PvdD wil verbod op sportvisserij in Utrechtse wateren | De Utrechtse Internet Courant PvdD wil verbod op sportvisserij in Utrechtse wateren | De Utrechtse Internet Courant

PvdD wil verbod op sportvisserij in Utrechtse wateren

PvdD wil verbod op sportvisserij in Utrechtse wateren
De gemeentefractie van de Partij voor de Dieren heeft bij het college aangedrongen tot het verbieden van sportvissen in de Utrechtse wateren. Raadslid Eva van Esch diende vanochtend schriftelijke vragen in. Van Esch noemt de sportvisserij dieronvriendelijk en noemt ‘hengelen’ geen goede manier om kinderen respect voor dieren bij te brengen.

De gemeentefractie van de Partij voor de Dieren heeft bij het college aangedrongen tot het verbieden van sportvissen in de Utrechtse wateren. Raadslid Eva van Esch diende vanochtend schriftelijke vragen in. Van Esch noemt de sportvisserij dieronvriendelijk en noemt ‘hengelen’ geen goede manier om kinderen respect voor dieren bij te brengen.

“We willen onder andere weten hoeveel visvergunningen in Utrecht verleend worden en hoeveel processen-verbaal er zijn opgemaakt voor vissers die overtredingen begaan”, aldus Eva van Esch op de site van de Partij voor de Dieren. De partij zegt op te komen voor de vissen omdat recentelijk is gebleken dat vissen zich bewust zijn van hun omgeving, stress kunnen ervaren en pijn kunnen hebben. Lang werd beweerd dat dit niet het geval zou zijn. Wetenschappelijk onderzoek van de ‘Radboud Universiteit’ zou het tegendeel hebben bewezen.

Eerder probeerde de Partij voor de Dieren een visverbod in de gemeenteraad van Amsterdam voor elkaar te krijgen. Volgens hengelsportvereniging AUHV ,dat grote delen van de Utrechtse wateren verpacht aan zijn leden, leidde dat tot grote onrusten binnen de sportvisserij in de regio Amsterdam. AUHV wordt benoemd in het artikel van de Partij voor de Dieren als een vereniging die onder andere toezicht moet houden op hoe mensen te werk gaan aan de waterkant. In de schriftelijke vragen van de gemeentefractie aan het college wordt onder andere het toezicht in twijfel getrokken.

AUHV laat via zijn website weten dat het niets moet hebben van een mogelijk visverbod. “Het lijkt erop dat mevrouw Van Esch niet wordt beperkt door enige kennis van de sportvisserij, de maatschappelijke betekenis ervan en haar belangrijke rol in natuur en waterbeheer”, aldus AUHV. De vereniging zegt altijd open te staan voor gesprekken over het welzijn van de vis in de Utrechtse wateren. “De AUHV en Sportvisserij Nederland vinden een dialoog over dierenwelzijn goed omdat dit iedereen scherp houdt. Ook voor de sportvisserij is het welzijn van vissen een belangrijk aspect.”

14 Reacties

Reageren
  1. Luuk Upuuk

    Wellicht hebben ze een punt, maar het lijkt me nuttiger om bijvoorbeeld het hypocriete gedrag van Denemarken t.a.v. griendslachting op de Faroer eilanden ter sprake te stellen.

  2. Geenstijl@Utrecht

    Ik hou zielsveel van dieren, maar wanneer komt er een verbod op deze onzinnige Partij van de Dwazen.
    Er is nog zoveel erger dierenleed om voor te kiezen, nee ze gaan sportvissers aanpakken, wat een politiek drama, kost weer kostbare raadstijd en geld.
    Hoe serieus wil je nog genomen worden door de inwoners van Utrecht.

  3. Jentie

    Laten we alle dingen waar mensen plezier aan beleven verbieden! Dan wordt de wereld vast een mooiere plek!

    De partij voor de dieren heeft goede standpunten, maar ze maken zich in dit geval weer compleet belachelijk. Dit is de reden waarom ik niet snel op deze partij zal stemmen.

  4. Sjaak

    Het ene idee is niet belangrijker dan het andere. Laat die beestjes lekker zwemmen en amuseer je op een andere manier.

  5. Pim

    Typisch geneuzel van n one-issue partij. Ontzettende bijzaak, er spelen belangrijkere zaken dan dit. Ga je schamen!

  6. Bernard Tomlow

    Lees voor sportvissen : het houden van huisdieren.

  7. kees van oosten

    Helemaal met Van Esch eens. Een gruwelijke ‘sport’.

  8. Otto

    Prima plan!

  9. Sportvisser.

    @Kees van Oosten, heeeee daar is beterweter van Oosten weer, alleen zijn mening telt en de rest kan de pot op, toch Kees.
    Kees heeft totaal geen inleving ‘s vermogen met sportvissers, kees geeft alleen om zichzelf en zijn frustraties.

  10. Robb

    Het is een rotschande dat een politieke partij in deze tijden van crisis dit soort punten naar voren brengt. Deze mensen staan totaal buiten de maatschappij.

  11. Jan Scherjon

    Een paar duizend Km. verderop worden mensen onthoofd gaan ze hier over het verbieden van Sportvissen hebben……………..
    zo zielig voor die vissen , ik denk eerder het water waar ze in zwemmen die vissen en wat wij vervuilen !
    P.v.d.D.

  12. Robbie

    Ik zou graag eens zien dat de Partij voor de Dieren zich sterk maakt voor het houden van kleine roofdieren, zoals katten, als hobby. Het houden van deze beesten in kleinere afgesloten ruimtes als woningen is je reinste dierenmishandeling!

  13. Pieter

    PvdD is pure geldverspilling van de belastingbetaler! Weg met deze onzin partij.

  14. Maggy

    Gelezen alle ongenuanceerde, negatieve reakties is er nog veel werk te verzetten om deze mensen, en nog velen met hen tot enig diervriendelijk bewustzijn te brengen.
    Ben het erg eens met dit voorstel van de PvdD.
    Namens alle vissen en visjes de hartelijke blub blub blub.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).