Recordzege FC Utrecht bij VVV-Venlo | De Utrechtse Internet Courant Recordzege FC Utrecht bij VVV-Venlo | De Utrechtse Internet Courant

Recordzege FC Utrecht bij VVV-Venlo

FC Utrecht heeft woensdagavond een in meerdere opzichten historische uitzege bij VVV-Venlo geboekt. De 2-6 overwinning betekende niet alleen een evenaring van het clubrecord uit 1971 van vier uitzeges op rij, de club scoorde bovendien nooit eerder zes keer in een uitwedstrijd.

Riechedly Bazoer (2x), Sean Klaiber, Sander van de Streek, Michiel Kramer en een eigen doelpunt van Danny Post vormden de Utrechtse productie. Johnatan Opoku en de van FC Utrecht gehuurde Patrick Joosten brachten de thuisploeg in de eerste helft tot twee keer toe op voorsprong, beide keren na slecht uitverdedigen door de ploeg van Dick Advocaat.

Op de kloten

Die ging in de rust flink tekeer, zo vertelde Bazoer na afloop voor de camera van DUIC Sport. “We begonnen niet scherp genoeg vandaag en kregen daarvoor op onze kloten van de trainer. De tweede helft hebben we laten zien dat we een goed team met veel kwaliteit hebben, daar ben ik wel blij mee.”

In die tweede helft boog FC Utrecht de 2-1 achterstand binnen een kwartier om in een 2-4 voorsprong. Twintig minuten voor tijd besliste Van de Streek met een strak diagonaal schot de wedstrijd definitief. In de slotfase bezorgde Kramer zijn ploeg met een fraaie loopactie het record van meeste uitgoals in één duel. “Ik ben blij dat ik gescoord heb, dat was al eventjes geleden”, zei de boomlange aanvaller na afloop voor de camera van DUIC Sport.

Plek vier

Door de recordzege is FC Utrecht, dat inmiddels al zeven speelrondes in de Eredivisie niet verloor, nummer vier op de ranglijst Feyenoord tot op één punt genaderd. De Rotterdammers, van wie zondag door een treffer diep in blessuretijd van Timo Letschert met 3-2 werd gewonnen, spelen vanavond (donderdag) tegen sc Heerenveen. Zaterdag wacht voor Advocaat en consorten de uitwedstrijd bij ADO Den Haag.

Bekijk hieronder de interviews met Bazoer, Kramer en aanvoerder Willem Janssen.