Pep en Frans zeggen het vertrouwen in technisch directeur op: ‘Jordy Zuidam moet lekker Sven Mislintat opvolgen’ Pep en Frans zeggen het vertrouwen in technisch directeur op: ‘Jordy Zuidam moet lekker Sven Mislintat opvolgen’

Pep en Frans zeggen het vertrouwen in technisch directeur op: ‘Jordy Zuidam moet lekker Sven Mislintat opvolgen’

Pep en Frans zeggen het vertrouwen in technisch directeur op: ‘Jordy Zuidam moet lekker Sven Mislintat opvolgen’
Pep en Frans
Pep en Frans, twee broers die al sinds jaar en dag iedere wedstrijd van FC Utrecht in het stadion volgen, maken een column voor DUIC. Zij doen dit geheel op hun eigen manier en durven alles te zeggen. In de column wordt de week van FC Utrecht doorgenomen. Wat vinden de mannen van het vertoonde spel? Wie waren de uitblinkers? En wat vinden de mannen van bestuurlijke keuzes die gemaakt worden? Martijn Kramer schrijft het verhaal vervolgens op.

Pep en Frans, twee broers die al sinds jaar en dag iedere wedstrijd van FC Utrecht in het stadion volgen, maken een column voor DUIC. Zij doen dit geheel op hun eigen manier en durven alles te zeggen. In de column wordt de week van FC Utrecht doorgenomen. Wat vinden de mannen van het vertoonde spel? Wie waren de uitblinkers? En wat vinden de mannen van bestuurlijke keuzes die gemaakt worden? Martijn Kramer schrijft het verhaal vervolgens op.

Zaterdagavond moest voor trainer Ron Jans een moment worden om nooit te vergeten. Het thuisdebuut van de ervaren oefenmeester liep echter uit op een nachtmerrie. In de eigen Galgenwaard werd er met 0-2 verloren van promovendus Almere City. Pep en Frans zetten zich inmiddels schrap voor het FC Groningen-scenario en zien Jordy Zuidam het liefst vandaag nog vertrekken.

“FC Utrecht is de eerste ploeg die in de Eredivisie is verslagen door Almere City. Iedere keer als het niet slechter lijkt te kunnen, kan dat blijkbaar wel”, zo opent Pep. “Alarmfase één is inmiddels voorbij, want de club staat volledig in de fik. Van de zeven gespeelde wedstrijden is er slechts één gewonnen, maar de directie denkt dat het allemaal wel goed komt. Dat dachten ze in Groningen vorig jaar ook. Het bij elkaar geraapte zooitje dat FC Utrecht heet heeft vier doelpunten gescoord, zestien goals geïncasseerd en verliest van Eredivisie-onwaardige tegenstanders. Het FC Groningen-scenario wordt realiteit.”

Dit seizoen valt er tot dusver weinig te lachen in Utrecht. Desondanks bleef de altijd vrolijke Jans ook na deze verloren wedstrijd positief gestemd. Toch denkt Frans dat Jans de klus onderschat heeft. “Het is steeds meer in Ron Jans te prijzen dat hij zijn sabbatical heeft opgegeven om met een stelletje amateurvoetballers aan het werk te gaan. Jans zal zichzelf nog weleens achter de oren krabben. Bij zijn aanstelling was hij zeer positief over de kwaliteit van de selectie, maar hij zal inzien dat dit de grootste uitdaging uit zijn carrière wordt.”

Baangarantie van vriendjes

Na de historische nederlaag tegen de Flevolanders is de conclusie voor Pep duidelijk. De resultaten zijn het gevolg van het wanbeleid van technisch directeur Jordy Zuidam. “De houdbaarheidsdatum van Zuidam is voorbij. Hij heeft topschutter Tasos Douvikas afgelopen zomer verkocht, liet ook Bas Dost vertrekken en zag in Isac Lidberg een waardige vervanger. Hij heeft van FC Utrecht een handelshuis gemaakt. Het is daarbij schrijnend dat hij vanuit zijn ivoren toren alle terechte kritiek weglacht. Ook Frans van Seumeren maakt zichzelf inmiddels belachelijk. In elk interview roept hij dat Zuidam als een zoon voor hem voelt. In de topsportwereld worden mensen aangesteld, omdat ze de beste zijn. Niet omdat ze als een zoon voor je voelen. Dit wanbeleid sijpelt nu door naar de prestaties op het veld. Het gaat in Utrecht kennelijk niet meer om resultaten en cijfers, maar om de baangarantie van vriendjes.”

Frans vult zijn broer verder aan. “Als Van Seumeren echt het beste met de club voor heeft dan moet hij nu ballen tonen en Zuidam wegsturen. In Amsterdam zijn ze nog op zoek naar een technisch directeur die de verkeerde spelers aantrekt. Zuidam moet lekker Sven Mislintat opvolgen. Voor de winterstop moet er hier iemand komen die verstand van zaken heeft. Een ervaren technisch directeur zoals Jan Streuer of Ted van Leeuwen kan orde op zaken gaan stellen.”

