René Hake per direct weg als trainer van FC Utrecht René Hake per direct weg als trainer van FC Utrecht

René Hake per direct weg als trainer van FC Utrecht

René Hake per direct weg als trainer van FC Utrecht
Foto: Wikimedia Commons
René Hake stopt per direct als trainer van FC Utrecht. Dat heeft de club dinsdagochtend bekendgemaakt. Assistent-trainer Rick Kruys neemt tot het eind van het voetbalseizoen de taken van Hake waar.

René Hake stopt per direct als trainer van FC Utrecht. Dat heeft de club dinsdagochtend bekendgemaakt. Assistent-trainer Rick Kruys neemt tot het eind van het voetbalseizoen de taken van Hake waar.

Hake begon in 2019 als trainer van Jong FC Utrecht. Toen John van den Brom besloot te vertrekken naar KRC Genk, volgde Hake hem op als hoofdtrainer van het eerste team. Onder leiding van Hake speelde FC Utrecht in totaal zestig officiële wedstrijden.

Ook bereikte het team in het seizoen 2020-2021 de finale van de play-offs om Europees voetbal. Daarin verloor Utrecht echter van Feyenoord. Momenteel staat het team op de zevende plaats in de Eredivisie.

Gesprekken

“De resultaten van het eerste elftal zijn over een te lange periode achtergebleven bij de verwachtingen en ambities die we hebben”, zegt technisch directeur Jordy Zuidam. “Daar hebben we open en eerlijke gesprekken over gevoerd nu, maar ook de afgelopen periode. We zijn tot de conclusie gekomen dat het voor beide partijen beter is om de samenwerking stop te zetten.”

Hake zegt op zijn beurt teleurgesteld te zijn over het eind van zijn periode bij FC Utrecht. “Ik had er vertrouwen in dat we de negatieve reeks van de afgelopen tijd konden ombuigen naar een positieve richting het einde van het seizoen. Uiteindelijk ben ik ook iemand die de voetbalwereld kent, en weet dat als de resultaten over een langere periode teleurstellend zijn, uiteraard ook voor mij zelf, dat er dan evaluerende gesprekken volgen met mij als eindverantwoordelijke.”

FC Utrecht zegt tot slot dat beide partijen in ‘goed overleg’ tot deze conclusie zijn gekomen.

Wil jij DUIC steunen en een prachtig boek met de beste fotografie en verhalen van Utrecht in 2021 ontvangen? Voor 24,95 euro is DUIC in 2021 te bestellen en daarmee steun je direct onze journalistieke werkzaamheden.

22 Reacties

Reageren
 1. Scherpschutter

  Heel erg vreemd! Je hoort thuis op de 7e plaats (begroting en selectie vol spelers die het niet aankonden op hoger niveau dan dat) en ontslaat dan 7 wedstrijden voor het einde van de competitie een onervaren hoofdtrainer (geef die dan wat tijd)…op nota bene het moment dat je keurig 7e staat? En dan met als motivatie dat de resultaten achterblijven op de ambities en doelstellingen van de club? Verwacht deze directeur Audi V8 turbo prestaties van een Renaultje ongeblazen 1.6 diesel…? Dat is onnavolgbaar.

  Alsof dat allemaal nog niet gek genoeg is, vervangt de technisch directeur de onervaren hoofdtrainer die naar behoren presteerde door de assistent trainer (toevallig een vriendje van de technisch directeur….) die helemaal nog nooit hoofdtrainer is geweest…? LOL

  De trainer is hier het probleem niet. Het probleem is die technisch directeur.

 2. Adriaan

  Goed overleg = mooie uitdrukking voor ‘u vertrekt of anders ontslaan wij…..’
  Kortom, kreet dekt de lading niet.

 3. Katja

  Zuidam mag ook zijn conclusies trekken.
  Twente presteert een stuk beter, met een “minder” team.

 4. UUU

  Rare club dat FC Utrecht.

  Je staat 7e, met de 7e begroting en iedereen is in paniek.

  Altijd onrust en gezeik bij de club (en debielen als supporters die niet drukverlagend bezig zijn iig).

  Misschien wat aan de veel te hoge verwachtingen en ambities doen.

  Zonder van Seumeren zou de club trouwens strijden om de 12e en 13e plek ongeveer.

 5. Ina

  De trainer krijgt altijd de schuld als het slecht ga maar het elftal moet het doen pak die dan ook eens aan!!

 6. Jan

  Ik ben het met scherpschutter eens
  Tevens teammanager vervangen

 7. Bill

  Zuidam moet dan ook gaan. Zijn de aankopen van Zuidam geweest, dus die moet echt z’n conclusies trekken!

 8. Barber

  3 blijvend blunderende keepers.
  Een constant blunderende achterhoede.
  Zelden scorende spitsen.
  Direct langdurig uitgeschakelde echte versterkingen.

  Hoewel ik het lang niet altijd met zn spelers keuzes en zn afreken beleid eens ben geweest ( het gelijk naast de ploeg zetten bij 1 matige prestatie ) kun je Hake toch ook niet heel veel verwijten.
  Hij zit nu éénmaal met een labiele spelersgroep met heel erg weinig lef of zelfvertrouwen en zonder echte kwalitatieve uitschieters.

