Slap en ongeïnspireerd - De Utrechtse Internet Courant Slap en ongeïnspireerd - De Utrechtse Internet Courant

Slap en ongeïnspireerd

Slap en ongeïnspireerd
Na de 3 – 3 van vorige week tegen ADO Den Haag, diende er tegen Feyenoord gewonnen te worden. Immers, de vierde plaats was dan nog steeds in beeld.

Na de 3 – 3 van vorige week tegen ADO Den Haag, diende er tegen Feyenoord gewonnen te worden. Immers, de vierde plaats was dan nog steeds in beeld.

Al snel kochten we onze verplichte combi buskaarten. Niet rekening houdend met supporters die vanuit Rotterdam een onaangekondigd bezoek brachten aan de wijk Ondiep vorig weekend. De paniek sloeg toe. Mochten de fans van FC Utrecht nog wel afreizen naar Rotterdam? Snel wat contacten aangeboord in Rotterdam en we lieten de bus schieten. Zo kwamen we uiteindelijk aan de lange zijde terecht. Wij gingen dus zeker de wedstrijd zien.

De kaartverkoop voor supporters van FC Utrecht was natuurlijk een drama. Juist bij deze wedstrijd waar de inzet de vierde plaats is, hadden er 1200 fans af moeten reizen. Maar omdat de kaartverkoop erg laat startte en FC Utrecht de eigen seizoenkaarthouders uitsloot, waren er slechts 550 bezoekers in het uit vak. Ze kwamen met 6 dubbeldeks bussen. De twee supporters geledingen deden natuurlijk wel iets om het tij te keren. Zoals ze al tijden doen in dit soort gevallen. Niets!

We hadden een fel en agressief FC Utrecht verwacht. Strijdend en vechtend om elke meter. Feyenoord in de eigen Kuip killen. Maar net als Feyenoord zagen wij een slap en ongeïnspireerd FC Utrecht. Feyenoord kwam middels een cadeautje in de zevende minuut op de 1 – 0. Wat een verdedigende armoede van FC Utrecht. Vanuit een ingooi de rode loper uitgelegd voor Toornstra. Vervolgens Jorgensen geen strobreed in de weg leggen. Men blijft volharden in kinderlijke fouten.

Slappe wedstrijd

Dessers deed in buitenspelpositie iets terug. Dat had vertrouwen moeten geven. Maar helaas. Ondanks dat het Van Persie betrof, had net voor rust de 2 – 1 nooit mogen vallen. Scherper verdedigen is klaarblijkelijk een doodzonde bij een aantal. En dat is niet de eerste keer. In de rust spraken ook de Feyenoord-fans van een slappe wedstrijd.

Reden genoeg om een getergd FC Utrecht terug te zien. Maar het bleek ijdele hoop. Ook de derde goal van Feyenoord was belachelijk. De kleinste man van het veld mocht de 3 – 1 inkoppen. Scherp en mannelijk verdedigen is geen schande hoor. Vijf minuten voor tijd vonden wij het wel genoeg.

Zo waren we op tijd thuis om nog net de tweede helft van PSV – Ajax te zien. En daar hadden we geen spijt van. Bij veel voetbalsupporters in Nederland is het leedvermaak weer groot. Ajax weer geen titel. Ten Hag ervaart nu de andere kant van de voetbal medaille. FC Utrecht kan zich gaan richten op de play offs. Dat is nu wel zeker. Aanstaande donderdag komt FC Groningen naar de Galgenwaard. Een aanvang van 18.30 uur. Vrije verkoop.

Ben ten Boden

Ben ten Boden

Ben ten Boden is oud-voorzitter van de Supportersvereniging van FC Utrecht en tegenwoordig volgt hij de FC overal waar ze gaan en staan.

Profiel

3 Reacties

Reageren
 1. Herman

  Als je een seizoen lang constateert dat er maar weinig uitsupporters meegaan dan mag je wellicht de conclusie trekken dat er domweg niet meer supporters mee willen of überhaupt zijn.
  Ook de thuiswedstrijden worden mager bezocht, er is een stijgende lijn zichtbaar, maar die is klein en daarvoor zijn de toeschouwers aantallen jaren achter elkaar gedaald.

  Daarnaast ziet Utrecht wederom kans om in de finale van de competitie er sportief een potje van te maken en dat is ook niet de eerste keer dat er veel wordt weggeven in plaats van gewonnen.

 2. BW

  Weer mooi samengevat door Ben: “supporters die vanuit Rotterdam een onaangekondigd bezoek brachten aan de wijk Ondiep”. Misschien is men vergeten om Ben vooraf even netjes in te lichten, maar verder was dit natuurlijk volledig afgesproken werk van Utrecht, Feyenoord en ADO.

  Het ligt volgens Ben altijd aan iedereen, behalve aan FC Utrecht.

 3. Piet

  @ Herman

  Dus jij geloof wat deze columnist allemaal week in, week uit bralt?

  Zowel de thuis als uitsupportersaantallen zijn gestegen!
  Dat zijn de harde feiten.

  Dat deze columnist altijd aan het stoken is en notabene zelf de kuierlatten neemt buiten de door hem zo geprezen combi is al helemaal een farce!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).