheid en grote mond….goh…precies waar jij je zo aan stoort…lol…

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).