Roemrucht Elinkwijk degradeert uit Hoofdklasse | De Utrechtse Internet Courant Roemrucht Elinkwijk degradeert uit Hoofdklasse | De Utrechtse Internet Courant

Roemrucht Elinkwijk degradeert uit Hoofdklasse

Roemrucht Elinkwijk degradeert uit Hoofdklasse

Elinkwijk is gistermiddag na 21 jaar gedegradeerd uit de Hoofdklasse A. Een ferme eindsprint leek de ploeg van trainer John van Heezik aan het eind van de competitie nog te kunnen redden, maar de 1-3 nederlaag op eigen veld tegen EDO betekende degradatie voor de Utrechtse trots.

Op een goed gevuld sportpark Elinkwijk  was Edo uit Haarlem met 1-3 te sterk en bezegelde daarmee het lot van Elinkwijk. Volgend seizoen gaan zij uitkomen in de 1e klasse. Voor EDO waren het drie belangrijke punten om bij de elfde plaats op de ranglijst weg te blijven.

Historie

Elinkwijk is samen met DOS en Velox één van de drie clubs die in 1970 fuseerden tot FC Utrecht, waardoor het gedoemd werd amateurvoetbal te spelen. De club is door de jaren heen een kweekvijver van talent gebleken. Zo komen onder meer Van Basten, Afellay, Aissati, Jean-Paul de Jong, Vanenburg en Tonny van der Linden bij de club vandaan.

De club is in haar geschiedenis vijf keer landskampioen geweest in de Hoofdklasse van de zondagamateurs.

2 Reacties

Reageren
  1. louis gieling

    Jammer van zo,n mooie verreniging, twee van mijn ooms hebben er lang gespeeld.

  2. Amazigh

    Heel heel jammer
    Hoop dat ze het volgend seizoen beter doen, en terug komen in de hoofdklasse.
    Wat mij op valt is dat Elinkwijk heel moeilijk scoort.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).