Regenachtige Singelloop in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Regenachtige Singelloop in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Regenachtige Singelloop in Utrecht

Regenachtige Singelloop in Utrecht
Foto's: Vera Steutel
Ruim 8.500 lopers hebben vandaag meegedaan aan de Singelloop Utrecht. Het was voor de 66ste keer dat het evenement georganiseerd werd, het heeft veel geregend, maar de sfeer zat er goed in. De 27-jarige Belg Bashir Abdi heeft de snelste tijd op zijn naam staan. Bij de vrouwen won de Nederlandse Elizeba Cherono.

Ruim 8.500 lopers hebben vandaag meegedaan aan de Singelloop Utrecht. Het was voor de 66ste keer dat het evenement georganiseerd werd, het heeft veel geregend, maar de sfeer zat er goed in. De 27-jarige Belg Bashir Abdi heeft de snelste tijd op zijn naam staan. Bij de vrouwen won de Nederlandse Elizeba Cherono.

Naast professionele lopers waren er vooral heel veel amateurrenners. De Singelloop is de oudste stratenloop van Nederland. De wedstrijd beleefde zijn eerste editie in 1925 met slechts enkele tientallen deelnemers. De deelnemers konden 1, 2, 5 of 10 km lopen. Dit jaar werd het parcours omgedraaid. Waar voorgaande jaren gestart werd in het Wilheminapark en gefinisht op de Maliebaan was dit nu andersom.

img_6839 img_6865 img_6896 img_6983 img_7156 img_7319 img_7478 img_7489

18 Reacties

Reageren
  1. Anlies

    Fantastisch evenement! 66ste editie!! Oudste stratenloop van NL! Om trots op te zijn!
    En autorijdende tokkies maar toeteren omdat ze er niet langs konden. Bijna vertederend hoeveel domheid en onbegrip ze uitstraalden.
    Volgend jaar goed de gele borden lezen hè?!

  2. Hos Jermens

    Dit jaar was slecht georganiseerd helaas. Tot een paar minuten voor de start stonden er nog lange rijen voor de balie waar de startnummers moesten worden afgehaald. Ik en velen met mij hadden geen nummer gemaild gekregen, dus eerst in de rij om een nummer te krijgen en daarna nog eens voor het eigenlijke startnummer. Hierdoor hadden we geen tijd meer om in te lopen,. ook al waren we een uur van tevoren aanwezig. Mijn vooraf opgegeven tijd gaf indeling in Wave 3/blauw. Vreemd genoeg was dit het laatste vak, waardoor we de helft van de lopers moesten inhalen voor we eigen tempo konden lopen. Startvakken waren te vol. De Singelloop groeit uit haar krachten. Met dit aantal deelnemers is een ruimere startperiode gespreid over enkele uren geen overbodige luxe. Voor 24 euro inschrijfgeld verwacht je een geoliede machine zoals bijvoorbeeld de organisatie van de Dam tot Dam, en geen door goedwillende vrijwilligers begeleide chaos. Hopelijk pikt de organisatie de verbeterpunten op.

  3. Bert

    @anlies Mijn moeder lag slecht en ik moest in alle haast met de auto vanuit Doorn komen. Gelukkig nog nèt op tijd. Volgend jaar zal ik beter opletten. Nog een beetje een goeie tijd gelopen?

  4. Utrechtse

    Nee Anlies jouw reactie is volwassen, ik ben aan het hardlopen dus iedereen moet zich aanpassen, de stad is helemaal voor mij alleen. Even op de bordjes letten toch, oh wat een domme mensen, kunnen zeker niet lezen?? Anlies toch, wat ben jij toch verschrikkelijk slim om vertedering op te brengen voor mensen die jij in je oneindige wijsheid dom vindt. Waar zit jouw begrip eigenlijk? Die houdt op zo gauw het om niet je eigen leefwereld gaat? Het zou wat milder zijn je af te vragen waarom autorijdende tokkies toeteren; zijn alle autorijders tokkies? of zaten er toevallig een paar geregistreerde tokkies in een auto? Misschien stond het op die borden toch niet zo duidelijk aangegeven, misschien is het een evenement waar niet iedereen blij mee is, ik weet het niet hoor, ik was er niet bij en had nergens last van. Waar ik wel moeite mee heb is uitlatingen van zelfingenomen mensen zoals jij.

  5. Herman

    Ik heb lekker gelopen.
    Dankjewel vrijwilligers.
    50 minute, geen PR, maar toch…
    De douches waren goed verzorgd onderweg.
    😉

  6. Henk

    Vreselijk! Het openbaar vervoer totaal ontregeld!

  7. Lachende Frans

    Wat waren nu de beste tijden?

  8. isabelle

    @Anlies, fijn om te horen dat mensen die bijvoorbeeld in grote stress bij een stervende geliefde proberen te komen, door jou zo afgeserveerd worden.

