Ruim 13.000 deelnemers aan Singelloop Utrecht Ruim 13.000 deelnemers aan Singelloop Utrecht

Ruim 13.000 deelnemers aan Singelloop Utrecht

Ruim 13.000 deelnemers aan Singelloop Utrecht
De Singelloop in Utrecht trok zondag 13.000 deelnemers. Het was de 71e editie van de oudste stratenloop van Nederland. De snelste tijd op de 10 kilometer werd gerend door Edwin Sjerps, bij de vrouwen was Femke Rosbergen de snelste over de finish.

De Singelloop in Utrecht trok zondag 13.000 deelnemers. Het was de 71e editie van de oudste stratenloop van Nederland. De snelste tijd op de 10 kilometer werd gerend door Edwin Sjerps, bij de vrouwen was Femke Rosbergen de snelste over de finish.

Het koningsnummer van de Singelloop is de 10 kilometer, maar er werden ook andere afstanden gelopen. De dag begon met de Kids Runs van 1 en 2,5 kilometer. De kinderen liepen een ronde met start en finish op de Catharijnesingel.

De winnaars bij de 1 kilometer zijn Damiaan Rozema (jongens, 03.36) en Nick Huismans (meisjes, 03.33). De snelste kinderen bij de 2,5 kilometer zijn Tobian Merkus (jongens, 07.49) en Hanna Berlijn (meisjes, 08.39).

Om 11 uur klonk vervolgens op de Jan van Foreeststraat het startschot van de 5 kilometer Singelloop. Na een route langs de Utrechtse singel was het Arnar Petursson die als snelste over de finish kwam bij de mannen. Petursson finishte met een tijd van 15.09. De snelste vrouw op de 5 kilometer was Maxime Kromwijk. Zij finishte met een tijd van 18.46.

10 kilometer

Klokslag 12 uur ging de 10 kilometer Singelloop van start. De langste afstand van de dag is ook de populairste onder zowel deelnemers als toeschouwers. Dit jaar keerde het Wilhelminapark terug op het parcours. Net als vorig jaar was het Edwin Sjerps die onder luid gejuich als eerste finishte op de Catharijnesingel. Sjerps finishte met een tijd van 30.24. De snelste vrouw was Femke Rosbergen. Zij finishte in een tijd van 36.22.

Net als vorig jaar is KWF Kankerbestrijding het goede doel van de Lindahl’s Singelloop Utrecht. De cheque voor het goede doel bedraagt dit jaar 199.182 euro.

4 Reacties

Reageren
 1. hilco

  Leuk om te vermelden is ook dat in de rest van de stad het verkeer muur- en muurvast stond, wat een hoop extra uitlaatgassen veroorzaakte. Ik ben helemaal voor sportevenementen, maar kan dat niet op een wat handigere plek/manier georganiseerd worden??!

 2. S

  @hilco: geef je nou de hardlopers de schuld van die smerige uitlaatgassen? Die komen toch echt uit auto’s van mensen die menen op zondagmiddag met de bolide de stad in ge moeten.
  Om op je graag terug te komen: nee het kan niet handiger georganiseerd worden.

 3. Katja

  @S. Helemaal gelijk !

 4. Koel Hoofd

  @hilco
  Overdrijven is ook een kunst.
  Moest met de auto ergens heen en daarvoor door de stad, heb geen file gezien, behalve voor de standaard stoplichten.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).