Pep en Frans zien FC Utrecht weer falen: ‘In het veld snapt geen enkele speler wat die aan het doen is’ Pep en Frans zien FC Utrecht weer falen: ‘In het veld snapt geen enkele speler wat die aan het doen is’

Pep en Frans zien FC Utrecht weer falen: ‘In het veld snapt geen enkele speler wat die aan het doen is’

Pep en Frans zien FC Utrecht weer falen: ‘In het veld snapt geen enkele speler wat die aan het doen is’
Pep en Frans
Pep en Frans, twee broers die al sinds jaar en dag iedere wedstrijd van FC Utrecht in het stadion volgen, maken een column voor DUIC. Zij doen dit geheel op hun eigen manier en durven alles te zeggen. In de column wordt de week van FC Utrecht doorgenomen. Wat vinden de mannen van het vertoonde spel? Wie waren de uitblinkers? En wat vinden de mannen van bestuurlijke keuzes die gemaakt worden? Martijn Kramer schrijft het verhaal vervolgens op.

Pep en Frans, twee broers die al sinds jaar en dag iedere wedstrijd van FC Utrecht in het stadion volgen, maken een column voor DUIC. Zij doen dit geheel op hun eigen manier en durven alles te zeggen. In de column wordt de week van FC Utrecht doorgenomen. Wat vinden de mannen van het vertoonde spel? Wie waren de uitblinkers? En wat vinden de mannen van bestuurlijke keuzes die gemaakt worden? Martijn Kramer schrijft het verhaal vervolgens op.

Opnieuw kon FC Utrecht niet overtuigen waardoor FC Emmen de drie punten in eigen huis wist te houden. De competitiestart is een nachtmerrie voor iedere supporter. Pep en Frans worden er moedeloos van. Ze missen beleving, plaatsen hun vraagtekens bij de speelstijl en adviseren om alle spelers volgende week een ‘papadag’ te laten inplannen. 

“In het leven hebben twee dingen mijn grenzeloze liefde: mijn zoon en onze club. Al jarenlang probeer je als vader de clubliefde op je zoon over te brengen, maar inmiddels vertellen steeds meer mensen mij dat de opvoeding van mijn kind is mislukt. ’Je wil toch het beste voor je kind? Dan laat je hem toch niet supporter worden van FC Utrecht?’”, zo begint Pep.

Frans neemt het stokje over en begint met een analyse van de blamage. “In het veld snapt geen enkele speler wat die aan het doen is. Ze beginnen wederom in een 5-3-2 formatie, na een halfuur spelen wordt alles omgegooid maar is het spel allesbehalve beter. Als klap op de vuurpijl vertelt onze trainer dan ook nog dat de sfeer binnen de groep wel goed is. Als je niet van Cambuur en RKC weet te winnen en er heerst een goede sfeer dan mag iedereen zich behoorlijk schamen.”

Pep vult zijn broer aan. “De hele voorbereiding probeert Henk Fraser zijn geliefde formatie erin te slijten bij de spelers, maar na drie wedstrijden ziet iedereen dat het niet werkt. Waarom wordt er niks anders verzonnen? Er zitten tien mannen op de bank die tot de technische staf behoren. Waarom grijpt niemand dan in?” 

Losse flodders en buitenkansjes 

Ondanks dat de spelers op het veld de wanprestatie leveren, plaatst Pep ook zijn vraagtekens bij het huidige technische beleid. “Uiteindelijk is Jordy Zuidam verantwoordelijk voor de kwaliteit van de selectie. Het lijkt erop dat hij hierin alles zelf beslist. Afgelopen zomer werd Fraser aangesteld. Dan moet er onderling overlegd zijn welk tactisch plan hij wil hanteren. Vervolgens moeten er op basis van die gedachte spelers worden gekocht, maar Zuidam heeft het voor elkaar gekregen om enkel losse flodders en buitenkansjes bij elkaar te sprokkelen.”

“Fraser mag er nu iets van maken. Zo zou het niet moeten werken. Dat is niet het enige wat lachwekkend is bij FC Utrecht. De oefenmeester heeft verzonnen dat de selectieleden de documentaire over Atlético Madrid-trainer Diego Simeone moeten kijken, omdat ze een bepaald geloof moeten krijgen. Als dat niet werkt, schijnen ze volgende week naar de kerk te gaan om daar het geloof te zoeken. Het is toch ongelofelijk! Ga eens arbeid verrichten voor je centen. Het zijn voetballers, laat ze voetballen. Tijdens de wedstrijden worden er tientallen fouten gemaakt. Ga eens op die aspecten van het voetbal trainen en daarna lekker filmpjes kijken.” 

Papadag 

Pep en Frans nemen de strafmaatregelen voor de spelers niet serieus. Toch denkt Frans wel dat de maatregelen voor de supporters succesvol kunnen zijn. “De komende week gaan we de documentaire toch kijken. Niemand gelooft dat dit team een goed resultaat gaat halen tegen Ajax en wellicht kan de film de huidige pijn wat verzachten. We doen er lacherig over, maar het is eigenlijk triest. FC Utrecht is al tien weken aan het trainen en enige vormen van visie of verbetering zijn niet te ontdekken. Het team had een gunstig speelschema, maar daar is absoluut geen gebruik van gemaakt.”