Theaterpubliek

Het is een understatement dat FC Utrecht inmiddels in de brand staat. Desondanks ziet Pep nog enkele mooie kanten van zijn club. “We beleven de slechtste seizoenstart ooit en spelen afschuwelijk slecht voetbal. Toch zitten er ruim tweeëntwintigduizend toeschouwers in het stadion. Het is bekend dat de club veel wedstrijdkaarten bijna gratis weggeeft, maar dan nog verdient iedereen die naar Stadion Galgenwaard komt veel respect. Op dit moment gaat niemand voor zijn plezier naar de Galgenwaard.” Frans reageert hierop. “Er is ook een vermoeden dat er voornamelijk theaterpubliek naar het stadion komt. Voor de wedstrijd wordt er een verblindende lichtshow opgevoerd en wordt al het overgebleven vuurwerk van oud en nieuw de lucht ingeschoten. Het is simpelweg het enige vermaak dat een avondje Galgenwaard momenteel biedt.”

Tijd voor FC Utrecht om rustig te evalueren wat er allemaal mis is gegaan, is er niet. Aanstaand weekend staat alweer de volgende degradatiekraker op het programma. Vol frisse tegenzin gaat Pep afreizen naar Volendam. “Vrijdag kunnen we maar op één manier winnen. We moeten hopen dat FC Volendam nog slechter is dan dat wij zijn. Hopelijk houdt Zuidam de eer deze week aan zichzelf en kunnen we spoedig beginnen met de wederopbouw van de club.”

16 Reacties

Reageren
 1. Mike

  Frans en Pep hebben helemaal gelijk. Jordy heeft absoluut goed werk verricht, maar hij gaat Utrecht als TD niet meer omhoog helpen. Hopelijk kijkt hij deze week in de spiegel en zegt hij tegen ‘vader’ Frans: het is goed zo.

 2. Bunniksider jaren 70

  Van Seumeren die zijn kop in het zand steekt…

  Net als bij Ajax geen lange termijn visie.
  Mislintat dacht zoals dat bij FC Utrecht gaat kan ik ook.

  Zuidam kan beter gaan golven op de Amelisweerd baan achter het stadion.

 3. Scherpschutter

  “Hopelijk houdt Zuidam de eer deze week aan zichzelf en kunnen we spoedig beginnen met de wederopbouw van de club.”

  Dat kun je vergeten. Zuidam is niet ‘zomaar’ de TD van FC Utrecht. Zuidam is statutair directeur en in die hoedanigheid heeft hij vast en zeker een bijzonder vette golden parachute in zijn contract staan. Bestaat niet dat hij daar vrijwillig afstand van doet.

  Wil je hem ontslaan? Dan kan dat technisch gezien uiteraard, maar ook dat zal een godsvermogen kosten als dat via afkoop verloopt. Verloopt het niet via afkoop maar de civiele rechter, dan lacht iedere rechter van Seumeren keihard in zijn gezicht uit. Drie weken geleden noemde van Seumeren hem immers niet alleen als een zoon, maar sprak hij ook uit zeer tevreden te zijn over “de beste TD in de clubgeschiedenis”…En dan nu hem ontslaan? De rechter ziet je aankomen. LOL.

  En dit allemaal nog los bezien van het gegeven dat van Seumeren Zuidam als zijn eigen zoon ziet…Zoiets zeg je niet lichtzinnig hè? Dat verraadt daadwerkelijke diepe affectie die veel veel verder gaat dan alleen een uitmuntende werkrelatie. Zoiets neigt naar liefde…Zo werkt het helaas al decennia bij Utrecht. Nepotisme en vriendenkliek. Vandaag de dag is het niet anders. Ook Zuidam zelf heeft een compleet leger aan maatjes aangesteld die hij al zolang kent dat hij ze ongetwijfeld intussen als ‘broers’ is gaan zien.

  Wesley Sneijer noemde het recent nog publiekelijk de “sekte van Zuidam”. Niets of niemand komt binnen bij Utrecht als het geen maatje van de sekte is en ze dekken elkaar allemaal.

  Ofwel; van Seumeren is aan zet en heeft een onmogelijke keuze: zijn incapabele ‘zoontje’ de club compleet laten verwoesten of hem ontslaan met ongetwijfeld een enorm liefdesverdriet dat daarmee gepaard gaat. Het lijkt wel een Goede Tijden Slechte Tijden script.

  Vermoedelijk doet Frans voorlopig nog even niets, behalve op zijn knietjes hopen en bidden tot de Lieve Heer dat Ron Jans zijn bonuszoon en zijn club kan redden…Op de één of andere manier, want ook Frans zal intussen wel begrijpen dat daar een Wonder met hoofdletter ‘W’ voor nodig zal zijn…

  Er zal al een wonder nodig zijn om uit tegen Volendam een punt te halen. En daar heeft die arme van Seumeren dan 60 miljoen en 15 jaar aan tijd in gëinvesteerd. Dat had met 0 Euro imvesteringen en in ieder geval semi-capabel personeel ook wel gelukt, als u het mij vraagt. Prijzig zinkend schipje zo….LOL.

