Seizoenkaarthouders FC Utrecht mogen maar naar helft van thuiswedstrijden Seizoenkaarthouders FC Utrecht mogen maar naar helft van thuiswedstrijden

Seizoenkaarthouders FC Utrecht mogen maar naar helft van thuiswedstrijden

Seizoenkaarthouders FC Utrecht mogen maar naar helft van thuiswedstrijden
Stadion Galgenwaard. Foto: DUIC
FC Utrecht heeft besloten de seizoenkaarthouders voor de thuiswedstrijden tot de winterstop in twee groepen te verdelen. Vanwege de coronamaatregelen kunnen namelijk niet alle seizoenkaarthouders tegelijk in het stadion aanwezig zijn.

FC Utrecht heeft besloten de seizoenkaarthouders voor de thuiswedstrijden tot de winterstop in twee groepen te verdelen. Vanwege de coronamaatregelen kunnen namelijk niet alle seizoenkaarthouders tegelijk in het stadion aanwezig zijn.

FC Utrecht heeft seizoenkaarthouders dinsdagochtend per mail laten weten of ze in Groep Rood of in Groep Wit zitten. Groep Rood heeft toegang tot de thuiswedstrijden tegen AZ, sc Heerenveen en ADO Den Haag. Groep Wit mag naar de wedstrijden tegen RKC Waalwijk, FC Twente en Fortuna Sittard.

Voor de wedstrijd tegen Ajax op zondag 8 november wordt later geloot welke groep toegang krijgt tot de Galgenwaard. De groep die niet bij de wedstrijd tegen Ajax mag zijn, krijgt automatisch toegang tot de wedstrijd tegen Feyenoord, later in het seizoen.

FC Utrecht heeft maatregelen genomen om de publieksstromen goed te reguleren. Zo wordt van tevoren een tribune-indeling gemaakt en wordt gewerkt met tijdvakken om drukte te voorkomen. FC Utrecht komt kort voor de wedstrijden met verdere informatie.

9 Reacties

Reageren
 1. vak K

  Dat was te verwachten zolang de Overheid het voetbal in de open lucht niet serieus neemt. Immers, met mondkapjes en afstand moet er makkelijk 10.000 supporters in de Galgenwaard kunnen, dan de huidige 4 a 5000…Compesatie van de Overheid is trouwens wel op zijn plaats normaal goed voor 19 a 20.000 supporters. Dat betekent 10.000 minder verkochte losse kaarten a 20 a 25 euro wat zo’ n 2 ton is.

  Verder begrijp ik dat de verdeling bij met name gezinsleden en vriendengroepen nog niet helemaal goed is verlopen. Gauw oplossen nieuwe veiligheidsman.

 2. Gerard Brugmans

  De beste manier om publieksstromen te reguleren is publieksstromen voorkomen. En een voetbalwedstrijd lijkt me in deze tijden dan een tamelijk overbodige samenscholing. Maar gelukkig is FCU een professionele organisatie die in en rond het stadion altijd alles helemaal onder controle heeft, en zijn de FCU fans allemaal brave vriendelijke burgers die zich netjes aan de regels houden. Dus wat kan er fout gaan?

 3. Ruud vd Woude

  Ik snap dat de fc ook niet anders kan,met deze tegendraadse regels vd overheid. Maar het is wel asociaal om mensen het volledige bedrag voor een seizoenkaart te laten betalen en daarna zeggen sorry maar je krijgt toegang tot de helft van wedstrijden. Dan had je maar niet meer kaarten moeten verkopen dan het toelaatbare aantal. Wie als eerste besteld heeft geluk de anderen komen op een lijst te staan. Of je komt de mensen tegemoet met gedeelte van geld terug. Vorig seizoen ook compleet seizoen betaald en niet uitgespeeld.

 4. Vette Letterzetter

  Het verdelen van vriendengroepen of familieleden is toch geen hogere wiskunde? Dat moet een stagiaire in de brugklas met een simpel computerprogramma na de lunch nog kunnen.
  Het enige deel van dit hele corona-drama waar de club invloed op heeft doen ze nog fout ook. En daar hebben ze ook nog eens maanden de tijd voor gehad. Op deze manier zijn ontevreden supporters inherent.

 5. Hans Breidenbach

  Ik ben 63 jaar en 50 jaar supporter. Ik heb ehter hoogtevrees( rij 10 is geen probleem hoor), Ik hoop dat ze daar wel rekening mee houden. De afdeling Ticketing heb ik telefonisch en per mail duidelijk gemaakt wat mijn probleem is, ik wacht af wat ze er mee doen? Hans Breidenbach

 6. Frans Lakerveld

  In de buiten lucht is 1 meter voldoende. Laat alle seizoenkaart houders toe. Laat iedereen een FC UTRECHT op zetten met gezichts scherm

 7. Bill

  Toch leuk dat ze deze plannen bekendmaken, nádat de seizoenkaarthouders hun kaart hebben verlengd/gekocht.

  In hoeverre waren deze plannen al bekend in het voortraject?

 8. Pieter

  Lekker kassa fc utrecht ! Krijgen deze mensen de helft van kaartgeld terug?

 9. vak K

  Ik lees veel onwetendheid, en voetbalhater Gérard Brugnans probeert ook weer zijn moment of ” fame” te pakken.

  Iedereen die destijds een scc bestelde wist dat er een grote kans was dat je wellicht geen wedstrijd kon bijwonen, sterker…in mei/ juni was het nog niet mogelijk. Ook weet iedereen dat je bij afname van SCC geen geld of compensatie krijgt. Dus bovenstaande regeerders hebben niet goed opgelet.

  Wel mee eens dat de verantwoordelijke veiligheidsman ( notabene een ex politie agent) niet goed zijn huiswerk heeft gedaan.

  Daarbij heeft de club en de stad te maken met een interim burgemeester waar niemand blij .De beste man straalt 0.0 empathie uit. Daar zijn we voorlopig maar klaar mee.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).