Sean Klaiber (28) keert terug bij FC Utrecht en tekent voor drie jaar Sean Klaiber (28) keert terug bij FC Utrecht en tekent voor drie jaar

Sean Klaiber (28) keert terug bij FC Utrecht en tekent voor drie jaar

Sean Klaiber (28) keert terug bij FC Utrecht en tekent voor drie jaar
Foto: FC Utrecht
Sean Klaiber komt terug naar Utrecht. De 28-jarige verdediger komt per direct over van Ajax en tekent bij FC Utrecht een contract tot medio 2025.

Sean Klaiber komt terug naar Utrecht. De 28-jarige verdediger komt per direct over van Ajax en tekent bij FC Utrecht een contract tot medio 2025.

Klaiber maakte in 2007 op 13-jarige leeftijd zijn entree bij FC Utrecht. Hij doorliep vervolgens de volledige jeugdopleiding en maakte op 23 februari 2014 zijn Eredivisiedebuut. Klaiber speelde tot nu toe 153 officiële wedstrijden voor FC Utrecht. Hij maakte negen doelpunten en gaf 21 assists, voordat hij in 2020 naar Ajax vertrok.

Voor Ajax speelde Klaiber 22 wedstrijden, waaronder drie keer in de Champions League en drie keer in de Europa League. Ook kwam hij tot nu toe drie keer in actie voor de nationale ploeg van Suriname.

Knieblessure

Nu keert Klaiber dus terug naar de Domstad. “Bij FC Utrecht is Sean uitgegroeid van een klein mannetje tot een echte prof en een sterke kerel, zowel binnen als buiten de lijnen. De ervaringen die Sean de afgelopen jaren heeft opgedaan, neemt hij nu als extra en waardevolle bagage weer mee terug naar Utrecht”, zegt technisch directeur Jordy Zuidam.

Zuidam: “Sean is volledig hersteld van zijn knieblessure en is weer helemaal fit. Hij is vastberaden om weer succesvol te zijn en zijn bijdrage te leveren aan het team. Sean kent de stad, de club en onze ambities en zet daar vanaf nu mee zijn schouders onder. We zijn er heel blij mee dat Sean weer terug is in Utrecht.”

3 Reacties

Reageren
 1. Scherpschutter

  Mooi. Nu Nacer Barazite en Stefan Tanghe nog en ik heb mijn kwartet ‘Vergane Glorie’ helemaal compleet na de komst van Toornstra.

 2. Lancee

  Ben benieuwd wat Pep en Frans er van vinden.

 3. Yoshua

  Mooi dat hij de kans gekregen heeft van Ten Hag om bij Ajax te kunnen cashen.
  Hij zou zonder deze kans nog bij de FC hebben gezeten met alleen het FC inkomen.
  Het is hem gegund te mogen vertrekken en weer terug te komen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).