Samenvatting: Kampong wint eenvoudig van Pinoké | De Utrechtse Internet Courant Samenvatting: Kampong wint eenvoudig van Pinoké | De Utrechtse Internet Courant

Samenvatting: Kampong wint eenvoudig van Pinoké

Met een 5-0 overwinning op Pinoké bewees Kampong dat na een stroeve start de vorm langzamerhand terug is. Kampong leed in het begin van de competitie puntverlies in uitwedstrijden tegen HGC en Amsterdam. Het team van Alexander Cox was nog niet zichzelf in die eerste wedstrijden van dit seizoen.

Vorige week liet Kampong zien dat de vorm weer terug komt in de gewonnen topper uit tegen OZ. Deze zondag was het Rutger Marres die al heel snel duidelijk maakte dat Kampong niet van plan was de punten af te staan aan de gasten. In de 7e minuut maakte hij de 1-0. Na die openingstreffer kreeg Kampong nog veel kansen, maar het duurde tot de 30e minuut dat Philip Meulenbroek de 2-0 maakte.

Na rust waren de het internationals van Kampong die scoorde. In de 39e minuut was het Kemperman die uit een assist van Bouwens 3-0 maakte. Even later dacht Jonker, in tegenstelling tot de verdediging van Pinoké, niet dat er was afgefloten. Zo kon hij de 4-0 eenvoudig maken uit een strafcorner. Voordat Sander de Wijn op schitterende wijze de eindstand op 5-0 bepaalde, hield Kampongkeeper David Harte nog een strafbal. Daarna viel de mooiste treffer van de dag.

Het is Sander de Wijn die de aanval zelf opzet vanaf zijn eigen 23-meterlijn. Door een
combinatie met Kemperman laat hij vier, vijf man achter zich terwijl hij vanaf de middellijn richting het vijandelijke doel spurt. Op de 23-meterlijn van Pinoké stuurt hij nog een verdediger het bos is en maakt ruimte voor een backhand schot. Net binnen de cirkel slaat hij de bal onhoudbaar in de linkerkruising.

Door de overwinning staat Kampong op de derde plek van de Hoofdklasse Hockey. De volgende wedstrijd van Kampong is zondag 18 oktober uit tegen streekgenoot SCHC