Pep doet het slotwoord van deze week en kijkt ook somber naar de volgende wedstrijd. “Ajax is normaal beter, maar misschien is het een wedstrijd waar toch een punt gepakt kan worden. Potjes tegen Amsterdammers zijn wedstrijden op zich en als het goed valt kan dat het startschot zijn van een goede periode. Mocht deze week op de training de sfeer nog steeds goed zijn en blijken dat de documentaire niet aanslaat, dan adviseren we de jongens om zondag allemaal een papadag in te plannen en thuis te blijven, want met deze instelling wordt het niks.

17 Reacties

Reageren
 1. Wimpie

  Ondertussen heeft Zuidam alweer een nieuw buitenkansje op het oog. 🤨
  Heeft Utrecht eigenlijk nog een jeugdopleiding, waar zijn de eigen talenten?

 2. Herman

  Hilarisch duo, vooral niettemin serieus nemen.

  Passen wel precies in het beeld van een Utrechter, zeuren, zelfspot en onhaalbare verwachtingen.

 3. Yoshua

  Ik was overtuigd dat de twee duiders broers waren, blijken het vader en zoon te zijn.
  Beetje een langspeelplaat die de twee duiders afspelen, het is niet goed of het deugd niet.
  Vorig jaar waren ze woedend omdat Hake het presteerde op de derde plek te staan.
  Nu doet Utrecht gewoon wat ze gemiddeld de afgelopen 52 jaar hebben gedaan.
  Niet slecht en niet goed.
  Jordy heeft zijn zinnen gezet op Hoedemaker van Cambuur, vraagprijs 1.5 miljoen, kan Jordy vast wel een buitenkansje van maken en een miljoen voor geven.
  Spelers die Bas Dost op de linker en rechterflank kunnen bedienen, daar wacht Jordy nog een paar maand mee.
  Stel je voor dat je de lange Bas Dost laat bedienen door twee spelers van 1.85+ cm die hem keer op keer kunnen bereiken.
  Dan krijg je net Hake effect, top drie, dat willen de duiders al helemaal niet.
  Bij VVV loopt ook een buitenkansje rond uit VVV 4, ervaren speler van 42 jr.

 4. Janah

  Het lijkt mij een zwaar leven om fan van FC Utreccht te zijn. Veel sterkte

 5. Uuu

  De alleen in Utrecht gecreëerde hetze tegen Amsterdam is behoorlijk puberaal, kinderachtig en zelfs van kleuter-/ peuterniveau. Grow up.

  Zoveel Utrechters die carrière hebben gemaakt bij Ajax en daar zoveel bloei en groei in hun spel hebben laten zien.

 6. Simply Ed

  Als die spelers zo goed ne*ken als ze voetballen zullen ze nooit een pappadag nodig hebben!!!

 7. Peter van Zoest

  Ok Duic, maar hoeveel is ‘t nou geworden?

 8. de LeiderT

  En zo is het mannen en niet anders, maar het blijft ons cluppie.

 9. Barber

  Wat wij echt nodig hebben is een grote sterke RAZENDSNELLE centrale verdediger.
  Pas dan kunnen we echt gaan voetballen.

 10. Wim Vreeswijk

  a.z. zondag komt Ajax naar de Galgenwaard, dus we kunnen onze borst alvast nat maken in hoeverre de FC er nu ingaat door Jax ….!

 11. JdV

  @janah, @pep: er is troost. Het kan altijd erger. Er zijn in 030 zelfs fans van Feijenoord. Das pas echt zielig. Nog torenhogere ambities dan FCU en dan elk jaar opvallend falen.

 12. Joey

  Nooit geweten dat het vader en zoon zijn, altijd gedacht dat het broers waren.

 13. Lancee

  De Fc, kan beter naar een film van Ben Hur gaan kijken, om misschien wat inspiratie over strijdlust op te doen

 14. Barber

  Het gaat niet om strijdlust.
  Het gaat over compact staan als de tegenstander de bal heeft zodat je in het duel kan komen.
  Het veld is veel te groot door onze bange onzekere verdediging.

  Angst achterin zorgt ervoor dat wij als team nooit compact staan en dan kom je ook nooit in de duels.

  Angst achterin zorgt ervoor dat we nooit tot serieus drukzettend aanvalsspel komen als TEAM.

  Wij hebben echt die soevereine RAZENDSNELLE centrale verdediger nodig om eindelijk tot onbevangen aanvalsspel te kunnen komen.
  Anders wordt dit een gebed zonder einde.

 15. Barber

  ANGST is onze grote tegenstander.
  We komen nooit tot goed voetbal als we dat niet van ons afschudden.
  DOE DIE ENE GROTE VERDEDIGENDE AANKOOP (echt groot ) zodat je elftal eindelijk kan gaan voetballen uit vertrouwen.
  De rest (resultaat ) zal volgen.

  Ik snap dat mijn verhaal arrogant klinkt maar voetbal is nog steeds geen fundamentele natuurkunde.
  Het is niet zo moeilijk.
  Zelfs ik kan het begrijpen.

  Kom op Utrecht.
  pak door van Seumeren.
  Succes wacht op je om de hoek.

 16. Sjonnie

  Gelukkig.de redding is nabij. Opa Toornstra is in aantocht en wie weet buitenkansje Klaiber ook nog. Zeg maar de gretige talenten met groeipotentieel van deze wereld.

 17. kale en kokkie

  de afgunst naar de kampioen is alweer sterk aanwezig….

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).