Samenvatting: Kampong doet goede zaken in strijd om play-off plek | De Utrechtse Internet Courant Samenvatting: Kampong doet goede zaken in strijd om play-off plek | De Utrechtse Internet Courant

Samenvatting: Kampong doet goede zaken in strijd om play-off plek

Kampong won zondag met 3-1 van Hurley. Doordat drie van de vier ploegen boven Kampong punten verloren, staat Kampong nu op de vierde plaats van de Hoofdklasse. Met nog twee wedstrijden te gaan moet de ploeg van Alexander Cox deze positie behouden om deel te nemen aan de play-offs.

Kampong moest het dit weekend doen zonder de geschorste Sander de Wijn en de geblesseerde keepers David Harte en Bram Ouendag. Hidde Brink, de keeper van jongens A1 verving de Iers international. Na 20 minuten kreeg de 17 jarige keeper zijn eerste tegenslag te verwerken. De eerste strafcorner van Hurley werd onhoudbaar ingeslagen door Niek Collot d’Escury. Brink herpakte zich snel en stopte de volgende strafcorner wel. De rest van het team had de rust nodig om zicht te herpakken. In de eerste helft ontbrak volgens coach Cox de benodigde emotie.

Kampong kwam ontketend uit de kleedkamer. Binnen 10 minuten kreeg de ploeg twee strafcorners. Het kanon Martijn Havenga stond op scherp en zette zijn ploeg met 2 goals op voorsprong. In deze tweede helft kreeg Hidde Brink amper nog wat te doen. Kampong speelde geconcentreerd en hield het achterin goed dicht. het heilige vuur dat voor rust leek te ontbreken was nu wel aanwezig. In de 51e minuut was het voor de gasten ook duidelijk dat er geen punt mee te nemen viel uit Utrecht. Want weer was het Havenga die met een strafcorner scoorde. Verschillende kansen voor een veldgoal kreeg Kampong nog wel, maar dat zat er deze wedstrijd niet is.

Zondag 17 april speelt Kampong de uitwedstrijd tegen Bloemendaal. ‘De Mussen’ staat 3e, met 1 punt meer dan Kampong. Het wordt een bijzonder spannende wedstrijd zeker omdat HGC met 1 punt minder dan Kampong ook nog volop meedoet om een plek in de Play-offs.

De laatste wedstrijd van het reguliere seizoen speelt Kampong thuis op 24 april tegen Den Bosch.