Samenvatting: Kampong wint van koploper | De Utrechtse Internet Courant Samenvatting: Kampong wint van koploper | De Utrechtse Internet Courant

Samenvatting: Kampong wint van koploper

De laatste wedstrijd voor de winterstop heeft Kampong de negatieve spiraal gebroken. Het door blessures geteisterde Kampong won op wilskracht van koploper HGC. Jongeling Boet Phijffer tekende voor de winnende treffer. Uit de zes voorgaande wedstrijden haalde Kampong drie punten.

Door deze overwinning kan Kampong met een opgelucht gevoel de winterstop in. Vrijdagavond verloor Kampong in de slotseconden van promovendus Voordaan. De slechte reeks en de vele blessures in gedachten maakt het extra bijzonder dat het team van Alexander Cox zondag weer zo fel en goed hockeyde tegen de lijstaanvoerder van de Hoofdklasse.

HGC, de tegenstander van zondag is een ploeg die enorm leunt op strafcornerman Gonzalo Peillat. De Argentijn heeft 20 van de 40 Wassenaarse goals op zijn naam staan. Kampong moest zoals de afgelopen weken wederom keeper David Harte, strafcornerkanon Havenga, aanvoerder Quirijn Caspers en nog vier andere geblesseerde spelers missen. Tot overmaat van ramp moest Erik Bouwens ook afhaken door ziekte.

Onder leiding van internationals Robbert Kemperman en Sander de Wijn trok een Kampong met heel veel junioren ten strijde tegen de koploper. In de eerste helft kreeg Kampong de betere kansen, toch was het HGC dat op slag van rust de 1-0 maakte. De goed spelende vervanger van Harte, Bram Ouendag, redde twee inzetten van Peillat. De rebound van de tweede corner was onhoudbaar voor Ouendag.

Vanaf het fluitsignaal voor de de tweede helft ging Kampong op zoek naar de gelijkmaker. Na ruim een kwartier is het international Jonker die de gelijkmaker maakt. Tien minuten later is het Boeth Phijffer die de winnende maakt. Pfijffer zit sinds dit seizoen bij de selectie van Heren 1. Zijn broertje Jelle die nog in de A1 zit, speelde net als drie andere junioren vandaag mee in de hoofdmacht.

Door de overwinning van zondag houdt Kampong nog zicht op deelname aan de play-offs. De achterstand op nummer vier is vijf punten. Na de winterstop zijn er nog tien wedstrijden waarin Kampong deze achterstand in kan lopen. Waarschijnlijk zijn alle geblesseerden dan weer fit.