  Heel moeilijk dus voor een coach om het goed te doen.

 9. Ceasar

  Ook ik ben het met scherpschutter eens, èèn grote vriendenkliek daar, ons kent ons!

 10. Luuk Upuuk

  Scherpschutter en Bill hebben een punt. De hoofdtrainer moest werken met een door Zuidam samengestelde selectie buitenkansjes.

 11. Rij 7 Stoel 13

  De vorige trainers eindigden wel boven de plek op de begrotingslijst. Verder heeft Hake cijfermatig duidelijk minder punten gepakt dan zijn voorgangers.
  Voeg daaraan toe dat het verval met het begin van het seizoen enorm is en dan hebben het nog niet over het vertoonde spel, dan is zijn positie onhoudbaar.
  Daarmee zijn de problemen verre van opgelost, want de selectie is onevenwichtig en op sommige posities te matig. Jordy en de spelers mogen ook weleens in de spiegel kijken.

 12. Ludwig

  @Rij 7 Stoel 13
  Van alle Utrecht Coached die minimaal 50 Eredivisie-duels voor de club wisten te winnen, behaalden alleen Erik ten Hag (1.68) en Frans Adelaar (1.58) meer punten per wedstrijd dan René Hake (1.53)

  René heeft het niet slecht gedaan. Raar besluit

 13. Yoshua

  Neem aan dat Jordy Zuidam zijn conclusie trekt als totaal ongeschikt in functie als technisch directeur.
  Zuidam bakt er totaal helemaal niets van als trainers baas en baas van 1e elftal.
  Het jochie van Gert Kruys kan de laatste 7 wedstrijden gelukkig niets meer kapot maken, maar voor de rest kan dat jochie van Gert helemaal niets.
  Jochie van Gert heeft het trainen van zijn pa afgekeken, die kan het al helemaal niet.
  Zuidam en jochie van Gert die moeten niet langer blijven bij de FC, beiden hebben geen mentaliteit om winnaars te willen en kunnen zijn.
  Beiden nooit aan de top gezeten, hoe denken beiden de top te behalen met anderen die ze de weg moeten wijzen naar de top, die ze niet kennen.

 14. Herman

  Jammer. Selectie is beter dan ooit, maar er komt te weinig uit.

 15. Don

  rare jongens die voetballers

 16. Rij 7 Stoel 13

  @Ludwig, ik had een ander lijstje gezien. Maar klopt wat je zegt.
  Mag ik dan wel het zwalkende wisselbeleid als argument aanvoeren? En als je zoals zondag Sylla rechtsback zet, dan weet je het zelf ook niet meer.

 17. Vak K

  Ik zie hier weer een paar reguurders reageren ( Joshua,Uuu, Katja etc) die weinig verstand van voetbal hebben zeg.

  Voetbal is steeds minder geworden, spelers,slechter gaan presteren, pas rond de 60 minuut ingrijpen als trainer etc.

  Zuidam heeft zeker fouten gemaakt, trouwens niet alleen. Maar heeft voor de eredivisie met weinig geld een goede selectie neergezet. Hake kon er geen elftal van maken.

  De reguurders die WEL in het stadion komen weten wat er leeft onder de supporters, ze waren klaar met hem.

  Slechter kon het bijna niet,en met wss een ervaren man er naast kan mss nog Europees worden gehaald@

  @ Joshua jij als fervent GroenLinks aanhanger, waar was je met je kritiek bij het Uithof debacle, jouw kroonprinses heeft de stad miljoenen gekost,en zit nog steeds op het pluche. Waarom is Lotte niet weg gegaan na zoveel blunders? Dan is de voetbalwereld realistischer!

 18. Henk

  @ Vak K

  Statistisch gezien is Hake één van de best presterende trainers uit de geschiedenis van de FCU.

  Met een 7e begroting sta je op de 7e plek waar je hoort te staan.

  Wat een goedkope successupporters heeft de FCU toch. Manmanman.

  Overigens gun ik het ze om de play offs mis te lopen op deze manier. Ook typisch FC U. Zo vaak je kansen op europees spelen verprutsen. Ook dat begint traditie te worden.

 19. Vak K

  @Henk, Joshua,Uuu

  Wat jullie er van vinden is boeie…

  Een echte supporter praat niet zo, weer trollen genoeg!

  Groetjes van Overmars en Onana

 20. Yoshua

  Vak K
  Lotte heeft zeker fouten gemaakt, trouwens niet alleen. Maar heeft voor de stad met weinig geld een perfecte tramlijn neergezet. De aannemer kon voor het geld er geen tramlijn van maken.

  Echte supporters kennen club liefde dat is bij je ver te zoeken.
  Ik ben bereid om een halve seizoenskaart voor je te betalen, dan kom je echt eens bij de FC.

 21. Joris

  Trainers zijn ook kuddedieren. Kijk maar eens wanneer er tegenwoordig gewisseld wordt: rondom de 60e minuut! Die ‘trainers’ apen elkaar allemaal na.

 22. Vak K

  @ Joshua

  Haha,en Lotte maar blijven verdedigen he? Man,man…

  Ik geen echte supporter? Je moest eens weten joggie. Van jou geen geld nodig, stop het maar in de Gemeentekas om nog iets terug te zien van al die geldverspillende projecten van je kleine partijtje!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).