 4. Yoshua

  Frans van Seumeren geeft tot vervelens toe aan, dat zolang hij leeft, Jordy Zuidam blijft als TD.
  Wen er maar aan.
  Tot nu toe is het nog steeds ontzettend gezellig in de Galgenwaard.
  Wat je vroeger in de kroeg beleefde, dat beleef je nu in de Galgenwaard.
  Gezellig met elkaar ouwehoeren en op de achtergrond het kroegelftal dat er wat van probeert te maken, maar niet gaat lukken.
  Al zitten we volgend seizoen in de keukenlaatjes divisie, dan blijf ik nog steeds met veel plezier komen.
  Sinds het moment dat van Seumeren met het onwaarschijnlijke top 3 aanvallen is gekomen, zijn we alleen maar slechter gaan presteren.
  Ik kan daar wel mee leven.
  FC Utrecht is veel meer dan voetbal.
  Gezelligheid, ergeren, de boel vervloeken, beetje lachen om de clowns in het veld.

 5. Greco

  Nog niet zo lang geleden zeiden deze 2 compleet iets anders, maar goed je hoort er niet bij als je niet elkaar napapagaait.
  Waanzin!!

 6. Rara

  Als Frans Jordy als zijn zoon ziet mag hij hem ook flink op zijn donder geven. Zo ga je niet met de centen van je papa om.

 7. Luuk Upuuk

  Valt me mee dat ze nog niet filosferen over wat er met Jong Fc Utrecht gaat gebeuren als ons keurkorps degradeert. 2 teams in de KKD, mag dat?. Kan onze vrienden uit 020 zomaar óók gebeuren.

 8. Fvw

  Het wordt tijd dat zoon Jordi het huis gaat verlaten, Meneer Frans van seumeren.

 9. BW

  Nu Pep & Frans het vertrouwen hebben opgezegd zal de positie van Zuidam snel onhoudbaar worden.

 10. Jan

  Frans heeft de club financieel gered en daar ben ik hem dankbaar voor.
  Frans maakt de club al jaren sportief kapot door zijn slechte inbreng van personeel
  Met van Schaik is deze ellendige periode ingezet
  Goede medewerkers werden ontslagen en vervangen door JA knikkers.
  Commissaris technische zaken had niet Cees Jansma moeten zijn maar Han Berger, die deze rol nu voor drie jaar bij fc Groningen gaat uitoefenen.
  Jordy als voetballer, had zijn vorige technisch directeur nu als steunpunt kunnen aanstellen
  Jansma zit er alleen voor zijn 50.000 euro . Bij den Haag heeft hij meegezongen voor degradatie
  Onze club is ziek en heeft een goede manager nodig zoals in het verleden Sturkenboom

 11. Ivo

  Als Frans zijn Zoon Jordy ontslaat blijft de ontslagvergoeding in iedergeval in de familie

 12. Zwaontjue

  Ff afwachten tot uitslag Ajax, bij winst is de Utreg DNA er nog … zoniet, dan word het pas egt huilen met de pet op.

 13. Herman

  Hoog tijd dat de heren hun verantwoordelijkheid pakken.
  Pep heeft korte broek al aan, die wordt trainer.
  Frans wordt de nieuwe TD.
  Ben wordt, om het helemaal af te maken, hun adviseur.

  Gouden tijden zullen naderen, eindelijk komt er CL voetbal naar Utreg!

 14. Katja

  Douvikas verkopen, oké, leverde 12 miljoen op.
  Maar Dost, Van de Streek, St. Jago, Mamengi, Van der Kust, Klaiber…wat ervoor in de plaats kwam is niet beter, gelukkig is Boussaid gebleven, feitelijk de enige met tactisch inzicht, inzet en techniek. Zoals hij passte naar Romeny, geweldig. Maar voor hoelang nog kunnen we hem houden…

 15. Dennis

  Misschien een statement maken de eerste thuiswedstrijd.. GIgantisch spandoek met de tekst: ZUIDAM eruit of SUPPORTERS eruit… zonder supporters geen FC

 16. wkl

  Onze club is momenteel ziek. Frans en Pep hebben helemaal gelijk. Het kan toch niet zo zijn dat mijn avondje FcUtrecht gered moet worden door een spectaculaire vuurwerk of lichtshow? Het doet me pijn om te zien hoe langzamerhand mijn club naar de vernieling wordt geholpen door een onbekwame TD en met alle respect een blinde Frans van Seumeren die dat niet wilt zien Erg onprofessioneel hoe de organisatie momenteel geleid wordt door een TD die tot het einde der tijden mag blijven zitten zonder te presteren

  Mijn advies: Frans stop met het bemoeien in voetbal technische zaken en kijk eens in de spiegel.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).