    Want ja, dat had je misschien nog niet bedacht, maar de dood wacht niet op jouw hardloopwedstrijdje.

  9. Marko

    Oh jee Anlies, wat heb je nu gedaan. Je hebt de automobilisten geplaagd. Je had toch moeten weten dat hald Utrecht op sterven lag, aan het bevallen was of vergroeid was aan de automobiel. Alle toeterende automobilisten die er zo nodig met hun zweefvliegtuig doorheen moesten, moesten meteen opstijgen om een burgeroorlog in Syrie te voorkomen. Al die stervende mensen die hier heel eerlijk en oprecht hun verhaal doen heb jij persoonlijk benadeeld Anlies. Irritant ook van de organisatie dat ze het altijd net organiseren als de halve binnenstad op sterven ligt.

  10. Jan

    Ik vind het ook ronduit belachelijk dat de hele binnenstad praktisch afgesloten moet worden voor een meute hardloopverslaafden. Het mag op z’n minst wel beter gecommuniceerd worden.

    Als binnenstadbewoner heb ik hier nul communicatie over ontvangen.

    Dat was dus weer raar opkijken afgelopen zondag (wat doet die DJ daar op de hoek plaatjes draaien voor niemand?) en uitkijken voor agressieve hardlopers die vinden dat jij in de weg loopt (als je netjes op het voetpad blijft).

  11. bas

    Wordt de auto voor een dag uit het centrum verbannen, zijn de mensen nog niet tevreden….. En ja, er stonden ruim van tevoren borden die aangaven welke straten niet bereikbaar waren. Ik vraag me soms ook af hoe mensen het ineens niet wisten…. wat wil je dan? bijeenkomsten op het gemeentehuis, 30 flyers in je mooie nee nee sticker brievenbus? Sorry, maar als je in het centrum woont moet je soms iets beter je best doen om te weten wat er allenmaal wordt georganiseerd.

  12. UR

    Goede borden? Ik wilde toevallig van zuilen naar het stadion fietsen (dus geen auto) , dat had nog veel voeten in de aarde. Ik kon er nergens door of overheen. Vroeg ik netjes aan een suppoost waar dat kon zei ze ‘ga maar naar links ergens hebben ze vast wel een oversteek plek’. Dat viel vies tegen, elke keer als ik dacht dat ik erdoor was (en dus – niet netjes- dwars door de lopers heen bij luwte in de massa) werd op het laatste moment weer de weg versperd. Had dat aan het begin van de straat gezegd, dan had ik niet de hele straat doorgefietst om daarna weer terug te moeten fietsen. Dat was bij de tour aanzienlijk beter georganiseerd, met een kaart met oversteek plaatsen. Ik had op zijn minst verwacht dat een suppoost op de hoogte was van de route en oversteek mogelijkheden. Als bewoner vond ik het doffe ellende.

  13. Robbert

    Ben binnenstadsbewoner. Heb nul komma nul informatie gekregen over afsluitingen ed. Bij een dergelijk voor bewoners ingrijpend evenement horen flyers in de brievenbus bezorgd te worden. Niet gebeurd.

  14. Ramon

    De Singel loop heeft inderdaad grote invloed op de bereikbaarheid, maar dat hebben koningsdag of de Tour ook. Moet je dan helemaal niks meer organiseren? Denk het niet, een stad heeft evenementen nodig. Houd een stad levendig en aantrekkelijk. Wel zal je moeten kijken hoe je met de minste overlast iets kan organiseren. De singelloop gaat nu eenmaal helemaal rond de binnenstad en dus is de voor de bereikbaarheid van de binnenstad per auto een drama. Voor een paar uurtjes op 1 zondag per jaar. Overigens ben ik zelf voor het autovrij maken van alles binnen de singel, maar dat is een andere discussie.

  15. Wil

    @robbert: haal ff die “nee, nee” sticker van je brievenbus.

  16. Linde

    Ik heb een flyer in mijn brievenbus gekregen. Erg fijn, zo kon ik zonder verrassingen met de auto de wijk uit. Bedankt daarvoor! Volgend jaar meer flyers rondbrengen blijkbaar.
    @anlies Wat een nare reactie van jou zeg.

  17. Dirk

    Aah wat een kommer en kwel met al dat leed van mensen die tijdelijk minder makkelijk over konden steken. Hoe moet dat nu verder met de wereld?

  18. Linde

    Minder blij ben ik met de volgende flyer met afsluitinformatie in de brievenbus ivm een hardloopwedstrijd die over al weer 2 weken plaatsvindt in omgeving Maliebaan. Waar is dat nou voor nodig? Mocht atletiekvereniging Phoenix niet meedoen met de Singelloop?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).